Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Zwemvijvers

Sterke en buiten gekweekte waterplanten

De waterlelies zijn van hoge kwaliteit en bieden een lange levensduur.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Schuurmans & Co

27 maart 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De perfecte combinatie van esthetiek en natuurlijk vijverplezier

Schuurmans & co is een bedrijf met een rijke geschiedenis in de vijversector. Het heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in koi- en zwemvijvers, parkvijvers, kasteelvijvers en helophyten-filters. Het familiebedrijf uit Hechtel gelooft dat de ideale vijver uniek is voor elke klant: de perfecte combinatie van esthetiek en natuurlijk vijverplezier.

Christel Schuurmans, zaakvoerder: “Ik pak elke opdracht heel persoonlijk aan en geloof dan ook sterk in het feit dat je de klanten beter geeft wat ze nodig hebben, dan wat ze soms willen. Want we hebben ondertussen meer dan 25 jaar ervaring opgebouwd, dus er stellen zich geen uitdagingen meer die ik nog niet heb meegemaakt. We weten namelijk exact wat elk plantje als functie heeft. We kijken naar een vijver, zien wat er beter kan en welke planten dit op korte termijn kunnen realiseren.”

Door haar jarenlange ervaring en betrouwbaarheid heeft Christel de bijnaam De Vijverfee verworven.

Extra winst voor de klant

De voorbije jaren is Schuurmans & Co uitgegroeid tot een echte one-stop-shop voor iedereen die op zoek is naar mooie en weerbestendige planten. Schuurmans: “Een van onze troeven is dat we onze vijverplanten, waterplanten en waterlelies buiten kweken, in plaats van in een serre. Zo worden ze sterker en weerbaarder tegen elke weersomstandigheid. Dit levert de klant extra winst op, want de voorbije jaren zien we wat de impact kan zijn van extreme weersomstandigheden op tuinen en vijvers. Het buiten kweken van planten levert alleszins grote voordelen op ten opzichte van in kas of serre gekweekte planten.”

Geen enkele vijver is dezelfde

“Dankzij ons gericht gamma kunnen wij elke klant vakkundig adviseren en een groene oplossing op maat aanbieden. Want geen enkele vijver is dezelfde, wat betekent dat ook de plantenkeuze telkens verschilt.”

“Vooral onze waterlelies zijn populair. We zijn dan ook de enige die ze helemaal zelf kweken, en niet moeten inkopen. Onze waterlelies zijn van hoge kwaliteit en bieden een lange levensduur. Door mijn expertise en liefde voor deze prachtige bloemen hebben we hiermee een goede reputatie opgebouwd. Zowat iedereen staat versteld van de schoonheid van deze prachtige waterplantenfamilie met drijvende bladeren.”

De workshops zijn heel praktijkgericht. Zo worden foto’s getrokken van probleemvijvers en voorgelegd aan de deelnemers. Die gaan er dan mee aan de slag.

De Vijverfee

Door haar jarenlange ervaring en betrouwbaarheid heeft Christel Schuurmans de bijnaam De Vijverfee verworven. De Limburgse bezit veel kennis en ervaring over filterplanten, waterlelies en waterplanten, met als specialisatie zwemvijvers en parkvijvers. 

“Naast het buiten kweken van diverse planten en vakkundig advies op maat, bied ik nog een extra service aan, namelijk praktijkworkshops. Want klanten hebben soms nood aan meer informatie over specifieke plantensoorten en hoe deze het best ingezet worden bij de aanleg van vijvers. Andere klanten beschikken over een goede plantenkennis, maar willen deze graag updaten met nieuwe info. Daarom organiseren we regelmatig praktijkgerichte workshops, bestemd voor tuinaanleggers, tuinarchitecten, zwemvijveraanleggers, projectleiders en andere professionals die hun kennis willen bijspijkeren. Tijdens deze infosessies geven we meer info over filterplanten, het onderhoud van zwemvijvers, biologische filters en inheemse planten. We doen dat heel praktijkgericht. Zo trek ik foto’s van probleemvijvers en leg die dan voor aan de deelnemers van de workshop. Dan kunnen ze aan de slag met wat zij zouden voorstellen als oplossing. Op het eind toon ik dan wat ik zou doen,” besluit Christel Schuurmans.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details