Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Thema's & Events

Veiligheid op maat rond vijver en zwembad

Seguroll Zandvillas Kamperland Zeeland (4) kopiëren
Bij de plaatsing zijn er enkele aandachtspunten. Het Seguröll team biedt daarom altijd ondersteuning bij uw eerste twee realisaties.

19 november 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De markt had daar op dat moment geen passend antwoord op, maar de broers weigerden het idee los te laten. Na een traject van ontwikkeling en investering introduceerden zij in 2011 hun geheel eigen Seguröll

Tekst Elise Noyez    |    Beeld Seguröll

Seguröll is een wegneembare afscherming voor vijvers en zwembaden, bestaande uit verschillende palen enerzijds en een doek anderzijds. Door het doek tussen de palen op spanning te brengen wordt een stevige, fysieke barrière gecreëerd die kinderen en huisdieren verhindert om bij het water te komen. Extra spanning onder aan het doek maakt het bovendien onmogelijk om onder het doek door te kruipen. Zijn er geen kinderen aanwezig en is de afscherming dus overbodig, dan wordt het doek eenvoudig weer in de eindpalen opgerold.

Door het doek tussen de palen op spanning te brengen, wordt een stevige fysieke barrière gecreëerd.

Enkele basiselementen, veel mogelijkheden

Seguröll is een modulair systeem, bestaande uit een klein aantal basiscomponenten die veelvuldig gecombineerd kunnen worden om aan de specifieke noden van het project te voldoen.

Het doek zit altijd opgerold in een hoofdpaal en meet standaard 6 of 10 meter. Wordt er een langere omheining geplaatst, dan zijn extra hoofdpalen noodzakelijk. Kortere omheiningen worden gecreëerd door het doek na plaatsing op maat te snijden – een essentiële handeling bij elke installatie, trouwens.

Om over de volledige lengte van de omheining voldoende spanning te realiseren, worden er elke 3 à 4 meter tussenpalen geplaatst. Zij kunnen vast of wegneembaar zijn, zodat het open zicht in opgerolde toestand niet door de tussenpalen verstoord hoeft te worden. Met tussenpalen kunnen ook rechte en stompe hoeken gecreëerd worden. Scherpe hoeken behoren ook tot de mogelijkheden, al is daarvoor minstens een vaste tussenpaal vereist.

Het sluiten van de omheining gebeurt met behulp van een eindprofiel op het doek en een Seguröll eindpaal of een zogeheten Wall Lock op een (bestaande) muur.

Voor een mooie afwerkingen kunnen de tussenpalen in de terrastegels verzinkt worden.

Bijzondere aandacht voor plaatsing

Doorslaggevende factor in de veiligheid van het systeem, is de plaatsing. Hoewel die relatief eenvoudig is en in de meeste gevallen op één werkdag afgerond wordt, vraagt ze ook aandacht voor een aantal regels van de kunst. Zo kan het systeem niet op een helling geplaatst worden, moeten de start- en eindpalen telkens in-line (en dus niet op een hoek) geplaatst worden en moet elk doek na installatie op maat gebracht worden om de juiste spanning te garanderen.

Absoluut essentieel is ook de correcte verankering van het systeem. Omdat Seguröll een opgespannen systeem is, kunnen heel grote trekkrachten ontstaan. Alle palen worden daarom middels een betonnen kaliber en sneldrogend beton in een funderingsput van ongeveer 50 centimeter diep verankerd. Als de omheining op een terras geplaatst wordt, zijn er twee opties: ofwel heeft het terras een betonnen fundering en kunnen de palen rechtstreeks daarop verankerd worden; ofwel moet een deel van het terras worden uitgebroken en nieuwe fundering worden geplaatst. Tussenpalen kunnen eventueel in de terrastegels verzinkt worden.

Om een correcte plaatsing te garanderen, biedt het Seguröll team ondersteuning bij minimum twee installaties. Nadien kan elke tuinaannemer zelf met het systeem aan de slag.

Om de omheining aan de tuin in kwestie aan te passen, kunnen niet alleen rechte, maar ook stompe en scherpe hoeken met Seguröll gerealiseerd worden.

100% Belgisch

Seguröll is een 100% Belgisch product. Het werd in 2011 ontwikkeld door tuinexperts David en Joeri Van Hulle uit Maldegem, in samenwerking met het lokale productontwikkelingsbedrijf Moebius Design. Deze mensen staan vandaag nog steeds in voor de assemblage, die op Belgische grondgebied én met volledig Belgische en uiterst weerbestendige materialen gebeurt. In ons land zijn ondertussen meer dan honderd installaties gerealiseerd, en sinds kort worden ook over onze noordelijke en zuidelijke grenzen heen Segurölls geplaatst.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details