Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Machines

Voor elke klus een efficiënt werktuig

kress_robotic_mega_kr133e_136e_solaranlage_7
Met een bedrijfstijd van 100 minuten en een maaibreedte van 22 centimeter kan de robotmaaier MISSION KR11 een gazon tot 2.700 m2 maaien.

Tekst | Luc Ophals

Beeld | Kress

14 april 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Of het nu gaat om het unieke assortiment elektrisch gereedschap van Duitse makelij, of om de geavanceerde collectie robotgrasmaaiers, er zijn vele redenen om voor Kress te kiezen. Want al sinds 1966 biedt het bedrijf professionele, hoogwaardige producten die gericht zijn op maximale efficiëntie en taakoptimalisatie.

De KG757e zelfrijdende gazonmaaier heeft een maaibereik van 800 m2 met de 60V 4 Ah accu.

Robotmaaiers

De MISSION-serie robotmaaiers van Kress bestaat uit elf modellen die de modernste technologie combineren met een modern design. Afhankelijk van het model, varieert het maaioppervlak van 1.100 vierkante meter voor de Kress Mission Nano KR101E tot 6.500 vierkante meter voor de Kress Mega KR136 E. Tot de standaarduitrusting behoren INTIVA-navigatie die de route van de robotmaaier tijdens het maaien voortdurend optimaliseert, Smart Trim-technologie, een regeneratief remsysteem dat de opgewekte kinetische energie omzet in elektriciteit en zo de levensduur van de batterij verlengt, zijdelings opladen, wifi en Bluetooth, links en rechts draaiende messenschotel, onmiddellijke messenschotel-stop bij heffen, en regensensor.  Bovenop de mogelijkheid om verschillende maaizones in uw tuin af te bakenen. 

Afhankelijk van het model wordt deze basisuitrusting aangevuld met praktische technische kenmerken zoals het snij- en mulchsysteem met drie messen, de gepatenteerde ultrasone OAS-technologie die botsingen met eventuele obstakels voorkomt, het veiligheidsslot met PIN-code en Bluetooth-technologie.  Een ander kenmerk van de Kress Mega KR136E is de multi-maaier functie, waarbij meerdere robotmaaiers op een enkele grensdraad bewegen, waardoor het gemakkelijk is om een voetbalveld te maaien met twee KR136E’s. 

De Kress 60V blazer is uitgerust met een verstelbaar mondstuk waarmee u kunt schakelen tussen breed uitblazen en een uiterst krachtige spot-cleaning straal.

Met de app

In tegenstelling tot andere robotmaaiers maaien de MISSION-modellen tot aan de rand van het gazon met de gedecentraliseerde maaiplaat. En met een app kunt u berekenen hoelang het duurt om het hele gazon te maaien; de app houdt zelfs rekening met het klimaat om het schema aan te passen aan het verwachte weer. U kunt ook bijhouden hoe goed uw robotmaaier presteert, door alle relevante statistieken te bekijken. 

Last but not least: Kress neemt zijn verantwoordelijkheid voor het milieu zeer serieus. Daartoe halen de producten een recyclingpercentage van meer dan 95% en is Kress houder van de WWF Platinum Award for Sustainability.  Borstelloze motoren zijn ook milieuvriendelijk: slijtageonderdelen hoeven niet te worden vervangen, de levensduur is langer en de energie wordt bijna volledig omgezet in vermogen – 85% energiebenutting, tegenover 75% bij borstelmotoren en 15% bij benzinemotoren. 

De MISSION Mega KR136E heeft twee messen en een maaibreedte van 35 centimeter. Hij heeft een bedrijfstijd van 154 minuten en is in slechts 77 minuten opgeladen.

Uniek accusysteem: 60V max

De verschillende elektrische gereedschappen (blazer, duw- of zelftrekkende gazonmaaier, kettingzaag, trimmer, heggenschaar) maken gebruik van de 60V max batterijtechnologie van Kress, die even krachtig en efficiënt is als een benzinemotor.  De 60V max-reeks is ontworpen voor veeleisende taken en langdurig gebruik. Toch is het totale gewicht relatief laag, zonder dat dit ten koste gaat van de ergonomie van het gereedschap.  

Het SmartLink batterijcontrolesysteem optimaliseert de oplaadtijd aanzienlijk en maakt ononderbroken werken met een tweede batterij mogelijk, waarbij de eerste batterij sneller wordt opgeladen dan de tweede batterij leeg raakt. Dankzij SmartLink is er een constante communicatie tussen het gereedschap en de accu, zodat het gereedschap altijd precies het vermogen heeft dat nodig is. Het laadproces is dus optimaal geregeld. 

Bovendien maakt de batterijtechnologie gebruik van nieuwe normen: het hitteschild houdt de cellen langer koel, waardoor de efficiëntie en de levensduur toenemen; de batterijcellen zijn volledig ingekapseld en beschermd tegen temperatuurpieken, vochtigheid, trillingen en sterke schokken; de cellaadregeling compenseert het laadniveau tussen de cellen. 

Om het aanbod te vervolledigen, biedt Kress ook een reeks accessoires aan voor krachtapparatuur voor buitengebruik.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details