NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verlichting die meegroeit met de boom
De juiste verlichting doet wonderen voor een tuin.

Verlichting die meegroeit met de boom

12V systeem voor de professionele markt

Lightpro is een professioneel high end merk dat is gericht op de hovenier. Het complete Lightpro assortiment van spots, wandlampen, staande lampen, uplights en decklights werkt op 12V. Dat biedt vele voordelen, vertelt marketing- en communicatiemanager Wendy Beukers van Lightpro.

“Het 12V systeem is eenvoudig aan te leggen, want het hoeft niet ingegraven te worden. Het kabelsysteem is waterdicht en aanleggen gebeurt snel en eenvoudig met een speciale connector. Met de female connector sluit je de lampen aan op de kabel. Een aftakking kun je maken met de male connector. Dit maakt dat Lightpro flexibel geïnstalleerd kan worden. Onze female connector, waarmee we al een innovatieprijs wonnen, bestaat uit één onderdeel, waardoor je niets kwijt kunt raken. Voor ons zijn gebruikersgemak en veiligheid altijd ontzettend belangrijk geweest, dat zie je terug in onze keuze voor laagspanning. Er is bij de aanleg geen specialistische, elektronische kennis nodig en de hovenier kan de verlichting zelf aanleggen. De laagspanning is niet alleen veilig bij installatie, maar ook daarna, als bijvoorbeeld honden of spelende kinderen in de tuin zijn.” 

Deze Tiga downlighter is nauwelijks zichtbaar, het effect des te opvallender.

Nieuwe producten

Een van de trends die ze bij Lightpro in de markt zien, is dat er veel meer aandacht is voor professionele tuinverlichting. Beukers: “Met onze dimbare collectie kun je de verlichting met de boom laten meegroeien. Als de boom groter wordt, kun je de verlichting feller zetten. In de zomer kies je voor zachte verlichting en in de winter zorgt wat feller licht voor meer veiligheid.”

De nieuwe Tiga downlighter is een heel klein armatuur om het pad aan te schijnen, en is dimbaar. “Sommige mensen vinden het niet mooi als een armatuur zichtbaar is langs het pad. De Tiga DL is maar negen centimeter hoog, dus kun je die ergens tussen de heg plaatsen, zodat je alleen het licht ervan ziet.” 

De Juno serie werd recent uitgebreid met de Juno Tube en Tube. “Dat is een tube van 1.20 meter hoog waarop je meerdere spots kunt aansluiten. De kabel zit dan weggewerkt in de buis, die je eenvoudig in de grond steekt. De Tube is ook aan de wand te bevestigen. Zo krijgt de tuin meteen een industriële look. Dat zien we steeds meer: dat mensen de sfeer in huis ook naar de tuin willen halen.” 

De Juno Tube en Tube kan zowel in de grond als aan de wand geplaatst worden.

‘Hey Google, doe de tuinverlichting aan’

Lightpro is continu bezig met innovatie. Zo spelen ze in op de behoefte om tuinverlichting te bedienen met een smartphone. “Ons systeem is binnenkort te combineren met de smartlampen Oberon en Castor. De lampen kunnen elke gewenste kleur aannemen en zijn dimbaar, dus voor iedere tuin het juiste licht. Het systeem sluit aan op het platform Zigbee, dat weer te koppelen is met je smart home. Dan kun je dus letterlijk roepen: hey Google, doe de tuinverlichting aan.” 

Dit jaar komt er ook een camera met bewegingsmelder in het Lightpro assortiment. Ook die is via de smartphone in te stellen. “Bijvoorbeeld: dat de camera gaat opnemen als er beweging is en dat dan bepaalde verlichting aangaat”, zegt Beukers. “Zo wordt het een verlengstuk van de verlichting en dat vergroot de veiligheid.”  

De smartlampen Castor en Oberon werken op het Zigbee platform en kunnen vanuit de app bediend worden.

Verlichting in TSD

De Lightpro verlichtingsproducten zijn inmiddels ook opgenomen in het TSD tekenprogramma dat veel hoveniers gebruiken. Zij kunnen het nu dus direct intekenen in hun tuin- of verlichtingsplan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details