NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Stil en wendbaar het maaiseizoen in
Het monostuur zorgt in combinatie met de voorste zwenkwielen voor optimale wendbaarheid.

Stil en wendbaar het maaiseizoen in

Gedaan met rusten. Vanaf nu is maaien weer dagelijkse kost. Dat betekent dat ook frustraties over schijnbaar oneindige grasvlaktes, oneffen terrein of hypersensitieve buren weer regelmatig de kop zullen opsteken. Met de professionele, accu-aangedreven grasmaaier RMA 765 wil STIHL je de nodige therapie alvast besparen. De machine is immers stil, wendbaar en dankzij het grote raakveld perfect afgestemd op grote oppervlaktes.

Soms is een zitmaaier eenvoudigweg niet aan de orde, biedt ze onvoldoende wendbaarheid of beperken geluids- of emissienormen de mogelijkheden. Met een maaibreedte van 63 centimeter is de RMA 765 de breedste accu-aangedreven grasmaaier en dus het beste alternatief in het gamma van STIHL.

Met een maaibreedte van 63 centimeter is de RMA 765 de breedste accu-aangedreven grasmaaier in het gamma.

Altijd recht

Het grote raakoppervlak en de hoge autonomie van de AR 3000 L accu zorgen ervoor dat met de RMA 765 al snel tot 3.000 m2 gemaaid wordt. Ook de slimme eco-stand heeft daar zijn aandeel in. Die beperkt het toerental van de maaier namelijk van 3.200 tot 2.800 rpm, maar trekt het ook automatisch weer op wanneer er een te hoge weerstand geregistreerd wordt. Dat betekent dat je de machine perfect in eco-stand kan laten staan: wanneer nodig zal hij immers zichzelf aanpassen, om nadien weer op de meest energiezuinige werking terug te vallen.

Voor een strak maaiveld is de RMA 765 voorzien van twee geoptimaliseerde messen. Een stabiele, individuele en bovenal gebruiksvriendelijke snijhoogteverstelling van de wielen zorgt ervoor dat je ook op oneffen terrein in een handomdraai een mooi waterpas maaiveld realiseert.

Moet er niet zomaar gemaaid, maar wel gemulchd worden? Dan volstaat het om het mulchstuk te monteren. Er moeten geen messen vervangen of andere mechanische ingrepen gedaan worden.

Handen aan het stuur

Een groot deel van de kracht van de RMA 765 schuilt tevens in het STIHL monostuur. Niet alleen wordt de hele machine op een eenvoudige en intuïtieve manier van aan het stuur bediend, maar in combinatie met de voorste zwenkwielen zorgt het ook voor een optimale wendbaarheid. Al kunnen de voorwielen op rechte stukken indien nodig ook eenvoudig star gezet worden.

De opmerkelijke vorm van het monostuur, met een enkele en bovendien opklapbare duwstang, biedt tevens bij onderhoud nog extra ergonomie. Zo kan de opvangbak, ondanks zijn groot volume van 80 liter, heel eenvoudig afgehaald en teruggeplaatst worden, en kantel je de machine voor een optimale reiniging gewoon achterover in plaats van zijdelings. 

Op dat moment zal je overigens nog iets anders opmerken: een kunststof beschermer. Deze binnenbehuizing zorgt ervoor dat onopgemerkte objecten of vervuilingen in het gras zoals blikjes geen onomkeerbare schade aanrichten aan het aluminium chassis. En is de beschermer zelf aangetast? Dan kan je deze eenvoudig en op een budgetvriendelijke manier vervangen. Het beschadigde exemplaar kan volledig gerecycleerd worden.

De RMA 765 is uitgerust met een opvangbak van 80 liter.

Één accu, ontelbare toepassingen

STIHL bouwt al jaren aan een compleet gamma accu-aangedreven gereedschappen voor zowel professioneel als particulier gebruik. Van de allerkleinste handgereedschappen zoals gras- en buxusscharen tot snoeiharde kettingzagen en doorslijpmachines, in alle geledingen van het oranje assortiment is accukracht vandaag vertegenwoordigd. 

Ook de RMA 765 profiteert mee van de gekende voordelen van het STIHL Accu Power gamma: een milieuvriendelijke oplossing, stille werking, hoog rendement en volledig inwisselbaar accupakket. Standaard werkt de grasmaaier namelijk met de AR 3000 L – de doorgaans ruggedragen lithiumionaccu wordt rechtstreeks in de grasmachine geklikt – maar dankzij de ADA 700 adapter kunnen ook de universele STIHL AP accu’s de machine van de nodige voeding voorzien.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details