Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Bedrijfsreportages

Thomas verdeelt topmachines van Timberwolf.

TW-230HB-Petrol-Hero

Tekst | Philip Doutreligne

Beeld | Thomas/Timberwolf

9 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De firma Thomas uit Merchtem, in 1931 opgericht als herstelbedrijf van landbouwvoertuigen, is een gerenommeerde distributeur van nieuwe en tweedehandse land- en tuinbouwmachines. Haar klantenbestand bestaat, naast de landbouwsector, vooral uit tuinaannemers, openbare groendiensten, de paardensector en verantwoordelijken voor sportcentra en golfterreinen. In deze aflevering stellen we enkele machines van Timberwolf voor.

Wereldfaam

De firma Thomas verdeelt de performante machines van Timberwolf, waaronder een reeks performante hakselaars en versnipperaars. Timberwolf is al ruim dertig jaar toonaangevend in de sector. Met zijn doorgedreven onderzoeks- en ontwerpproces blijft het bedrijf nieuwe prestatieniveaus en kwaliteitsnormen stellen voor de hele sector. Timberwolf heeft intussen zwaar geïnvesteerd in machines die voldoen aan de lage-emissienormen.

Nieuwe normen

Tot zijn recentste machines behoort een nieuw en krachtig gamma hakselaars en versnipperaars met emissievriendelijke Stage V-motoren. Deze motoren zijn sinds 2020 verplicht en zullen stelselmatig de meer vervuilende Stage III en IV motoren vervangen. Zo kan voldaan worden aan de EU Stage V-emissienormen. Ook op dit vlak neemt Timberwolf een leidinggevende rol op zich.

De TW 230VTR Diesel Hero.

TW 230HB

Deze compacte maar performante houtversnipperaar is voortaan beschikbaar met twee emissievriendelijke motoren: een B&S Vanguard V tweecilinder benzinemotor, of een Kubota V1505 dieselmotor. De machine beschikt over een hydraulische invoer van 230 x 160 millimeter en een geremd snelverkeer wielstel. Door zijn laag eigen gewicht (minder dan 750 kilogram) volstaat een rijbewijs B om ermee te mogen werken. De mogelijke doorvoer bedraagt ruim 5 ton per uur. Hiermee is deze versnipperaar een betrouwbare en krachtige allrounder voor de veeleisende professional.

TW 280PHB

Dit is het grote broertje van de TW230HB. De machine heeft een invoeropening van 280 X 210 millimeter, een verwerkingscapaciteit van ruim 7 ton per uur en een Stage V Kubota WG1605 benzinemotor.

TW230VTR

Wie ‘off road’ moet werken, kiest best voor een Timberwolf versnipperaar op rupsonderstel. Dit type kan tot 16 centimeter rondhout aan. Het rupsonderstel beschikt over twee snelheden. Dankzij de hydraulisch verstelbare rupsen kan het model TW230 VTR door openingen van slechts 80 centimeter. Daarmee is deze versie ideaal voor plekken die anders moeilijk te bereiken zijn. Ook dit type werd recent uitgerust met twee nieuwe en emissievriendelijke motoren: een B&S Vanguard V benzinemotor en een Kubota V1505 dieselmotor.

TW280FTR

Dit is het grote broertje van de TW230VTR. De machine met geweldige offroad-capaciteiten heeft een invoeropening van 280 X 210 millimeter, een verwerkinscapaciteit van ruim 7 ton per uur en een Stage V Kubota WG1605 benzinemotor.

De TW 280FTR Hero.

TW280VGTR

Deze extreem performante versnipperaar met Stage V Kubota WG1605 benzinemotor beschikt over een groter rupsonderstel dan de TW280 FTR, en is bovendien uitgerust met een WolfTrack variabel gradiëntvolgsysteem.

De TW 280VGTR Hero.

Met deze nieuwste ontwikkelingen levert Timberwolf eens te meer het bewijs dat mens- en milieuvriendelijk werken helemaal niet ten koste hoeft te gaan van kracht en performantie.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details