NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Wintertijd is ideaal voor voorbereiding van aanleg zwembad

Wintertijd is ideaal voor voorbereiding van aanleg zwembad

Om komend voorjaar goed voorbereid te kunnen starten met de aanleg van een zwembad of tuinvijver, verdient het aanbeveling om in de rustige winterperiode een aantal mogelijkheden en opties te bekijken. Zo kunt u, als tuin- of zwembadaanlegger, uw klanten tijdig informeren en verlopen de werken straks veel vlotter. De aanleg van het zwembad is één zaak, maar minstens even belangrijk is de afwerking ervan. En hierin kan E.L.S. Garden uit Laakdal u bijstaan met waardevol advies en met de juiste, kwalitatieve materialen.

Perfect samenspel tussen terrastegels, klinkers, boordstenen, gras en grind.

Integratie in de tuin

Tuin en zwembad moeten een mooi geheel vormen. Grootte en vorm van de tuin spelen daarbij een belangrijke rol, maar ook de inplanting van het zwembad in de ruimte. Bij zwembaden die iets verder van de woning of het terras af liggen, kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een omkadering van siergrind, met daarin een pad van stapstenen naar het zwembad. Welke soort, kleur en kaliber van siergrind gebruiken? Welke stapstenen, welk tegelformaat, welke soort? Het zijn stuk voor stuk belangrijke overwegingen, waar E.L.S. Garden u als professional kan bij helpen.

E.L.S. Garden beschikt immers over een ruim aanbod aan split en (sier)grind. Dolomiet en Decorgrind, bijvoorbeeld, zorgen voor een zuiders vakantiegevoel dat bij elk zwembad past. Of u kiest voor een kleur die perfect aansluit bij de woning of bestaande verharding. Ook de integratie in een groter vlak van klei- of natuursteenklinkers zorgt steevast voor een mooi en stijlvol geheel. Naar dergelijke afwerkingen toe kan E.L.S. Garden inspirerende referentieprojecten voorleggen.

Via stapstenen over het water lopen.

Bereikbaarheid

Hoe zal het zwembad vanaf de woning bereikbaar zijn? Sommige mensen lopen graag op blote voeten over het gras, maar dat brengt weer vervelend maaiwerk met zich mee. De tijd die je spendeert aan het maaien van het gras kun je beter doorbrengen in het zwembad zelf. Een hard bestratingsmateriaal vergt op dat vlak weinig of geen onderhoud. Ook een brede omranding met siergrind en daarin een pad van stapstenen leidt steeds naar een mooi resultaat. Blijft natuurlijk de keuze van de stapstenen. Ook hier kan E.L.S. Garden u met raad en daad bijstaan, met een uitgebreid gamma aan natuurlijke bestratingsmaterialen en stapstenen. Uiteraard zijn deze beschikbaar in een groot aantal formaten, kleuren, en in afwerkingen als gebrand, geborsteld, of gebouchardeerd.

De zwembadafwerking zelf

De finale fase is in zicht. Enkel nog de zwembadboorden vastleggen. Wordt het een infinity pool, dan werk je misschien best tot aan de rand met strakke, grote tegels voor een uniform geheel. Ga je meer de traditionele toer op, dan komen de klassieke boordstenen in het vizier: vlak of licht verhoogd, in graniet gebrand of geborsteld, in hardsteen gebrand, geborsteld of gezoet, in porfier of in keramiek. De meeste van deze boordstenen zijn verkrijgbaar in een vierkant of rechthoekig formaat, met facet- of afgeronde randen, ook in binnen- of buitenhoeken. Daarnaast biedt E.L.S. Garden ook prefab trappen aan in hoogtes van 75 tot 140 centimeter. 

Sobere maar stijlvolle afwerking: boordstenen met ronde neus en afgeronde hoekelementen.

Familiaal bedrijf

E.L.S. Garden is een familiebedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in 1978. Tot op vandaag zijn de drijvende krachten achter de firma vader Ivo Meynen, dochter Els en schoonzoon Gert Geerinckx. Els Meynen is met haar diploma van tuinarchitecte ideaal geplaatst om zowel professionele als particuliere klanten van advies en ideeën te voorzien. Gert Geerinckx genoot een opleiding als tuinaannemer. Ze sturen een groothandel aan die een grote variëteit aan tuinmaterialen verdeelt, van bestrating en tuinschermen tot bijzonder kwalitatief maatwerk in natuursteen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details