NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
STIHL optimaliseert zitmaaiers voor meer comfort

STIHL optimaliseert zitmaaiers voor meer comfort

En voor nog betere prestaties voor grote oppervlakken

De zitmaaiers van STIHL bieden de juiste oplossing voor elke vereiste op grote gazons: met snijbreedtes van 80 tot 125 centimeter en een snelheid tot 10 km/u leveren ze een zuiver maairesultaat aan een hoog werktempo. Dankzij hun compacte design kunnen ook smalle doorgangen tussen struiken en bomen netjes gemaaid worden. De oranje STIHL machines zijn gebaseerd op de beproefde grastractoren van VIKING en werden in het kader van de merkverandering verder geoptimaliseerd. Zo verbetert het gewijzigde verloop van de aandrijfriem de krachtoverbrenging tussen motor en versnellingen wat voor meer vermogen bij belasting zorgt, bijvoorbeeld bergopwaarts of bij gebruik als sneeuwruimer. Minder trillingen in alle maaistanden verhogen bovendien het comfort. Verder vermindert de nieuwe dubbele opslag van de riemschijven en spanrollen de slijtage in het aandrijfsysteem. Voor de gebruiker betekent dit nog meer en langer rijplezier.

Productkenmerken:

  • Snel en krachtig

Met hun krachtige motor en snijbreedte tussen 80 en 125 centimeter brengen de zitmaaiers van STIHL niet alleen grasterreinen met een oppervlakte tot 10.000 vierkante meter moeiteloos in vorm, maar zijn ze ook een plezier om mee te rijden. Als gevolg van de merkverandering optimaliseerde bijvoorbeeld het gewijzigde verloop van de aandrijfriemen de krachtoverbrenging tussen motor en versnellingen. En dit zorgde voor meer vermogen bij belasting. Tegelijk treedt er minder slijtage op door de dubbele opslag van de riemschijven en spanrollen.

  • Handig en wendbaar

Dankzij hun compacte design kunnen de STIHL zitmaaiers uitstekend rond struiken en bomen rijden. De speciale montage van de messen garandeert zelfs bij bochtige trajecten een zuiver maairesultaat. Bovendien wordt het manoeuvreren duidelijk vereenvoudigd door de speciale omschakeling tussen voor- en achterwaarts.

  • Comfortabel werken

De ergonomische werkstoel zit comfortabel en aangenaam. De gebruiker heeft niet alleen een goed overzicht over het grasperk maar ook over alle belangrijke functies van de machine. De verstelling van de maaihoogte of de messenkoppeling om het maaisysteem aan of uit te schakelen liggen binnen handbereik. En dankzij de praktische hendel kost het geen moeite om de grasopvangbox, die tot 350 l gras kan opvangen, vanaf de bestuurdersplaats leeg te maken.

  • Weinig trillingen en uiterst betrouwbaar

De zitmaaiers vallen op door hun rustige loop en geringe trillingen. Dat is onder andere te danken aan de OHV-motor. Bovendien werden de modellen MT 5112 Z, MT 6112 ZL en MT 6127 ZL als gevolg van de merkverandering uitgerust met nieuwe torsiedempers, die de trillingen verminderen op alle maaistanden.

  • Mulchen in plaats van maaien

Met een mulchkit kunnen STIHL zitmaaiers worden omgebouwd tot mulchmaaiers. Zo wordt het gras veel fijner versnipperd zodat het tot op de bodem valt en daar kan vergaan. Zo krijgt de bodem belangrijke voedingsstoffen terug.

  • Winterkarwei lichter

Met het optionele sneeuwruimschild worden de STIHL zitmaaiers in een handomdraai omgevormd tot snelle sneeuwruimers. Zo kunnen niet alleen voetpaden en oprijlanen maar ook grotere binnenplaatsen in een mum van tijd sneeuwvrij worden gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details