NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vermogen, robuustheid en prestaties in elektrische uitvoering
De enige elektrische bestelwagen met een laadvermogen tot 4,6 ton.

Vermogen, robuustheid en prestaties in elektrische uitvoering

Het ideale bedrijfsvoertuig voor hoveniers

Na zijn wereldpremière op de IAA Hannover in september 2022 en zijn lancering op de Nederlandse markt op de Groene Sector Vakbeurs in januari 2023, begint de elektrische versie van de IVECO Daily zijn carrière in België.

De iconische IVECO Daily is nu beschikbaar in een emissievrije en geluidsarme elektrische versie, met vergelijkbare prestaties als zijn dieselaangedreven tegenhanger.  Deze nieuwe versie is ideaal voor hoveniers en groenvoorzieners.

De eDAILY is geschikt voor elke missie die je maar kunt bedenken.

Het DNA van een vrachtwagen

In vergelijking met andere grote elektrische bedrijfswagens heeft de IVECO eDaily een ladderchassis dat vergelijkbaar is met dat van een vrachtwagen en zorgt voor robuustheid. Dit betekent dat de accupacks (één tot drie), de elektromotor en de tussenbak in het chassis kunnen worden geplaatst, zonder dat er iets uitsteekt. In de bestelwagenversie, bijvoorbeeld, doet de eDaily geen concessies aan de bruikbare hoogte. Een ander voordeel van dit ladderchassis is zijn modulariteit, dankzij zijn volledige vlakke bovenzijde.

Mechanisch maakt de eDaily gebruik van een FPT-motor van 140 kW, die een maximumkoppel van 400 Nm levert. Ook de accupacks (1, 2 of 3 afhankelijk van de behoefte) worden door FPT in Turijn geassembleerd uit cellen van de nieuwe generatie Microvast. Elk pack heeft een capaciteit van 37 kWh theoretisch en 35 kWh reëel. Ze worden beschermd door een garantie van 8 jaar tot 250.000 kilometer, inclusief vervanging wanneer de capaciteit minder dan 80% bedraagt. Volgens IVECO bieden deze batterijen een bereik tot 400 kilometer in de meest gunstige stadscyclusomstandigheden.  Ze kunnen worden opgeladen in 22 kW met een langzame lading en tot 80 kW met een snelle lading.

Dezelfde Daily als je gewend bent. Alleen elektrisch.

Een brede waaier aan carrosserievormen

Een ander kenmerk van de eDaily is dat hij leverbaar is in een groot aantal carrosserieën. Hij is verkrijgbaar als bestelwagen, dubbele cabine, minibus, chassis cabine en flatbed cabine in MMA-uitvoeringen van 3,5 tot 7,2 ton. Net als de klassieke Daily kan hij bijvoorbeeld worden verkregen met een gesloten laadbak van 19,6 m3, met behoud van 3,5 ton trekvermogen. De eDaily is ook de enige elektrische bestelwagen die alternatieve asverhoudingen biedt op de versies 50C (3,6 of 4,44) en 72C (4,3 of 5,13). 

Tot slot heeft IVECO drie elektrische aftakassen (van 2,5 tot 15 kW) voorzien om gereedschap, een koelinstallatie, een kipper of een hoogwerker aan te drijven.

Kilometers afleggen in optimaal comfort en verbonden blijven

Met eDAILY hoeft u uw goede gewoonten niet op te geven: u kunt beschikken over de Air-Pro intelligente pneumatische vering voor 25% minder trillingen – samen met alle dagelijkse technologie en comfortfuncties die u gewend bent.

Om de productiviteit van de klant en het welzijn van de bestuurder te verbeteren, maakt de connectiviteitsbox het mogelijk om in real-time gegevens uit te wisselen en geeft hij toegang tot alle IVECO diensten. De on-board software wordt regelmatig geactualiseerd. De in real-time gegenereerde gegevens worden op afstand gecontroleerd door de IVECO Control Room. Proactieve en preventieve diagnoses voorkomen ongeplande stops en maken het mogelijk om tijdig onderhoud te plannen. De eDaily Routing app interageert met het voertuig om de actieradius, de kosten die nodig zijn om de eindbestemming te bereiken en de exacte aankomsttijd te voorspellen. De stemassistent IVECO Driver Pal kan via de IVECO ON Easy Daily-app worden geactiveerd om specifieke informatie te distilleren, zoals de controle van de voertuigstatus, het batterijniveau, de airconditioning en de navigatie naar het dichtstbijzijnde oplaadstation.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details