NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tijdwinst dankzij gebruik van actuele prijzen
Met het Bouwsoft-materiaalplatform is het manueel zoeken en vergelijken van prijzen verleden tijd.

Tijdwinst dankzij gebruik van actuele prijzen

Welke tuinaannemer of groenprofessional zit liever met zijn rekenmachine aan zijn bureau dan met zijn voeten in de aarde en handen in de planten? Alleen… wie projecten wil binnenhalen, kan niet om enige administratie heen. Een snelle en accurate offerte aanbieden is essentieel. Helaas lijkt net dat in de huidige context van fluctuerende prijzen alsmaar moeilijker en bijgevolg een erg tijdrovend klusje te worden. Om het proces te vereenvoudigen integreert Visma Bouwsoft in zijn materiaalplatform steeds meer gekende groenleveranciers en groothandels uit de tuin-, bouw- en installatiesector. 

Visma Bouwsoft, voorheen gekend als Groensoft, was altijd al meer dan louter een facturatiesoftware. Het hoeft dus niet te verbazen dat de integratie met andere partners hoog op het prioriteitenlijstje van de ontwikkelaar stond. Zo bood de all-in-one administratiesoftware al talrijke koppelingen met boekhoud-, planning- en track-and-tracetools, en met meetsoftware en diverse mail-, teken- en digitale werkbonapplicaties. Sinds vorig jaar hoort daar via het materiaalplatform ook een rechtstreekse link met diverse groen-, installatie- en bouwmaterialensoftware bij. Allemaal koppelingen die ervoor zorgen dat de groenprofessional het beste uit zijn software haalt en de kostbare tijd van zowel zichzelf als eventuele medewerkers weet te optimaliseren.

Prijslijsten altijd up-to-date

Een offerte opmaken vraagt de nodige precisie en aandacht. Het manueel aanpassen of importeren van de juiste prijzen is voor velen een tijdrovende en soms frustrerende taak. Meer nog nu de prijzen van sommige grondstoffen en materialen van de ene op de andere dag drastisch durven te wijzigen. 

Met het Bouwsoft-materiaalplatform is het manueel zoeken en vergelijken echter verleden tijd: in één enkele klik haal je vanop de offerte alle up-to-date informatie op van jouw leveranciers. De gewenste artikels kun je vervolgens eenvoudig en rechtstreeks met de juiste artikelcode en prijs naar de offerte slepen. Alles verloopt dus niet alleen sneller, maar ook met minder risico op fouten en discussies achteraf.

De talrijke koppelingen in Visma Bouwsoft zorgen ervoor dat de groenprofessional de kostbare tijd van zowel zichzelf als eventuele medewerkers weet te optimaliseren.

Rechtstreekse toegang

Bouwsoft bundelt alle actuele prijslijsten van jouw leveranciers in één gecentraliseerd materiaalplatform. Zo heb je altijd rechtstreekse toegang tot de meest recente prijzen van je gewenste artikelen, zonder dat je hiervoor zelf met de leveranciers contact hoeft op te nemen. Naast diverse bouwmaterialenleveranciers zoals Deschacht en Verhelst, en verhuurbedrijven, zijn zo onder meer Boomkwekerij Willaert, Vandix, Green Supply en (pot)grond-, substraat-, en meststoffenleverancier Braecke bij het materiaalplatform aangesloten. En de lijst wordt alsmaar verder uitgebreid.

Diverse functionaliteiten

Het Bouwsoft materiaalplatform is continu in ontwikkeling. Niet alleen wordt alles up-to-date gehouden en sluiten zich regelmatig nieuwe leveranciers aan, maar ook de functionaliteiten blijven groeien. Afhankelijk van de specifieke leverancier kun je via het materiaalplatform immers niet alleen prijslijsten in Bouwsoft importeren, maar krijg je bijvoorbeeld ook zicht op de bruto- en nettoprijzen van de leverancier of kun je eerder opgemaakte offertes in functie van de meest recente prijzen actualiseren. Daarnaast kun je een selectie artikelen vanuit de leveranciersshop naar Bouwsoft overbrengen, items uit je winkelwagen bij de leverancier naar Bouwsoft importeren, of, omgekeerd, de artikelen van je bestelbon in Bouwsoft naar de webshop van de leverancier overbrengen voor een vlotte bestelling. Op die manier win je met andere woorden niet alleen tijd in de offertefase, maar ook in het verdere verloop van het project.

De tijdwinst van Julien

Dat merkt ook tuinaannemer Julien Hautekeete. “Ik ben zelfstandige geworden om te kunnen doen wat ik het liefst doe”, vertelt hij. “Al snel merkte ik echter dat er veel tijd verloren ging aan administratie. Door de eenvoud van werken met Visma Bouwsoft heb ik nu gelukkig een beter overzicht over mijn projecten. Een van de grote voordelen is de snelle manier waarop ik offertes maak. Door de koppeling met leveranciers gaat dat trouwens alsmaar eenvoudiger. Maar ook het registreren van uren en planten in de nacalculatie en het van daaruit rechtstreeks factureren bespaart mij heel wat dubbel werk. Dankzij Visma Bouwsoft heb ik met andere woorden weer tijd voor mijn passie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details