NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Van yoghurtpotje tot duurzame tuin- of straatbank

Van yoghurtpotje tot duurzame tuin- of straatbank

ECO-oh! uit Houthalen-Helchteren geeft een tweede leven aan de ruim tweeëntwintig duizend ton restplastics, afkomstig van 2,5 miljoen Vlamingen. Dit afval wordt omgevormd tot nieuwe grondstof voor extrusie-en spuitgietactiviteiten. Een sterk groeiend aandeel gaat naar de eigen productie van 100 % recycleerbare producten voor toepassing in de eigen tuin of in openbare ruimtes.

Creatief omgaan met afval

Huishoudelijk restafval bevat een grote en gediversifieerde fractie aan plastics. Denken we maar aan plastic verpakkingen, groenten- en fruitbakjes, folies, planten-en kruidenpotjes, … Precies om deze reden beschikt ECO-oh! over een machinepark dat vrijwel elke soort plastic afval aankan. Ze maken in elk geval de sorteerinspanningen thuis tastbaar door er creatief mee om te springen en door er duurzame tuinproducten en stadsmeubilair van te maken. Voor de particuliere tuin gaat het o.a. om afboordingen, compost-, moestuin- en bloembakken.

Stijlvol en duurzaam stadsmeubilair

Openbare besturen hebben een belangrijke voorbeeldfunctie te vervullen, zeker wat duurzaamheid en recycleren betreft. Het stadsmeubilair van ECO-oh! speelt helemaal in de kaart van deze duurzaamheidsgedachte en wordt veelvuldig langs de straat, in parken en stadstuinen, op marktpleinen, op parkings, … geplaatst.

Studio Seghers ontwierp voor ECO-oh! recent een opvallende nieuwe bank, de H-bank, volledig gemaakt uit post-consumer recycled plastics. Een bijzonder mooi, functioneel en modulair concept met aparte lage of hoge volumes in verschillende kleuren, dat naar verschillende kanten georiënteerd kan worden.

De H-bank vindt moeiteloos zijn weg naar openbare ruimtes in de stad. Het concept laat mensen toe om te ontspannen en nieuwe contacten te leggen. Kiezen voor straatmeubilair uit 100 % gerecycleerde materialen is goed voor het milieu en moedigt de burgers aan om hun huishoudelijk plastic te blijven sorteren. Alle stadsmeubilair van ECO-oh! is verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen, uiterst weersbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Nieuwe producten in de pipeline

Tijdens de ‘DIY Home & Garden’ beurs in Kortrijk Xpo (29 september t.e.m. 1 oktober) stelde ECO-oh! een nieuw product voor: de ‘Flex Garden’. Het betreft hier een systeem van modulaire elementen voor moestuin en kruidentuin die ook in de hoogte stapelbaar zijn, waardoor de nuttige oppervlakte van de tuin vergroot wordt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details