NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Werktuigendagen: het ‘Rock Werchter van de landbouw’!
De bezoekers vinden er een groot aanbod aan teelten (door de deelnemende zaadfirma’s voor de gelegenheid gezaaid of geplant) en een uitgebreide tentoonstelling van producten en diensten.

Werktuigendagen: het ‘Rock Werchter van de landbouw’!

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 vindt naast de expresweg N60 in Oudenaarde de 36ste editie van de Werktuigendagen plaats. Het betreft een 2-jaarlijkse professionele landbouwbeurs, die voor het eerst werd georganiseerd in 1953 en sinds 1995 zijn vaste stek in Oudenaarde heeft gevonden.

De Werktuigendagen zijn de voorbije halve eeuw uitgegroeid tot een begrip in de landbouwwereld. Met bijna 200 exposanten en meer dan 50.000 bezoekers is dit evenement een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met landbouw. Dit heeft alles te maken met het unieke karakter van dit evenement: geen statische tentoonstelling, maar de land- en tuinbouw in beweging. Meer dan 300 moderne machines demonstreren en werken ter plaatse, wat in heel Europa ongezien is op deze schaal.

Deze editie wordt er gefocust op goed bodembeheer, het oppervlakkig inwerken van groenbemesters en alternatieve onkruidbestrijding.

Demonstraties en duurzaamheid

De demonstraties, die plaatsvinden op een terrein van ruim 120 hectare, zijn gegroepeerd rond 3 sectoren: akkerbouw, tuinbouw en de groensector. Bijna alle aspecten komen aan bod: van het oogsten van gewassen over grondbewerking, zaaien, spuittechnieken, onkruidbestrijding, inkuiltechnieken tot bemesting en landschapsonderhoud.

Daarnaast willen de Werktuigendagen de hedendaagse landbouwer via een aantal gerichte themademonstraties optimaal informeren over een aantal actuele thema’s en nieuwe trends. Wij proberen hen te helpen in de zoektocht naar gepaste en innovatieve oplossingen voor de vele uitdagingen (economisch, technisch en maatschappelijk) waarmee de landbouwsector wordt geconfronteerd. Hierbij gaat extra aandacht uit naar duurzaamheid. Deze editie wordt er gefocust op goed bodembeheer, het oppervlakkig inwerken van groenbemesters en alternatieve onkruidbestrijding. Verder vindt er ook een vergelijkende demo rond tractoren met frontladers plaats. Meer dan 10 merken zetten hun best beentje voor.

Werktuigendagen wil de hedendaagse landbouwer via een aantal gerichte themademonstraties optimaal informeren over een aantal actuele thema’s en nieuwe trends.

Veelzijdig karakter

Maar ook naast de demo’s valt in Oudenaarde heel wat te beleven. Zo vinden de bezoekers er een groot aanbod aan teelten (door de deelnemende zaadfirma’s voor de gelegenheid gezaaid of geplant) en een uitgebreide tentoonstelling van producten en diensten.

Voor de liefhebbers van tuinmateriaal, wordt er een aparte Park&Tuin-zone ingericht. En voor wie niet genoeg kan krijgen van landbouwmachines, is er ook nog het oldtimergebeuren. Je kan dus zowel moderne als historische landbouwmachines live aan het werk zien.

Er vindt een vergelijkende demo rond tractoren met frontladers plaats. Meer dan 10 merken zetten hun best beentje voor.

Het veelzijdige karakter van dit evenement trekt ook veel plattelandsbewoners aan die zich komen vergapen aan de grote machines. Voor de landbouwsector is dit een uitstekende gelegenheid om hun professionaliteit aan de burgers te tonen.

Gunther De Mey, Event manager AgriBevents: “Het organiseren van een event zoals Werktuigendagen kan je niet alleen. Als organisatieteam zijn wij daarom ook verheugd en trots om te kunnen rekenen op vele loyale partners: onze hoofdsponsor KBC, onze standhouders, de betrokken landbouwers, de stad Oudenaarde, de gemeente Kruisem, de overheidsdiensten (politie, brandweer, Agentschap Wegen en Verkeer) en – uiteraard – onze duizenden bezoekers. Wij gaan er alvast voor om van deze 15de editie in Oudenaarde, dus in feite ook een beetje een jubileum, opnieuw een succes te maken of zoals de pers de editie van 2021 beoordeelde: het ‘Rock Werchter van de landbouw’!”

Praktische info
Wanneer: zaterdag 23 en zondag 24 september 2023, van 09.00u tot 18.00u.
Waar: langs de N60 in Heurne (Oudenaarde)
Toegangsprijs: € 17, kinderen (-12j) gratis
Voor meer info: www.werktuigendagen.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details