NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veelzijdige assistent voor de tuinaanlegger, zonder emissie
Het ruisende geluid van elektromotors wordt veel minder snel als storend ervaren.

Veelzijdige assistent voor de tuinaanlegger, zonder emissie

Het aanleggen of onderhouden van een tuin is zware fysieke arbeid, maar een kniklader kan alvast veel taken uit handen nemen. De Knikmops KM 140 E van Gebroeders Geens, die eerder dit jaar aan het grote publiek voorgesteld werd, combineert hiertoe niet alleen een compact chassis met veel kracht, maar rijdt bovendien volledig elektrisch. De kniklader is met andere woorden een veelzijdige assistent voor iedere tuinaanlegger.

De Knikmops is al jaren een vaste waarde voor tuinaanleggers in de Benelux. Het streefdoel van producent Gebroeders Geens nv, bekend van Knikmops en Rollmops, is dan ook om de arbeider van zoveel mogelijk fysieke arbeid te verlichten. Hiervoor maakt het familiebedrijf al meer dan 30 jaar multifunctionele machines die uitblinken in stevigheid. Met een chassis dat vrijwel volledig uit hoogwaardig staal bestaat, is een Knikmops in ieder geval bestand tegen een stootje.

Dankzij de kleine batterij blijven het gewicht, de omvang, de laadtijd en de prijs van de kniklader beperkt.

Zuinigheid voorop

Eerder dit jaar stelde Gebroeders Geens nv de nieuwe Knikmops KM 140 E voor. Bij de ontwikkeling van deze elektrische variant lag de nadruk op zuinigheid. Zo wordt er gewerkt rond een kleine batterij. Niet alleen blijven het gewicht en de omvang van de kniklader hierdoor beperkt, maar ook de laadtijd wordt aanzienlijk ingekort. Misschien nog belangrijker: het houdt de prijs laag. Het is namelijk vooral de batterij die de kostprijs van elektrische machines bepaalt.

Tegelijk blijven de basiswaarden van Knikmops – compact, multifunctioneel en duurzaam – uiteraard overeind. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor stevige arbeid en ook op de gekende kracht van de Knikmops kan je rekenen. De KM 140 E heft namelijk ongeveer 1.500 kg en is bijgevolg vergelijkbaar in capaciteit met zijn dieselvariant Knikmops KM 140. Daarnaast zullen chauffeurs aangenaam verrast zijn door de rijsnelheid: de Knikmops KM 140 E rijdt vlot 16 km/u, zonder emissie.

De KM 140 E heft ongeveer 1.500 kg en is daarmee vergelijkbaar in capaciteit met de dieselvariant Knikmops KM 140.

Twee types

Voor de ondernemer die wil overschakelen naar zero emission komt Gebroeders Geens trouwens meteen met twee mogelijkheden op de proppen. Enerzijds is er de Knikmops KM 140 E Standard, met een batterij van 20 kWh. Met deze machine kan gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden, terwijl de batterij met een snellader al in 1 uur en 3 kwartier van 0 tot 80 procent geladen wordt.

Wil je graag langer kunnen doorwerken? Dan is er nog de Knikmops KM 140 E Endurance. Dankzij de batterij van 30 kWh kan de Knikmopschauffeur zo’n 8 uur aan een stuk werken, en opladen duurt met een snellader ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Gebroeders Geens nv maakt al meer dan 30 jaar multifunctionele machines die uitblinken in stevigheid. De KM 140 E is niet anders.

Stilte, tuinexpert aan het werk

Veel vragen voor de elektrische toepassingen komen vanuit de tuinbouwsector, voornamelijk bedrijven die actief zijn in verstedelijkte omgeving. Hier zijn stilte en rust vaak van groot belang. Afgelopen jaar kozen veel mensen voor een verfraaiing van hun tuin met eventueel een zwemvijver. Hierbij komt de noodzaak om snel veel grond te verzetten, maar met zo weinig mogelijk geluidsoverlast voor de buren of de thuiswerkende eigenaars.

Gebroeders Geens deed uitgebreide tests met de elektrische Knikmops KM 140 E om in te schatten wat de capaciteiten waren en waar nog verder aan gesleuteld moest worden. Hiervoor werkten ze samen met lokale ondernemers, die de elektrische kniklader in de praktijk hebben uitgetest. Hier leerde de ervaring dat het ruisende geluid van de elektromotors veel minder snel als storend wordt ervaren. Zo kon de ondernemer vroeger starten met de werkzaamheden en moest die het grondwerk niet plannen rond de agenda’s van de buurt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details