NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verrassend nieuwe combinatiemogelijkheden in betonnen stadsmeubilair

Verrassend nieuwe combinatiemogelijkheden in betonnen stadsmeubilair

Sierbeton is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is bijzonder geschikt als materiaal voor stadsmeubilair met een hoog praktisch en esthetisch gehalte. Claes Sierbeton uit Hamont-Achel legt zich al jaren met succes toe op dit segment. Daarnaast is het bedrijf ook nog actief in architectonisch prefab beton voor bredere maatwerktoepassingen in de bouwsector.

MODU-system plantenbakken en zitelementen op een speelplein van een basisschool in Lanaken Smeermaas.

 

Ontwerpen en combineren in alle vrijheid

Claes Sierbeton ontwikkelde een nieuw concept voor straatmeubilair, het MODU-system, dat nagenoeg onbeperkte combinaties toelaat. Zo kunnen MODU-system zitelementen aangevuld worden met boom- en plantenbakken in dezelfde stijl en afwerking. Dankzij de flexibiliteit van design kunnen verschillende vormen gecombineerd worden tot één homogeen geheel, waarbij beplanting en groenvoorziening mee opgenomen worden in een overkoepelend concept. Dankzij deze nieuwe stadselementen kunnen ontwerpers en aanleggers van openbare ruimtes in alle vrijheid een project op maat realiseren.

XL-Plantenbakken, voor het zicht én de veiligheid

Claes sierbeton is tevens gespecialiseerd in de productie van XL-plantenbakken in diverse afmetingen en vormen. Deze zijn bijzonder geschikt voor parkeerplaatsen en pleinen. Ze scoren zeer goed omwille van hun hoge sterkte, weersbestendigheid en lange levensduur. Alle plantenbakken kunnen uitgerust worden met voeten, waardoor ze makkelijk verplaatsbaar zijn. Door hun massa en gewicht bieden ze een ideale oplossing om pleinen en/of festiviteiten op een groene manier te beveiligen. Daarmee spelen ze in op een stijgende bezorgdheid bij openbare besturen en organisatoren van evenementen.

Maatwerk en duurzaamheid

Claes Sierbeton staat bekend om zijn maatwerkprojecten. Hun realisaties in architectonisch beton staan garant voor een strakke, hedendaagse vormgeving en kunnen in tal van variaties op vlak van kleur, textuur en afwerking uitgevoerd worden. Specifiek naar afwerking toe kan geopteerd worden voor glad, gekleurd, gepolijst, gestraald, gezuurd of uitgewassen en dat altijd met het hoogste afwerkingsniveau. Bovendien blijft Claes Sierbeton constant innoveren in de nieuwste technieken, machines en materialen om haar koppositie in de markt van de maatwerk sierelementen te behouden en te verstevigen.

Ook het gebied van duurzaamheid scoort Claes Sierbeton opmerkelijk goed. Stadsmeubilair in beton is immers nagenoeg onverslijtbaar en biedt talloze recyclagemogelijkheden. Hiermee past beton perfect in de duurzaamheidsgedachte van lokale overheden en openbare besturen. Claes Sierbeton levert in heel België en Nederland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details