NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
STIHL en Brover Bedrijfswagenrichting lanceren unieke totaaloplossing

STIHL en Brover Bedrijfswagenrichting lanceren unieke totaaloplossing

Stiller, schoner, veiliger en vooral duurzamer werken. Dankzij de ontwikkelingen in het accugereedschap liggen deze wensen van groenprofessionals binnen handbereik. De trend om duurzamer te gaan werken door het gebruik van accumachines brengt echter wel wat uitdagingen met zich mee. Want waar kan je de accu’s opladen? Hoe lang kan je er mee werken? Is er nog wel voldoende autonomie? Voor die vragen biedt STIHL nu een oplossing in de vorm van een uniek partnership met Brover Bedrijfswageninrichting. Mede door deze samenwerking wordt STIHL naast producent van machines en accessoires voor bos, tuin- en landschapsonderhoud een complete businesspartner voor groenprofessionals.

Tommy Nagtegaal, business developer bij STIHL, legt uit wat de voordelen voor de klant zijn en waarom STIHL en Brover een goede match zijn: “Als producent, ontwikkelaar en verkoper van groengereedschap staat zorg voor de natuur hoog bij ons op de agenda. Wij hebben als wereldwijd toonaangevend fabrikant een verantwoordelijkheid op dit vlak, en die voortrekkersrol nemen we ernstig. Omdat we al sinds 1985 actief zoeken naar maatschappelijk verantwoorde oplossingen én doorontwikkeling, is de samenwerking met Brover Bedrijfswageninrichting een logische stap waar we erg tevreden over zijn. Hun product, de Zeliox, een high-end oplossing voor stroomvoorziening op locatie, geeft ons en onze gebruikers de mogelijkheid om het groen nog groener te verzorgen.”

“Wat de Zeliox interessant maakt? Het duurzame karakter”, aldus Ivo Dekkers, Commercieel Directeur bij Brover Bedrijfswageninrichting. “Het is een schone en geluidloze energiebron zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien kan je op verschillende manieren bijladen, bijvoorbeeld via zonnepanelen of tijdens het autorijden.”

De Zeliox is er in verschillende vermogensklassen en is dus bruikbaar voor zowel grote als kleinere stroomverbruikers.

Tommy Nagtegaal: “De Zeliox in combinatie met Brovers expertise in bedrijfswageninrichting zorgt ervoor dat wij nu een totaaloplossing kunnen bieden op het gebied van werken met STIHL accugereedschappen en tegelijkertijd de professionele gebruiker kunnen ondersteunen en adviseren in duurzaam werken en alles wat daarbij komt kijken. Opdrachtgevers kunnen hun bedrijfswagen compleet op maat laten inrichten met ons gereedschap. En dankzij de Zeliox zorgen we ervoor dat deze professionele gebruikers nooit meer tussentijds met de auto terug moeten naar hun vaste standplaats om batterijen te wisselen of bij te laden. Ze kunnen hierdoor dus een volledige dag werken met de STIHL accumachines ongeacht de stroombehoefte.”

De langdurige samenwerking die de bedrijven met elkaar zijn aangegaan komt voort uit vertrouwen en een match in de kernwaarden. STIHL en Brover investeren beiden in maatschappelijk verantwoord ondernemen en willen voortdurend innoveren. De focus ligt daarbij op duurzaamheid en hierbij gaat het niet enkel om het milieu. Door een optimale inrichting van de bedrijfswagens blijven STIHL machines verzorgd en beschermd en hebben ze daardoor een langere levensduur. Ook veiligheid en gezondheid van de eindgebruiker wordt standaard meegenomen in het concept.

Inmiddels zijn Dolmans Landscaping en Vaessen Hoveniers tevreden ervaringsdeskundigen die gebruik maken van dit innovatieve partnership. Ook Staatsbosbeheer (Nederland) heeft ervoor gekozen om zich te laten adviseren door zowel Brover als STIHL, door in Ommen een pilootproject op te zetten waarbij de accuproducten van STIHL door Brover optimaal in de bedrijfswagen werden verwerkt, en de ingebouwde Zeliox voor een continue stroomvoorziening zorgt.

Innovatie

Naast de samenwerking tussen STIHL en Brover op het gebied van de Zeliox en bedrijfswageninrichting, werken de beide bedrijven ook samen aan de ontwikkeling van de SHED (Solar Harvesting Energy Device) waarvan het eerste prototype is voorgesteld tijdens de Groen Techniek Holland beurs in Biddinghuizen. Door het gebruik van de SHED wordt de door STIHL ontwikkelde iMOW® robotmaaier voorzien van zonne-energie. Deze energie wordt opgeslagen in de Zeliox. Vervolgens kan het laadstation dat is gekoppeld aan de SHED de iMOW® opladen. Deze techniek maakt de SHED het meest innovatieve en duurzame oplaadstation.

Jamie de Vries, Product Specialist iMOW® bij STIHL geeft aan dat de ontwikkeling van de SHED erg belangrijk is voor het volautomatisch maaien in de openbare ruimte. “Door de ontwikkeling van de SHED kunnen we op een flexibele manier robotmaaiers inzetten in openbare ruimtes zonder dat daar een vaste stroomaansluiting voor nodig is. De SHED fungeert als basisstation waar één of meerdere robotmaaiers hun batterij kunnen opladen. Het mooie van dit systeem is dat het volledig flexibel is waardoor een gemeente, golfbaan of groenaannemer voor een lange of korte periode een bepaald gebied automatisch kan laten maaien door een robotmaaier. Een investering voor het aanleggen van een stroompunt en/of het aanpassen van de infrastructuur is niet meer nodig. Net als de iMOW® robotmaaier is ook de SHED op afstand te monitoren en kan hij worden beveiligd door middel van Track & Trace. Tijdens de beurs in Biddinghuizen hebben zich al een aantal partijen in diverse sectoren gemeld om met de SHED in combinatie met iMOW® aan de slag te gaan. We stellen dus vast dat de behoefte aan een dergelijk product van goede kwaliteit groot is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details