NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vooruitblik op de vijftiende Nationale Grasdag
Tijdens de georganiseerde rondleiding krijgen bezoekers extra informatie over de belangrijkste nieuwigheden.

Vooruitblik op de vijftiende Nationale Grasdag

“Gras is een puzzel. Elk stukje moet passen”

Alsof de gevolgen van de klimaatverandering en de steeds strengere regels inzake gewasbeschermingsmiddelen nog geen uitdaging genoeg vormden, kwam er afgelopen jaar ook nog eens een enorme economische druk op de schouders van de groenprofessional te liggen. Hoe lever je in die moeilijke omstandigheden toch keer op keer een prachtige groene grasmat af? Dat kom je te weten op de vijftiende Nationale Grasdag.

Op donderdag 14 september nodigen organisatoren Advanta (Limagrain), Compo Expert, ENVU, ICL en TerraCottem opnieuw honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals uit op de Nationale Grasdag ‘on tour’. Verzamelen doen ze ditmaal in het Antwerpse Meerhout, op de terreinen van graszodenteler Bart van Bael.

Complex

“Een mooie grasmat, dat is een complexe puzzel”, vertelt Erik Truyers van Advanta. “In de huidige omstandigheden nog des te meer. Groenprofessionals zitten dan ook met heel wat vragen. Moeten we de grond anders gaan bewerken? Is een bodemanalyse noodzakelijk? Wat is het potentieel van nieuwe grassen en graszadenmengsels? Hoe kunnen we met minder onderhoud toch een mooi resultaat bekomen? Dat zijn de zaken die op de Nationale Grasdag uitvoerig aan bod zullen komen en waarvoor elke standhouder een puzzelstukje zal aanreiken.”

Op de terreinen van graszodenteler Bart van Bael zullen opnieuw talrijke machines gedemonstreerd worden.

Praktijkplatform

Net als voorgaande jaren legt de Nationale Grasdag de nadruk op praktische kennis en professionele ontmoeting. 

“Op deze praktijkdag brengen we de sector bijeen en praten we bij. Alle deskundigen zijn ter plaatse, van grasspecialisten en beroepsverenigingen tot machineproducenten en leveranciers van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en grondverbeteraars. Talrijke machines worden live op de terreinen gedemonstreerd en bijkomend kan iedere bezoeker intekenen op een georganiseerde rondleiding met extra informatie over de belangrijkste nieuwigheden. En natuurlijk is de Nationale Grasdag ook dé plek voor fijne gesprekken met collega’s, in de gekende gemoedelijke sfeer.”  

Praktisch
De Nationale Grasdag vindt plaats op donderdag 14 september 2023 van 9 tot 18 uur op Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout. Het evenement is exclusief en gratis toegankelijk voor professionals en tuinaanleggers. Voorinschrijving is verplicht via www.nationalegrasdag.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details