NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Snel en efficiënt herfstbladeren ruimen
De TL 450 PRO HD is standaard voorzien van een tweecilinder motor van 18 pk met elektrostart.

Snel en efficiënt herfstbladeren ruimen

Velen vinden de herfst een wondermooie periode omdat de bomen en planten dan omgetoverd zijn tot een oase van warme, rustgevende kleuren. De bladeren die van de bomen zijn gevallen en op een fietspad, voetpad of op de openbare weg terechtkomen, kunnen echter dat rustgevende gevoel verstoren…

Natte bladeren die op het wegdek belanden kunnen namelijk voor gladheid zorgen, wat gevaarlijk is voor fietsers en voetgangers, maar zelfs automobilisten kunnen erdoor worden verrast. Verder kunnen afgevallen bladeren ook verstoppingen veroorzaken wanneer deze ophopen in afvoeren of in de riool terechtkomen. Vooral nu de klimaatverandering voor een toename zorgt aan extreme neerslaghoeveelheden, is dit eens te meer een aandachtspunt voor preventief beheer. Het is in ons gemeenschappelijk belang dat bladeren op een verharde ondergrond regelmatig geruimd worden.

Lange scharnierende draagarm ter ondersteuning van bewegingsvrijheid van de zuigslang.

Veelzijdigheid in bladzuiging

ELIET zocht een oplossing om snel en efficiënt bladeren te kunnen ruimen en ontwikkelde daarom een reeks krachtige bladzuigers. Zoals zijn naam al laat uitschijnen, is de ELIET Truckloader een zuiger die achterop een vrachtwagen of aanhangwagen hangt en de opgezogen bladeren onmiddellijk in de laadbak blaast. ELIET voorziet twee modellen, beide met een zuigturbine van 45 cm: de TL 450 PRO en de TL 450 PRO HD. De compacte TL 450 PRO heeft een eenvoudige en lichte bouwvorm, waarbij het schoepenwiel rechtstreeks op de motoras is gemonteerd. De TL 450 PRO is in verschillende motoruitvoeringen verkrijgbaar, gaande van een 9 pk Honda motor tot een 23 pk tweecilinder Vanguard. Voor elk wat wils, dus.

De compacte TL 450 PRO heeft een eenvoudige en lichte bouwvorm ,waarbij het schoepenwiel rechtstreeks op de motoras is gemonteerd.

TL 450 PRO HD: topkeuze voor groendiensten

Groendiensten opteren vaak voor de TL 450 PRO HD. Dit Heavy Duty model onderscheidt zich in de markt door zijn unieke opbouw. De turbine van deze TL 450 PRO HD wordt namelijk aangedreven door een riem. Deze riemaandrijving tussen de motor en de turbine zorgt ervoor dat tijdens het zuigen de dynamische krachtwerking op het schoepenrad geen invloed heeft op de krukas en motorlagering. Op die manier worden de bedrijfszekerheid en levensduur van de zuiger verhoogd. Bijzonder aan deze HD uitvoering is het feit dat de riemaandrijving naar de turbine kan ontkoppeld worden, waardoor men de motor onbelast kan starten. De TL 450 PRO HD is standaard voorzien van een tweecilinder motor van 18 pk met elektrostart. Deze ELIET Truckloader is uitgerust met een draaibare uitblaaspijp met diameter van 200 mm in roestvrij staal (inox). 

Andere voordelen hebben met gebruikscomfort te maken: de ergonomische aluminium zuigmond op zwenkwielen, een lange scharnierende draagarm ter ondersteuning van bewegingsvrijheid van de zuigslang, en een brede gepantserde zuigturbine met lage geluidskarakteristiek. 

De TL 450 PRO HD is optioneel verkrijgbaar op een aanhangwagen. Dit is handig omdat deze snel en gemakkelijk afgekoppeld kan worden wanneer de laadbak moet geledigd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details