NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verticuteren en beluchten voor duurzaam gazononderhoud
De elektrische STIHL verticuteermachine RLE 540 is een praktische keuze om het gazon in kleine tuinen met stroomaansluiting te onderhouden.

Verticuteren en beluchten voor duurzaam gazononderhoud

STIHL is gespecialiseerd in het produceren van krachtige en betrouwbare machines voor tuin-, bos- en landschapsonderhoud. Het bedrijf werd in 1926 opgericht door Andreas Stihl en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken in de sector. STIHL produceert een breed scala aan machines, waaronder kettingzagen, heggenscharen, bosmaaiers en bladblazers, ideaal voor groensectorprofessionals én particulieren.

Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve technologie, hoge kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten, en heeft ondertussen een sterke reputatie opgebouwd. Zeker de verticuteermachines en verschillende maaiers zijn razend populair.

De krachtige STIHL benzineverticuteermachine RL 540 maakt ook grotere grasperken snel en comfortabel vrij van mos en vervilt gras zonder dat je een kabel nodig hebt.

De basis voor een dikke, krachtige groei

Met de STIHL gazonbeluchters en verticuteermachines worden onkruid en vervilt gras effectief verwijderd. Gazons krijgen daardoor licht en lucht om snel en dicht te groeien. Maar wat als er aantasting is door onkruid en mos? Of hardnekkige vervilting? Verticuteren is dan de oplossing. Met een STIHL verticuteermachine hebben tuineigenaars een krachtig gereedschap bij de hand, dat hen effectief op weg helpt naar een mooi en gezond gazon. De machines snijden in het gras en verwijderen alles wat de groei van het gras afremt. En dat doen ze in één handeling. Na het verticuteren wordt het gras weer beter voorzien van licht en voedingsstoffen. Dat is de basis voor een dichte, krachtige groei.

De STIHL RLE 240 elektrische verticuteermachine is ideaal voor het moeiteloos verticuteren of beluchten van kleine gazons.

Verticuteermachines voor gezonde gazons

Welke STIHL verticuteerder het best geschikt is, hangt vooral af van de grootte van het te behandelen perceel. Voor een klein of middelgroot gazon is een accuverticuteermachine of elektrische verticuteermachine geschikt. Meer vermogen nodig, voor grote grasvelden, bijvoorbeeld? Dan is een benzineverticuteermachine de juiste keuze.

De benzineverticuteermachines zijn uitgerust met een gemakkelijk startend systeem (SmartChoke-technologie). Het maakt het werk bijzonder comfortabel, doordat de motor bij elke temperatuur en met een minimale krachtsinspanning moeiteloos start. De benzineverticuteermachines overtuigen niet alleen met hun vermogen, maar ook met een aangenaam zacht geluid van minder dan 100 decibel. Ook de emissievrije accu en elektrische verticuteermachines zijn tot in het kleinste detail geoptimaliseerd: daarbij hoort bijvoorbeeld voor de elektrische grasbeluchters de geïntegreerde kabeltrekontlasting. Deze techniek verhindert dat de kabel op het gazon onder de machine kan glijden.

Alle modellen zijn uitgerust met tot twintig vaste messen, die een gelijkmatige en effectieve verluchting garanderen. De polymeren behuizing van de gazonbeluchter is heel stevig en heeft tegelijk een laag gewicht, en het compacte design vereenvoudigt het manoeuvreren en het transport. Met de opklapbare duwstang kan de machine plaatsbesparend opgebaard worden. Om op verschillende gazons altijd even goede resultaten bereiken, kan de maaidiepte gemakkelijk vanaf de duwstang opnieuw ingesteld worden.

Voor het gemakkelijk verticuteren of losmaken van kleine gazons met veel hoekjes is de STIHL RLA 240 de ideale accuverticuteermachine.

Benzine, accu of elektrisch maaien?

‘Perfect groen’ betekent voor iedereen wat anders. Voor de ene is het een onverslijtbare speelwei achter de woning, voor de andere een perfect getrimd Engels gazon in de voortuin. Maar al deze terreinen hebben één ding gemeenschappelijk: ze moeten regelmatig gemaaid worden. Maar gebeurt dat best met een benzine, accu of elektrische grasmaaier?

Grasmaaiers met benzineaandrijving zijn dankzij een hoger vermogen en hun grotere maaibreedte bijzonder geschikt voor middelgrote en grote gazons. Niet zonder reden maken veel landschapstuiniers, tuinbouwers en ambitieuze privégebruikers voor hun groenonderhoud gebruik van krachtige benzinegrasmaaiers. 

De flexibele accugrasmaaiers zijn niet alleen goed voor het gras, maar ook voor de rest van de omgeving. Want deze compacte, krachtige machines zijn stil en emissievrij. In de eigen tuin is het beperkte geluidsvolume van de machines een absoluut voordeel. Dankzij de hoogwaardige lithium-ion-accu’s wordt steeds een sterk motorvermogen behaald. Tegelijk zorgt de geïntegreerde ecomodus ervoor dat het toerental van de motor van de grasmaaier automatisch wordt aangepast aan het vermogen dat werkelijk nodig is. Zo verbruikt de accugrasmaaier minder energie en kan die een groter oppervlak aan.

De elektrische grasmaaiers zijn even stil en hebben net zo weinig uitstoot. Door hun geluidsarme werking zijn ook elektrische grasmaaiers altijd een goede keuze voor maaiklussen in de buurt van een woning. Bovendien overtuigen de compacte modellen dankzij hun lichte componenten, slanke constructie en krachtige elektrische motoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details