NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Topmodel met exclusieve zaaggarnituur

Topmodel met exclusieve zaaggarnituur

Nieuwe accukettingzaag STIHL MSA 220 C-B valt op door uitzonderlijk prestatie- en uithoudingsvermogen

De nieuwe MSA 220 C-B is de krachtigste accukettingzaag in het assortiment van STIHL. Dankzij de hoge kettingsnelheid gaat het werk vooruit en is steeds een groot zaagvermogen gegarandeerd, ongeacht de laadtoestand van de accu. De machine is uitstekend geschikt voor snoeiwerkzaamheden, houtconstructies of het vellen en verzagen van kleine bomen.Tot de standaarduitrusting behoren de exclusieve STIHL zaagketting met volle beiteltanden 3/8″ Picco Super 3 (PS3) met een zaagblad van 35 centimeter. Deze machine is bijzonder krachtig en terugslagarm. En vereenvoudigt met zijn brede zaagsnede bovendien ook het werk met de velwig. De energie die nodig is voor de werking van de accuzaag, is afkomstig van een performante lithium-ionaccu van 36 volt uit het STIHL PRO AccuSysteem. Een aanrader is de eveneens nieuwe STIHL AP 300 S accu. Die levert niet alleen de nodige energie voor deze kettingzaag, maar is ook compatibel met alle andere machines van dit modulaire accusysteem van STIHL. De robuuste MSA 220 C-B is bestand tegen regen en vocht en is ook geschikt voor zaagwerk in afgesloten ruimtes. Daarmee is deze machine het ideale gereedschap voor professionele gebruikers bij gemeenten, in de tuinbouw en bij handwerk. Ook in de land- en bosbouw of voor privégebruikers is deze comfortabel te bedienen machine een interessant alternatief voor heel wat klussen tot en met de verwerking van brandhout.

De details op een rijtje

Krachtig met hoge kettingsnelheid

De STIHL MSA 220 C-B start met een druk op de knop, versnelt al gauw en heeft een permanent hoog zaagvermogen, ongeacht de laadtoestand van de accu. Daarvoor is de elektronisch aangestuurde, borstelloze elektrische motor verantwoordelijk. Die levert uitzonderlijke prestaties en werkt bijna zonder slijtage. Bovendien beschikt de eveneens nieuwe accu STIHL AP 300 S over 25 % extra energie in vergelijking met de AP 300 zodat een opgeladen machine tot 45 minuten lang gebruikt kan worden. Dankzij de hoge snelheid van de ketting met 24 m/s gaat het werk goed vooruit, ook bij het verwijderen van takken bij kleine bomen.

Sterke zaagketting met volle beiteltanden

De MSA 220 C-B is standaard uitgerust met een zaagketting met volle beiteltanden: de exclusieve STIHL 3/8″ Picco Super 3 is sterk en tegelijk trillingsarm en terugslagarm. Het toestel levert een uitstekende snijkwaliteit en vertoont een slechts beperkte neiging tot schokken. Door het bijzonder grote zaagvermogen neemt de energie-efficiëntie toe. Dat vertaalt zich in tot 30 % meer insnijdingen per acculading, in vergelijking met een overeenkomstige ketting met halve beiteltanden. Bovendien vereenvoudigt de bredere zaagsnede het werk met de velwig.

Ergonomisch en comfortabel

Ook op het vlak van werkcomfort blinkt de nieuwe accukettingzaag uit. De uitstekende en bedrukte vellijst maakt het mogelijk om de velrichting precies te bepalen en nauwkeurig te werken bij het vellen van kleine bomen. Dankzij het compacte design en de softgrip ligt de machine aangenaam en vast in de hand. Andere praktische details zijn de kettingsnelspanner, waarmee de ketting zonder gereedschap kan aangespannen worden, en de gedeeltelijk transparante olietank, zodat de gebruiker steeds kan zien hoe vol de tank is.

De energie van deze accukettingzaag is afkomstig van de nieuwe lithium-ionaccu van 36 volt AP 300 S uit het STIHL PRO AccuSysteem met een looptijd tot 45 minuten. Deze accu is bovendien compatibel met alle andere machines van het modulaire accusysteem van STIHL

 

Modulair accusysteem

De nieuwe 36-V-lithium-ionaccu AP 300 S is compatibel met alle toestellen van het STIHL PRO AccuSysteem. Dit systeem omvat naast de nieuwe zagen meer dan 20 andere toestellen voor de meest uiteenlopende toepassingen evenals accu’s met een verschillend energieaanbod en laadtoestellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details