NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Trends in tuinverlichting 2023: uitstraling, flexibiliteit en sfeer
Erba: drie lampen op verschillende hoogten, perfect voor in hoog gras.

Trends in tuinverlichting 2023: uitstraling, flexibiliteit en sfeer

De wereld van tuinverlichting is altijd in beweging. Als expert in 12 volt-buitenverlichting komt ook Lightpro in 2023 met een nieuwe lijn. Wendy Beukers, marketingmanager van het Twentse merk, vertelt hoe zij daarmee inspelen op de trends voor het nieuwe jaar.

Op het gebied van tuinverlichting worden elk jaar nieuwe stijlen en innovatieve producten op de markt gebracht. Ook Lightpro speelt hier mooi op in. Daarom lanceert het bedrijf begin 2023 zijn nieuwe productlijn. De 12V-producten van Techmar zijn voor groenprofessionals extra aantrekkelijk, want je legt ze makkelijk zelf aan.

De nieuwe downlighter Alon.

Met de nieuwe producten speelt Lightpro in op de trends in buitenverlichting voor het nieuwe jaar. De focus komt daarbij te liggen op het creëren van een outdoor lichtbeleving rondom je woning. Geniet van buiten, ook later op de avond of tijdens de donkere dagen. 

Slimme verlichting van nu en van de toekomst combineren kracht, veiligheid en innovatie. Kies zelf welk tuinelement je uitlicht of waar je simpelweg wat extra licht nodig hebt voor veiligheid. In 2023 trapt Lightpro de nieuwe smart-serie af met de Oberon en Castor Smart-lampen. Deze koppel je eenvoudig in de Lightpro-app, net als de nieuwe bewegingsmelder en 12 volt-camera. Het smart-systeem werkt op het Zigbee-platform, waardoor je het ook kunt verbinden met diverse grote smart-systemen.

Compleet assortiment

Lightpro heeft een compleet assortiment tuinverlichting. Het merk is gericht op hoveniers die een echte beleving met tuinverlichting willen creëren. Het complete assortiment bevat spots, wandlampen, staande lampen, sfeerverlichting, uplights en decklights. Dankzij de laagspanning heb je geen specialistische kennis nodig voor de aanleg. 

“Een hovenier kan het systeem dus zelf aanleggen”, zegt Wendy Beukers. “Het flexibele kabelsysteem hoeft niet eens ingegraven te worden: het is waterdicht. Met een speciale connector bestaande uit één stuk, is aanleggen zo gedaan.”

“Naast slimmere technologie komt er steeds meer aandacht voor het uiterlijk van de lampen. Soms onopvallend, soms juist lampen die gezien mogen worden.”

De flexibele spot: Xible.

Zo komt Lightpro met een nieuwe downlighter, de stijlvolle Alon. Alon is een staande lamp die je langs een pad plaatst en die naar beneden schijnt. De lamp van staal en gepoedercoat aluminium heeft een moderne, tijdloze uitstraling. “Dankzij de lampen die in zes standen dimbaar zijn, creëer je altijd de ideale sfeer en lichtsterkte voor de beleving die je voor ogen hebt.”

Daarnaast introduceert Lightpro met de Xible een flexibele spot. Denk aan buigbare leeslampjes, maar dan voor in de tuin. Maak een sierlijke bocht of een scherpe hoek en creëer daarmee speelse elementen. “Zo kun je ook precies uitkiezen welk element je extra aandacht wilt geven. Schijn bijvoorbeeld hogere struiken van onderen aan of zet een kleiner plantje van boven in de spotlight.”

Hoog gras, of het nu riet of een weelderige natuurtuin is, zien we veel terugkomen in de trends voor het nieuwe jaar. De lampen uit de Erba-serie kun je in dit hoge gras plaatsen: met drie lampen op verschillende hoogten geef je een mooi effect. Wendy Beukers: “De smalle lampen met een klein lichtpuntje komen in het hoge gras pas echt mooi tot hun recht. Natuurlijk kunnen ze ook langs een pad of in het midden geplaatst worden.”

Lightpro speelt in op de behoefte van mensen om tuinverlichting te kunnen bedienen met een smartphone of smarthome-systeem. Zo blijft het merk aansluiten bij de nieuwste trends.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details