NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Yanmar SV08 erg aantrekkelijk voor groene sector.

Yanmar SV08 erg aantrekkelijk voor groene sector.

Vooral de ViO12-2A, Vio17 en ViO23-6 zijn populair, maar als het écht compact en krachtig moet zijn, dan kun je simpelweg niet om de SV08-1C heen.

Een hovenier die dikwijls in achtertuinen van particulieren werkt, zal de ultracompacte afmetingen van deze eentonner beslist waarderen. In transportstand is de machine slechts 68 centimeter breed en behoort daarmee tot de smalste minigravers op de markt. Dat is ideaal om door een smalle poort of krap steegje te kunnen gaan. De onderwagen laat zich daarnaast eenvoudig uitschuiven tot een breedte van 84 centimeter, waardoor de SV08 voldoende stabiliteit biedt om ook serieuze klussen te kunnen klaren. Met de veiligheidsbeugel neergeklapt is de Yanmar 155 centimeter hoog, wat handig is tijdens het transport op een aanhanger of om kruip-door-sluip-door locaties te bereiken.

Met een onderwagen die ingeschoven slechts 68 centimeter breed is, biedt de eentons-Yanmar ook voor menig hovenier uitkomst.

Voor geen kleintje vervaard

Ondanks de geringe afmetingen is de SV08 qua prestaties voor geen kleintje vervaard. De aandacht die is besteed aan de kwaliteit van de aandrijflijn garandeert uitstekende prestaties, waarbij een combinatie van graafkracht en werkcycli zorgt voor optimale productiviteit. Onder de kap ligt een Perkins tweecilinder van 507 cc, die een vermogen levert van 7,5 kW (10,2 pk). De zuinige en stille Stage V dieselmotor drijft een dubbele zuigerpomp aan, met een opbrengst van in totaal 19,5 l/min en tot 185 bar aan werkdruk. De maximale uitbreekkracht bedraagt 5,9 kN. Dankzij de offsetfunctie laat de graafarm zich tot 45° naar links of 85° naar rechts zwenken.

De 1.035 kilogram wegende minigraafmachine staat op rupsbanden van 180 millimeter breed en haalt een rijsnelheid van 1,8 km/u. De bodemdruk ligt op 0,28 kg/cm². Dat de kleine krachtpatser zijn mannetje staat in het grondwerk, blijkt duidelijk uit de tractiekracht van 10 kN en een maximale hellingshoek van 30°. Uitgevoerd met de standaard lepelsteel van 670 millimeter, heeft de SV08 een graafbereik van 2.730 millimeter op maaiveldniveau en realiseert een graafdiepte tot 1.570 millimeter. De maximale uitstorthoogte bedraagt 1.940 millimeter. Dat alles maakt de Yanmar tot een praktische metgezel, die overtuigt qua kracht, bedieningsgemak en brandstofefficiëntie.

De micrograver is uit te rusten met verschillende aanbouwdelen, waaronder een hydraulische sloophamer.

Bijzonder veelzijdige troef

De SV08 is speciaal ontworpen voor krappe locaties en derhalve perfect geschikt voor groenprofessionals zoals hoveniers en tuinmannen, maar ook voor gemeentediensten, straatmakers en loonwerkers. Behalve in de groenvoorziening is de compacte Yanmar ook prima in te zetten voor kleinere sloop- of renovatiewerkzaamheden. Doordat in een dubbelwerkend hulpcircuit is voorzien, kan de machine behalve met graafbak, rippertand of wortelrooier ook worden uitgerust met hydraulische uitrustingsstukken die niet al te veel oliestroom vragen, zoals een sorteergrijper, grondboor, sloophamer of kantelbak voor grond- en slootwerkzaamheden.

De hydrauliekpompen passen het debiet automatisch aan de belasting aan, wat leidt tot een soepelere werking en meer comfort voor de machinist. In tegenstelling tot de grotere Yanmar modellen, is de eentonner niet uitgerust met joysticks. Dat laat onverlet dat het eenvoudige ontwerp met hendels een intuïtieve bediening toestaat. Aan alles merk je dat absoluut sprake is van een Japans kwaliteitsproduct. Duurzaamheid heeft prioriteit gekregen in het hele ontwerp van de minigraver. Dat is terug te zien in details als flexibele slangen die keurig zijn gecentraliseerd om beknelling te voorkomen, stalen omhulsels over de hydrauliekslangen naar de zwenkmotoren om draaien te voorkomen, en een breed contragewicht dat aan de achterzijde zowel de onder- als bovenwagen beschermt.

Eenvoudig te onderhouden

Met de giek volledig ingetrokken en gezwenkt, is de draaistraal aan de voorkant slechts 985 millimeter, terwijl de zwenkradius achter 725 millimeter bedraagt. Dat de fabrikant veiligheid hoog in het vaandel draagt, blijkt uit de standaard aanwezigheid van een inklapbare ROPS-beschermbeugel, een veiligheidshendel om de vier hoofdfuncties te kunnen vergrendelen bij het betreden of verlaten van de machine, en een veiligheidsbeugel voor de console van de hoofdbediening. Om de dagelijkse controle en het onderhoud te vergemakkelijken heeft de SV08 een grote kantelbare motorkap, die direct toegang biedt tot de belangrijkste componenten. Alle onderdelen zijn uiteraard ontworpen om optimale prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid te bieden, zelfs in veeleisende toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details