NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vernieuwende en duurzame tuinafsluiting
Zowat alle combinaties in afmetingen zijn mogelijk, met lengtes van 184 tot 385 centimeter.

Vernieuwende en duurzame tuinafsluiting

Domspro richt zich met een breed productassortiment voor buitenaanleg vooral naar de bouw- en tuinprofessional. De blijvende drang om te vernieuwen met focus op duurzame, recycleerbare en onderhoudsvriendelijke oplossingen leidde tot een mooie realisatie van aannemer Toptuinen uit Wilsele. In Buken, deelgemeente van Kampenhout, werd een tuinafsluiting van 66 lopende meter gerealiseerd met gepatenteerde H-gleufpalen en triple thermo blokhutplanken. In dit artikel zoomen we in op deze opvallend solide en duurzame omheining, die tegelijk vernieuwend is en aantrekkelijk oogt.  

Het hout onderging een chemische modificatie die ervoor zorgt dat er een verhoogde weerstand optreedt tegen vocht, schimmel, insecten en vervorming.

Kwaliteit van de bovenste plank

Triple thermo blokhutplanken danken hun naam aan de specifieke behandeling die ze ondergaan. Een proces van thermische modificatie waarbij de planken worden blootgesteld aan hoge temperaturen in een zuurstofarme omgeving. Het hout ondergaat zo een chemische modificatie die ervoor zorgt dat er een verhoogde weerstand optreedt tegen vocht, schimmel, insecten en vervorming. Triple thermo blokhutplanken zijn iets donkerder van kleur en stralen meer uniformiteit uit dan gewone blokhutplanken. Een aspect dat zeker bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht. Het gebruik van een tand- en groefsysteem bij deze stevige planken garandeert een minimalistisch ogende naadloze pasvorm. Bovendien verbetert dit de structurele integriteit en helpt het vochtinfiltratie voorkomen.  

De H-gleufpaal kan gecombineerd worden met 2D- of 3D-staalmatpanelen, thermowood, composiet of sandwichpanelen. De gleufpaal bestaat uit één geheel, is gepatenteerd én Belgisch van oorsprong. Het unieke ontwerp kenmerkt zich door de H-vormige gleuf aan de zijde waarin de triple thermo blokhoutplanken worden geschoven. Dit zorgt voor een stevige en veilige bevestiging van de planken aan de palen.  

De H-gleufpaal bestaat uit één geheel, is gepatenteerd én Belgisch.

Eenvoudig en snel geplaatst

Opvallend gegeven is dat elke H-gleufpaal gebruikt kan worden als tussenpaal, eindpaal of hoekpaal. De metalen structuur van elke paal zorgt ervoor dat deze veel sterker is dan om het even welk alternatief in beton of aluminium. De H-gleufpalen laten zich eenvoudig en snel plaatsen. De dubbelwandige benen zorgen voor extra stevigheid, waardoor ze zich in de grond laten heien met een hamer of heimachine. Ook de flexibiliteit in afmetingen valt op. Zowat alle combinaties zijn mogelijk, met lengtes van 184 tot 385 centimeter, omkeerbaar én in te korten. Wat verder in het oog springt, is de moderne en strakke vormgeving. Die vindt zijn oorsprong in de vlakke zijden en een minimale diepte van 42 millimeter. Die verfijndheid zet zich ook door in de aangeboden kleuren. Met uitvoeringen in zwart, antraciet, lichtgrijs en cortenstaal is het niet altijd even evident om een keuze te maken. Wat er ook gekozen wordt, poedercoating in een krasbestendige structuurlak is een zekerheid.

Een tuinafsluiting van 66 lopende meter met een uiterst strakke en aantrekkelijke uitstraling.

Op maat van elke opdrachtgever

Omdat er geen zichtbare bevestigingsmiddelen zoals schroeven of bouten nodig zijn, heeft deze tuinafsluiting een uiterst strakke en aantrekkelijke uitstraling. Ideaal voor heel wat toepassingen op bedrijfsterreinen of voor andere commerciële doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het omheinen van parken, resorts of recreatiegebieden. Voor een meer particuliere insteek creëert deze omheining privacy rond een terras of zwembad. Zelfs als decoratief element in een landschap zijn er mogelijkheden. 

Nog een uitgesproken voordeel is dat er op maat kan worden gewerkt. Op specifieke vereisten van opdrachtgevers op het vlak van hoogte en afwerking kan perfect worden ingespeeld. Ook de mogelijkheid om te kiezen tussen verticale of horizontale installatie, zorgt voor behoorlijk wat verschil in uitstraling. Het spreekt voor zich dat onderhoud belangrijk is. Regelmatige controle op eventuele beschadiging of losse onderdelen vergt weinig inspanning voor maximale duurzaamheid. Het af en toe reinigen en eventueel opnieuw afwerken van enkele planken garandeert dat de omheining niets aan uitstraling verliest.

Het uitgebreide en kwalitatieve productaanbod van Domspro nodigt bouw- en tuinprofessionals uit om creatief aan de slag te gaan. De realisatie van Toptuinen uit Wilsele in Buken bewijst dit nog maar eens. De tuinafsluiting van 66 lopende meter, gerealiseerd met gepatenteerde H-gleufpalen en triple thermo blokhutplanken oogt strak, solide en stijlvol. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details