NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Stage V kniklader met grote hefkracht. Als er veel grond verzet moet worden
De grond rond de zwemvijver wordt met de KM140 geëgaliseerd.

Stage V kniklader met grote hefkracht. Als er veel grond verzet moet worden

Ook de diverse materialen die aangevoerd moeten worden, vertegenwoordigen snel een aardig gewicht. Bij tuinaannemersbedrijf Cools BVBA uit Essen weten ze dat je in zo’n geval maar best een robuuste krachtpatser in je team hebt. De nieuwste Knikmops KM140 staat alvast vooraan in de rij om zich te bewijzen.

Terrastegels aanvoeren zonder de rug te belasten.

Cools BVBA is gespecialiseerd in zwemvijvers en de bijbehorende tuinaanleg. Over de hele Benelux staat het familiebedrijf in voor de aanleg van prachtige zwemvijvers en het omliggende groen. Voor hen is graven en egaliseren dagelijkse kost. Maar ook voor wie de technische realisatie van een zwemvijver liever uit handen geeft, kan het lonen om de voorbereidende grond- en graafwerken in eigen beheer te houden. Op voorwaarde, tenminste, dat je ze met je vaste machinepark voldoende snel en efficiënt kan realiseren.

Veelzijdige krachtpatser

De veelzijdigheid van de 100% Belgische Knikmops knikladers is inmiddels wellicht even gekend als hun opvallende gele kleur. Met een uitgebreid assortiment hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen de machines ingezet worden voor onder meer maaien, borstelen, graven, frezen, egaliseren, transporteren, enzovoort. Een nieuwe toepassing aan je activiteiten toevoegen vraagt zo slechts een kleine ingreep en dito investering.

Het gebruiksvriendelijk touchscreen geeft een mooi overzicht over de prestaties.

Het is een van de redenen waarom de compacte KM130 voor heel wat tuinaannemers al een vaste waarde in het machinepark is, maar met de KM140 geeft Gebroeders Geens NV de hovenier nog een extra duwtje in de rug. Hoewel het gloednieuwe model amper 10 centimeter langer is, heft het dankzij een extra sterke hefcilinder wel een maximale hefkracht van 1.600 kilogram (in plaats van 1.260) en een werkhydrauliek debiet van 48 liter per minuut (in plaats van 42). Daardoor is de KM140 geschikt voor zwaardere aanbouwdelen én in staat om in kortere tijd meer werk – of grond – te verzetten. Ook om lasten vanop een dieper gelegen niveau op te heffen, komt de sterkere hefinrichting uiteraard goed van pas. De grote hefkracht ten opzichte van het eigen gewicht is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom Cools BVBA voor Knikmops koos.

De voorbereidingen voor de beplanting rondom treft Cools met een grondboorinstallatie op de KM140.

Op de aanhangwagen

Ook de compactheid van de kniklader beschouwt het tuinaannemersbedrijf als een bijzondere troef, welke de optimale inzetbaarheid bovendien nog verder ondersteunt. Met een maximale breedte van 135 centimeter en een eigengewicht van 1.600 kilogram kan ook de KM140 namelijk nog eenvoudig in de aanhangwagen vervoerd
worden. Zo wordt hij probleemloos tot op elke werf gebracht.

Nochtans is compactheid anno 2021 lang geen evidentie meer. De Stage V dieselmotoren, vanaf heden verplicht voor machines in de klasse vanaf 19kW, zijn immers groter en complexer dan hun voorgangers, met de roetfilter als – letterlijk – grootste knelpunt. Voor de KM140 selecteerde Gebroeders Geens NV daarom doelbewust een aangepaste Yanmar motor, die toelaat om de grote dieselpartikelfilter mooi in het compacte stalen chassis te integreren.

Milieu- én gebruiksvriendelijk

Wie vreest dat de nieuwe Stage V motoren enkel maar meer zorg en meer onderhoud vergen, zal trouwens aangenaam verrast zijn door de Yanmar 3TNV88C. Uiteraard zorgt de motor voor minder uitstoot en minder geluidsoverlast, maar hij heeft daarvoor géén AdBlue nodig en bij normaal gebruik verloopt de regeneratie van de roetfilter volledig automatisch. Enkel bij langdurig stationair draaien kan een handmatige ingreep vereist zijn, maar zelfs dan loodst het display je in sneltempo door de procedure. Zo blijft ook deze nieuwste telg in de Knikmops familie vlot bedienbaar voor iedereen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details