NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verticaal draineren zonder bodemschade

Verticaal draineren zonder bodemschade

De Savic Group heeft na jaren van ontwikkeling de Drainjet op de markt gebracht. De Drainjet zorgt met een verticaal drainagesysteem voor een water- en zuurstofdoorlatende bodem, zonder die te beschadigen.

De Drainjet werd ontwikkeld om verstoorde en gecompacteerde grondlagen te doorbreken, zodat hemelwater en oppervlaktewater opnieuw hun weg naar de grondwatertafel in de dieper gelegen bodemstructuur kunnen vinden. Je kan de machine inzetten in heel wat situaties: voor een gazon dat langdurig onder water staat, voor beplanting die na een tijdje onverklaarbaar afsterft, op parkings met grote plassen die niet wegtrekken, op drassige paardenpistes, op weiden met staande plassen, op akkers met natte grond en op drassige industrieterreinen.

Uitrusting

De Drainjet 90 is een uiterst compacte machine, die specifiek voor de tuinaanleg- en aannemerssector werd ontworpen. “De geringe afmetingen van de machine laten toe door smalle openingen te rijden zonder de bestaande aanleg en structuur te bederven”, zegt uitvinder Robin Uzeel. “De machine heeft zijn elektriciteitsvoorziening aan boord, waardoor er geen externe kabels nodig zijn. Brede gazonbanden onder een lichtgewicht machine zorgen er verder voor dat de grasmat kan worden betreden zonder die te beschadigen.”

Werking

Met de Drainjet kan de grond verticaal gedraineerd worden, zonder de structuur of aanleg van de bodem aan te tasten. “Het water sijpelt terug naar de grondwatertafel en wordt niet simpelweg afgevoerd”, zegt commercieel verantwoordelijke Jurgen Van de Walle. Een holle granulaatspil wordt  door middel van perslucht manueel de grond ingedreven. “Tijdens het indrijven ontstaan er luchtaders”, zegt Van de Walle. “Die luchtaders, die tot drie meter diep kunnen worden aangebracht, zijn verticaal en horizontaal wijdvertakt in de bodemstructuur. Vervolgens worden die aders opgevuld met een waterdoorlatend en poreus granulaat, via een pneumatisch transport vanuit het reservoir van de machine. Dat reservoir is met een slijtvaste slang verbonden met de granulaatspil.”

Drainjet standplaatsverbetering van bomen.

 

Met de optionele trilhamer voor heel harde ondergronden wordt een voorbereidend gat in de grond gemaakt, tot op een diepte van anderhalve meter. De trilhamer drijft een holle spil in de grond, en door die spil wordt er perslucht gestuwd, om de lagen te verbreken en luchtaders te creëren.

Autonomie

De machine wordt in werking gezet met een afstandsbediening, die de operator bij zich heeft.

Te onthouden

• Met deze machine kan in bijna elk weertype het jaar rond gewerkt worden.

• De ondergrondse injectie heeft een permanent karakter, waardoor de ontstane aders niet meer kunnen dichtklappen; zo behouden ze hun drainerende functie.

• De bestaande bovengrond wordt niet beschadigd tijdens het uitvoeren van de werken.

• Het overtollige gestagneerde water wordt niet afgevoerd, maar terug-gegeven aan de dieper liggende grondwatertafel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details