NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De solide 1800R is speciaal ontworpen voor moeilijk begaanbaar en heuvelachtig terrein.

Veilige en veelzijdige krachtpatser onder de houtversnipperaars

Al vele jaren maken zowel professionals als particuliere tuinliefhebbers dankbaar gebruik van de hakselaars van GTM Professional. Zij vertrouwen blindelings op dit krachtige en veilige gereedschap, vervaardigd door specialisten van het familiebedrijf Belgarde BV. Vandaag stelt de fabrikant trots de houtversnipperaar 1800P voor, het paradepaardje van de succesvolle 1800-reeks.

Of vervang de term ‘paradepaardje’ gerust door ‘werkpaard’. Want met de 1800P van GTM Professional wordt de lat voor houtversnipperaars opnieuw flink hoger gelegd. Deze machine is op maat gemaakt voor professionele boomverzorgers, tuinaanleggers, land- en tuinbouwers, medewerkers van groendiensten…: al wie een betrouwbare en veelzijdige houtversnipperaar nodig heeft voor het zware werk.

Naast de hakselaars van GTM Professional vindt u in het assortiment van Belgarde trouwens ook een ruime keuze aan vakkundig gemaakte Silky hand- en telescoopzagen en diverse soorten scharen van het merk Okatsune. Dit ambachtelijk gemaakte handmateriaal vormt een ideale aanvulling op de brute kracht van de houtversnipperaars.

Een noodstopbeugel zorgt ervoor dat de aandrijving van de rotor mechanisch onderbroken wordt.

Eigen ontwikkeling en productie

Bij Belgarde staan kwaliteit en veiligheid voorop. In een eigen R&D-afdeling wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling en vernieuwing van eigen houtversnipperaars. Elke machine uit de uitgebreide lijn – van de 600- tot en met de 1800-reeks – voldoet aan de strenge Europese NEN-veiligheidsnorm en biedt een unieke combinatie van robuustheid, efficiëntie en optimaal gebruiksgemak. Bovendien is elke versnipperaar erg onderhoudsvriendelijk. De productie vindt plaats in de fabriek in China, die volledig eigendom is van het familiebedrijf en wordt aangestuurd door Nederlands management. Hierdoor blijft de kwaliteit goed gewaarborgd.

De 1800-reeks: solide en wendbaar

In april 2021 konden professionele gebruikers al kennismaken met de 1800WD, een krachtige, zelfrijdende hakselaar op een accu-aangedreven onderstel. Een actieradius van circa 6 kilometer op vlakke bestrating en een breedte van slechts 72 cm zorgen voor een optimale wendbaarheid.

In april 2022 volgde de lancering van de 1800R. Deze solide machine op rupsbanden is speciaal ontworpen voor moeilijk begaanbaar en heuvelachtig terrein. Met dubbele Honda-motoren (21 en 5,5 pk), een 270° draaibare uitvoer en de mogelijkheid om hellingen tot 20° aan te kunnen, voldoet deze houtversnipperaar aan alle wensen van de professionele gebruiker.

De 1800P als ultieme krachtpatser

Vandaag schakelt GTM Professional nog een versnelling hoger, met de nieuwe 1800P, die aan een tractor gekoppeld is. Het grote voordeel van een PTO-aangedreven houtversnipperaar is dat u deze machine eenvoudig en snel kan verplaatsen, waarbij er bovendien geen apart motoronderhoud nodig is. Hierdoor wint u tijd én geld. De 1800P wordt aangedreven via de aftakas van alle merken tractoren met Cat. 1 aansluiting.

De krachtige en veelzijdige 1800P in actie.

Indrukwekkende prestaties

Deze krachtpatser onder de hakselaars kan indrukwekkende cijfers voorleggen. Takken met een diameter tot 14 cm worden gretig naar binnen gewerkt, via een set van twee dubbelgeslepen messen met een maximale rotatiesnelheid van 2500 toeren per minuut. De houtsnippers zijn gemakkelijk op te vangen dankzij de hoge uitvoer die tot 270° draaibaar is. En met zijn compacte afmetingen is deze krachtige trommelhakselaar nog altijd eenvoudig te transporteren.

Prioriteit aan veiligheid

Op vlak van veiligheid sluiten de specialisten van GTM Professional geen enkel compromis. Net zoals alle andere hakselaars van het merk, werd ook de 1800P aan de hoogste standaarden getoetst, met de strenge Europese Bosbouwnorm als leidraad. Bij deze machine werkt het veiligheidsmechanisme onafhankelijk van de tractor. De certificatie gebeurt door NOBO.

Niet enkel bij de ontwikkeling en productie gelden strenge regels qua veiligheid. Ook bij het uitvoeren van klussen is de gebruiker steeds uitstekend beschermd. Zo zorgt het indrukken van de noodstopbeugel ervoor dat de aandrijving van de rotor mechanisch onderbroken wordt. Hiervoor is geen elektrische verbinding met de tractor nodig, het veiligheidsmechanisme werkt volledig onafhankelijk. Daarnaast zorgt een rotorblokkeerfunctie voor extra veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details