NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vlaamse overheid investeert in groepsaankoop robotmaaiers
Een perfect gemaaid sportterrein zorgt voor sport- en spelplezier in veilige en comfortabele omstandigheden.

Vlaamse overheid investeert in groepsaankoop robotmaaiers

Het Vlaams Gewest investeert massaal in de aankoop van sportinfrastructuur. Deze ‘sportspurt’ leidde eind 2021 tot de organisatie van een groot aantal groepsaankopen, onder meer van professionele robotmaaiers. Voor de levering van deze machines werd Belrobotics, een onderdeel van Yamabiko Europe, geselecteerd. Geoffrey de Bloeme, regional sales manager Europe, geeft tekst en uitleg over hoe deze deal tot stand kwam.

Via het project Sportspurt investeert Vlaanderen fors in sportinfrastructuur. In totaal gaat het om 109 sportinfrastructuurprojecten, verspreid over 81 Vlaamse gemeenten, die de sportbeleving in Vlaanderen een nieuwe boost moeten geven. “Sportaanbieders – gaande van lokale besturen tot sportclubs – krijgen de kans om in een groepsaankoop voor sportinfrastructuur te stappen”, geeft Geoffrey de Bloeme aan. “Naast bijvoorbeeld kunstgrasvelden, Finse pistes en ledverlichtingspalen, hebben deze aanbieders uiteraard ook nood aan professionele tuinmachines. Robotmaaiers maken deel uit van dit pakket, en hier komt het uitgebreide gamma van Belrobotics in beeld.”

De geavanceerde RTK-GPS-technologie garandeert strak uitgevoerde maaibeurten.

Stevige reputatie

“De voorbije decennia heeft Yamabiko Europe een stevige reputatie opgebouwd op vlak van automatische maaiers voor grote oppervlakken”, zegt de Bloeme. “We ontwerpen, produceren en verkopen immers maaimachines voor oppervlakken tot 20.000 m², en ook robots die golfballen verzamelen. Met ons merk Belrobotics focussen we op machines voor het onderhoud van onder andere sportvelden. Onze modellen Bigmow Connected Line en Parcmow Connected Line zijn erg populair bij sportclubs, omdat ze een superieure kwaliteit koppelen aan een veilig en kostenbesparend gebruik. Ook hun actieradius is indrukwekkend: de Bigmow kan groene ruimtes aan tot maar liefst 24.000 m².”

“Via de inzet van de geavanceerde RTK-GPS technologie – die geïnstalleerd kan worden op alle modellen van het Connected Line-gamma – kan een terreinverzorger trouwens heel wat tijd besparen, omdat het maaien van dezelfde grasplekken maximaal vermeden wordt. Dankzij deze technologie wordt de maaicapaciteit verdrievoudigd, met een actieradius van 45.000 m² voor de Parcmow RTK en 75.000 m² voor de Bigmow RTK.”

Strenge kwaliteitsnormen

Naar aanleiding van het groepsaankoopproject van de Vlaamse overheid kwamen deze en andere troeven van het Belrobotics-gamma goed in beeld. Want om geselecteerd te worden voor deze groepsaankoop, moesten de robotmaaiers voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen en technische vereisten. “Door te reageren op deze aanbesteding, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een beter klimaat en een professionele sportieve ruimte”, geeft Geoffrey de Bloeme aan.

“Onze robotmaaiers voldoen aan noodzakelijke technische vereisten, zoals elektrische motoren met een laag energieverbruik, robots die de norm IPX4 halen (en dus plensdicht zijn), maaiers die volledig autonoom werken en automatisch terugkeren naar het laadstation bij een lege batterij, en machines die volledig programmeerbaar zijn volgens de gewenste maaifrequentie. Zowel onze Parcmow Connected Line als Bigmow Connected Line werden gekozen voor deze groepsaankoop.”

De grasmaaiers van Belrobotics koppelen een superieure kwaliteit aan een veilig en kostenbesparend gebruik.

Messcherpe tarieven

“Een lokaal bestuur of sportclub die deelnemen aan een groepsaankoop, kunnen kiezen uit beide modellen”, zegt de Bloeme. “Met de Parcmow kunnen terreinen van minstens 10.000 m² gemaaid worden, terwijl de Bigmow in actie schiet voor terreinen van minstens 20.000 m².”

“Deze aankoop – met een looptijd van vier jaar – loopt af in november 2025 en biedt ook de mogelijkheid om onze beide Belrobotics-modellen samen of afzonderlijk aan te kopen. In elk geval kan men zeer scherpe prijzen genieten, met een mooie korting die kan oplopen tot 18 procent. Een Parcmow-maaier met een adviesprijs van 8.890 euro exclusief btw kost dan slechts 7.289 euro. Let wel: die korting geldt niet voor de RTK-optie, omdat deze technologie nog niet beschikbaar was op het moment van de aanbesteding. Bestellingen moeten doorgestuurd worden naar Sport Vlaanderen, die deze vervolgens overmaakt aan Machineland, een gespecialiseerd zaak in tuinmachines.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details