NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Te huur bij Boels, dé oplossing voor gazondroogte!
Doorzaaien snelle en eenvoudige gazonrenovatie.

Te huur bij Boels, dé oplossing voor gazondroogte!

Tijdens een fietstocht valt het al snel op: tijdens de zomermaanden hebben heel wat Belgen een geelgekleurd gazon met daarin kale plekken.

Gazon herstellen

Deze massale gazonsterfte moet worden hersteld en zet tuinaannemers voor een enorme uitdaging. De eerste hulp bij droogteschade is de techniek van het doorzaaien. Hierbij wordt nieuw graszaad gezaaid in het bestaand gazon. Na ongeveer veertien dagen, bij de opkomst van het jonge gras, krijgt u een hernieuwd gazon dat er weer goed uitziet. Hierdoor kan u opnieuw genieten van een strakke grasmat.

Doorzaaien zonder te investeren

Verhuurgroep Boels speelt in op deze nieuwe evolutie en heeft voor het seizoen 2021 hun arsenaal kracht bijgezet door ook doorzaaimachines op te nemen. Dankzij deze huuroptie kunnen tuinaannemers nu snel op deze marktvraag inspelen zonder zelf een machine aan te kopen. Op die manier kunnen ze op een vrij eenvoudige, kostenbesparende manier toch genieten van de kwaliteit die ELIET hoog in het vaandel draagt.

ELIET is Europees marktleider in zelfrijdende doorzaaimachines. Het merk bracht sinds 2015 een ware revolutie met haar opvallende innovaties.  Dankzij hun gepatenteerde Helix Seed DuctTM zaad verdeel-systeem slagen hun doorzaaimachines erin het graszaad heel precies en gedoseerd in de gazonbodem te injecteren. Dit zorgt dat het zaad sneller kiemt en beschermd wordt tegen de gevreesde uitdroging. Zo’n doorzaaibehandeling is dus een succesverhaal.

Doorzaaimachine te huur in alle Boels-verhuur filialen

Boels koos voor de ELIET DZC450. Dit is een compacte, zelfrijdende en uiterst wendbare doorzaaier met een werkbreedte van 45 cm waarmee je in elke tuin vlot kan werken. Voorafgaand aan het doorzaaien, kan men best eerst grondig verticuteren. Ook daarvoor biedt Boels machines aan, zodat men nu uit één hand het volledige assortiment gazonrenovatiemachines kan bekomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details