NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veelzijdig kanten maaien dankzij traploze regeling
Het TDR gamma is geschikt voor tractoren van 80 tot 200 pK. Het TDR gamma is geschikt voor tractoren van 80 tot 200 pK.

Veelzijdig kanten maaien dankzij traploze regeling

In Varsenare mocht Stephan Coulleit van de firma Gardens onlangs een nieuwe klepelmaaier in gebruik nemen. Terwijl de tuinaannemer op een testveld aan de overkant van de weg met de machine aan de slag ging, stond Verhaeghe Products klaar met tekst en uitleg over de nieuwe TMC Cancela TDR-220.

TMC Cancela heeft een jarenlange ervaring wat maaiers met losse klepels betreft, en stelt met de TDR de kleinere broer van de TDE familie voor. Het TDR gamma, gaande van de TDR-160 tot de TDR-250, is geschikt voor het maaien van wegbermen en slootkanten met tractoren van 80 tot 200 pK. Naast kanten behoren ook hagen en bramen tot de dagelijkse kost van deze professionele klepelmaaier.

Wegbermen en slootkanten, maar ook hagen en bramen zijn dagelijkse kost voor deze professionele klepelmaaier.

Veelzijdige hefinrichting

TDR klepelmaaiers laten zich uiterst gemakkelijk koppelen en kunnen zowel achter als volledig naast de tractor werken, en dit zowel horizontaal (tot 10° negatief) als verticaal. De ophanging via de driepuntshefinrichting achteraan op de tractor laat namelijk toe hydraulisch uit te zwenken en verticaal te stellen, van centraal achter tot volledig naast de tractor door middel van dubbele parallellogramarmen voorzien van een hydraulische cilinder. 

De hoogte van het maaien kan door de hefinrichting traploos geregeld worden, terwijl de rol achteraan voor extra controle en stabiliteit zorgt. Met het FREEFLOAT-systeem volgt de machine bovendien moeiteloos de glooiingen van het terrein. De rubber ophanging kan in beide richtingen bewegen.

De rol achteraan zorgt voor extra controle en stabiliteit.

Robuust en betrouwbaar

In de TDR machines zijn verschillende wereldwijde patenten aanwezig. Zo bestaat het frame van de maaiers uit Strenx®, een speciale legering die zowel resistent is tegen slijtage als elastisch in gebruik. Ter hoogte van de ophanging van de klepels beperkt een vernuftig systeem slijtage tot een absoluut minimum, zodat laswerken aan de rotor overbodig zijn. En ook de bouten van M27 die de klepels met de rotor verbinden, kennen hun gelijke niet. De groothoekcardan en 6 V-riemen, op hun beurt, staan garant voor een veilige krachtoverdracht naar de rotor.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details