NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Sleufgoot wordt nog discreter. Strak, universeel en vriendelijk voor blote tenen
De sleuf van 8 millimeter voldoet perfect aan de “blotevoetennorm”. Er is geen risico op stoten of klemmen van blote tenen.

Sleufgoot wordt nog discreter. Strak, universeel en vriendelijk voor blote tenen

Gelukkig zullen de meeste bouwheren sinds de opkomst van de sleufgoot niet langer steigeren, wanneer je hen op de noodzaak van zo’n waterafvoer wijst. Toch vond Nicoll, specialist in watermanagement, dat er nog ruimte voor verbetering was. Niet het minst wat het installatiegemak voor de aannemer betreft.

De goot is net zo breed als een klassiek exemplaar, maar ligt bijna volledig verborgen onder de terrastegels.

De firma Nicoll s.a. uit Herstal is onderdeel van de Belgische internationale Aliaxis groep en staat in voor de distributie, op Belgische bodem, van allerlei oplossingen voor het beheer van water en andere vloeistoffen in en rondom de woning. Het bedrijf is in eerste instantie gekend om de diverse koppelingen voor binnenhuisafvoeren, maar heeft ook pvc-leidingen voor zwembaden en vloergoten voor particuliere en industriële projecten in zijn gamma. Vanuit die expertise ontwikkelde het de voorbije jaren de Connecto® vloergoot met onzichtbaar rooster.

Discretie voorop

De sleufgoot is inmiddels een gekend en populair alternatief voor de klassieke en soms wat opzichtige roostergoten. In tal van projecten wordt vandaag de voorkeur gegeven aan de subtiele sleuf in de terrasafwerking,
waaronder desondanks een volwaardige afvoergoot schuilgaat. 

Het modulair systeem is gebaseerd op modules van 50 centimeter, die met een tand-en-groefverbinding aan elkaar verbonden kunnen worden, in lijn of recht op recht.

Echte subtiliteit zit echter in de details. Valt bij de meeste sleufgoten traditioneel nog een dun opstaand randje in kunststof of inox op te merken, dan is zelfs dat bij de Connecto® Invisible verdwenen. Een gepatenteerd systeem met stootrand zorgt ervoor dat de terrasbekleding altijd mooi tot op de juiste afstand gelegd wordt, zodat er ook zonder zichtbare opkant een sleuf van exact 8 millimeter gecreëerd wordt. Een propere snede en een bij voorkeur in de massa gekleurde terrasbekleding volstaan zo om de meest discrete sleufgoot op de markt te realiseren.

De afwezigheid van een opstaande rand zorgt voor een extra strak resultaat en een universele toepasbaarheid.

Universeel karakter vereenvoudigt voorraadbeheer

Toch zijn het niet alleen de esthetische wensen van de bouwheer die met deze extra strakke afwerking ingevuld zullen worden. Het betekent ook een enorme vereenvoudiging voor de plaatser. Zijn traditionele sleufgoten beschikbaar in verschillende hoogtes, waarbij afhankelijk van de terrasbekleding het ene dan wel het andere formaat gebruikt moet worden, dan is de Connecto® Invisible namelijk universeel. Net omdat er geen opstaande rand meer is, kan hetzelfde product zonder aanpassing toegepast worden voor zowel keramische tegels als klinkers of beton.

Het onzichtbare rooster kan gebruikt worden in combinatie met alle Connecto® goten van 130 millimeter breed. Een module is standaard 50 centimeter lang en kan indien nodig eenvoudig bijgesneden worden. Koppelingen worden zowel lineair als in rechte hoek met een tand-en-groefverbinding gerealiseerd, en om een toegangsluik te creëren volstaat het om het rooster om te draaien en met dezelfde terrasafwerking te bekleden. Zelfs wanneer de goot excentrisch in plaats van centraal geplaatst moet worden, gebruik je dezelfde basisproducten. Een universeel, veelzijdig en modulair systeem, dus.

Veilig rond het zwembad

Alle onderdelen van het Connecto® gootsysteem zijn vervaardigd uit pvc. Dat laat toe om tegels en andere afwerkingen eenvoudig op het rooster te verlijmen, maar heeft ook enkele niet mis te verstane troeven rond zwembad en terras. Pvc is namelijk erg stevig en heeft een hoge resistentie tegen onder meer chloor en eventuele andere chemicaliën. 

Ook niet onbelangrijk: het systeem voldoet ook volledig aan de zogeheten “blotevoetennorm”. Dat betekent dat er geen gevaar is op stoten of klemmen van tenen. Kinderen en volwassenen kunnen met andere woorden onbezorgd op blote voeten rondlopen, huppelen en ravotten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details