NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Sportvelden in topconditie
De Kress RTKn -robotmaaier vertegenwoordigt een nieuwe standaard in grasverzorging.

Sportvelden in topconditie

Robotmaaiers zonder grensdraad

Sportfaciliteitenbeheer is een aparte tak van sport. Hierbij zijn precisie en prestatie van groot belang. Met de Kress RTK-robotmaaiers biedt Kress  een slimme, efficiënte en geavanceerde oplossing voor het onderhoud van onder meer golfbanen en voetbalvelden. ‘Zo zijn sportfaciliteitenbeheerders verzekerd van een toekomstbestendige infrastructuur en sporters van een altijd optimaal sportveld.’

Eén van de meest opvallende voordelen van de Kress RTK-robotmaaiers, is de nauwkeurigheid, vertelt David Mooibroek, Regional Sales Director Kress Benelux. “De Moving Action Plan (MAP)-technologie van Kress maakt beheer mogelijk van elke afzonderlijke zone. Of het nu gaat om het identificeren van drainageproblemen, het beoordelen van de vlakheid van het oppervlak of het optimaliseren van de irrigatiepatronen, de nauwkeurigheid van Kress RTK zorgt voor consistentie en een optimale kwaliteit van het speelveld.” 

De nauwkeurigheid van Kress RTK zorgt voor consistentie en een optimale kwaliteit van het speelveld.

Zonder grensdraad

De robotmaaiers van de RTK-reeks van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder grensdraad of vaste referentie-antenne. Mooibroek: “Bij andere merken moet de gebruiker een antenne kopen en in de tuin plaatsen. Bij ons systeem hoeft dat niet. Wij zorgen namelijk voor een eigen netwerk. Dat scheelt in de kosten en er staat geen antenne meer in het zicht.” Instellen is eenvoudig: om een virtuele grens vast te leggen, loopt de installateur simpelweg met een trolley langs de rand van het gazon, waarna de ontvanger met digitale kaart weer op de maaier wordt geplaatst. Ook als het satellietsignaal even wegvalt door bomen of gebouwen, blijven de robotmaaiers hun werk doen dankzij het Kress-algoritme. De MAP-technologie zorgt daarbij voor een efficiënte maaibeurt. De maaiers zijn voorzien van een obstakelontwijkend systeem en  een zwevend maaidek dat zich aanpast aan oneffenheden in het terrein.

Besparingen in tijd en kosten

Traditionele methoden voor het beheren en onderhouden van sportfaciliteiten kunnen tijdrovend en kostbaar zijn. Met Kress RTK kunnen beheerders echter hun middelen optimaliseren en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen realiseren. Het krachtige cloudcomputingsysteem berekent automatisch waarden als de grootte van het gazon, de lengte van de randen of het weer. Het systeem vindt het optimale algoritme en de optimale maaicyclus, afhankelijk van de op dat moment geldende factoren.

De robotmaaiers van de RTK-reeks van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder grensdraad.

Toekomstbestendige technologie

Mooibroek: “Met deze nieuwe technologie blijft Kress zich inzetten voor innovatie en vooruitgang. Het merk blijft continu doorontwikkelen. Onder meer door het integreren van functionaliteiten, het implementeren van geavanceerde analyses of het verkennen van autonome onderhoudsoplossingen. Zo biedt Kress RTK sportfaciliteitenbeheerders een toekomstbestendige infrastructuur en sporters altijd een optimaal speelveld.”

Het krachtige cloudcomputingsysteem berekent automatisch waarden als de grootte van het gazon, de lengte van de randen, of het weer.

Duurzaam

“Maar laten we het ook hebben over duurzaamheid. Met het oog op onze ecologische voetafdruk is de RTK-robotmaaier uiterst energie-efficiënt ontworpen. Dankzij het gebruik van elektrische motoren en met een slimme oplaadfunctie die ervoor zorgt dat de Kress RTKn -robotmaaier alleen maait wanneer dat nodig is, verlaagt hij niet alleen de uitstoot, maar ook de energierekening. Kortom, de Kress RTKn -robotmaaier vertegenwoordigt een nieuwe standaard in grasverzorging. Met zijn geavanceerde technologie biedt hij niet alleen een gemakkelijke oplossing voor het onderhouden van gazons, maar ook een verbetering van de algehele graservaring.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details