NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Slimme en fraaie waterbuffering  in tuinen en op platte daken

Slimme en fraaie waterbuffering in tuinen en op platte daken

Verdichting in de woongebieden en de daarmee gepaard gaande verharding van de ondergrond dwingt ons om bewuster en efficiënter om te springen met regenwater. Buffering is een noodzaak geworden. Ecco Products in Merelbeke is productontwikkelaar en fabrikant van gebruiksvriendelijke, duurzame en betrouwbare oplossingen. 

Het nieuwste product van Ecco Products is de Drainbase, een waterbufferende kunststoftegel die kan worden afgewerkt met een kunstgrasmat. Eerder lanceerde het bedrijf al de reeds vertrouwde grindmatten ECCOgravel en de kunststof grasdallen ECCOdal.

Voor de tuin of op het dak

In de tuin zorgt een buffering ervoor dat het water geleidelijk wordt afgegeven aan de ondergrond en langzaam kan infiltreren. Op platte daken verhindert buffering bij pieken van hevige regenval een overbelasting van goten, afvoeren en waterputten. In beide toepassingen worden de Drainbase kunststoftegels bedekt met een kunstgrasmat. Dat zorgt niet alleen voor een esthetische meerwaarde, het vormt ook een gegarandeerd onderhoudsvrije oplossing. Bijkomend voordeel is dat er geen funderingswerken nodig zijn.

Technologisch hoogstandje

De Drainbase kunstgrasplaat is een even eenvoudige als technologisch hoogstaande oplossing. De lichte, stevige en drukverdelende kunststof tegel in gerecycleerd HDPE is geschikt voor elke ondergrond. Met zijn afmetingen van 60 x 60 x 3 centimeter, beschikt de tegel over een uitstekend waterbufferend vermogen van maar liefst dertig liter per vierkante meter. Drainbase behoudt een hoge mate van elasticiteit, zelfs bij extreem lage temperaturen. De tegels worden aan elkaar bevestigd door middel van een gepatenteerd flexibel verbindingssysteem, waardoor ze bij flinke temperatuurschommelingen kunnen krimpen of uitzetten.

Gemaakt voor kunstgrasmatten

Zowel in de tuin als op het dak worden de Drainbase platen bedekt met een kunstgrasmat. Hiertoe werd elke plaat aan de bovenzijde voorzien van 1010 antislip-pinnetjes om het kunstgras mooi op zijn plaats te houden en de backing te beschermen tegen beschadiging en slijtage. Het kunstgras wordt op de tegels vastgemaakt met behulp van geïntegreerde bevestigingsdoppen en speciale schroeven. Afboordingsprofielen zorgen ervoor dat de grasmat niet kan opkrullen en houden het ongedierte tegen.

Drainbase verhoogt alvast gevoelig de levensduur van de kunstgrasmatten, zorgt voor een perfecte spreiding van de lasten naar de ondergrond en voor een mooi egaal kunstgazon in de tuin of op het (plat) dak. Al bij al een duurzame oplossing, en zowel een zegen voor het milieu als een lust voor het oog.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details