NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Van yoghurtpotje tot duurzame tuin- of straatbank

Van yoghurtpotje tot duurzame tuin- of straatbank

ECO-oh! uit Houthalen-Helchteren geeft een tweede leven aan de ruim 22.000 ton restplastics, afkomstig van 2,5 miljoen Vlamingen.  Dit afval wordt omgevormd tot nieuwe grondstof voor extrusie-en spuitgietactiviteiten. Een sterk groeiend aandeel gaat naar de eigen productie van 100% recycleerbare producten voor toepassing in de eigen tuin of in openbare ruimtes.

Creatief omgaan met afval

Huishoudelijk restafval bevat een grote en gediversifieerde fractie aan plastics. Denken we maar aan plastic verpakkingen, groenten- en fruitbakjes, folies, planten-en kruidenpotjes… Precies om deze reden beschikt ECO-oh! over een machinepark dat vrijwel elke soort plastic afval aankan. Ze maken in elk geval de sorteerinspanningen thuis tastbaar door er creatief mee om te springen en door er duurzame tuinproducten en stadsmeubilair van te maken. Voor de particuliere tuin gaat het o.a. om afboordingen, compost-, moestuin- en bloembakken.

Stijlvol en duurzaam stadsmeubilair

Openbare besturen hebben een belangrijke voorbeeldfunctie te vervullen, zeker waar het duurzaamheid en recycleren betreft. Het stadsmeubilair van ECO-oh! speelt helemaal in de kaart van dit duurzaamheidsdenken en wordt veelvuldig geplaatst langs de straat, in parken en stadstuinen, op marktpleinen, op parkings…

H-Bench

H-Bench

Introductie van een comfortabel ontwerp dat vreugde brengt

Gemaakt van 100 % post-consumer recycled plastic

Met zijn zeer modulaire concept, vindt de H-bench zijn weg naar pleinen, stations, parken en prachtige plekjes overal in de stad. Het concept maakt het mogelijk om een eindeloze bank te creëren, waarbij afzonderlijke lage of hoge modules in verschillende kleuren met verschillende kanten worden gecombineerd.

Kiezen voor straatmeubilair uit 100 % gerecycleerde materialen is goed voor de natuur en moedigt burgers aan om hun huishoudelijk plastic te blijven sorteren.

Als je dus een prachtig plekje kent dat best een iconische bank kan gebruiken, laat ons dat dan gerust weten.

Het stadsmeubilair van ECO-oh! oogt mooi en tijdloos hedendaags, is verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen, uiterst weersbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Nieuwe producten in de pipeline

Tijdens de ‘DIY Home & Garden’ beurs in Kortrijk Xpo (29 september t.e.m. 1 oktober) stelt ECO-oh! een nieuw product voor: de ‘Flex Garden’. Het betreft hier een systeem van modulaire elementen voor moestuin en kruidentuin die ook in de hoogte stapelbaar zijn, waardoor de nuttige oppervlakte van de tuin vergroot wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details