NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Schäffer presenteert compacte 1422 SGT en elektrische telescooplader 24e T
De nieuwe 1422 SGT kniklader is meteen de meest compacte lader in de Schäffer line-up.

Schäffer presenteert compacte 1422 SGT en elektrische telescooplader 24e T

Heusdens Schäffer is de specialist in import, verkoop, verhuur en service van wielladers en aanbouwdelen. Wat veertig jaar geleden begon als een familiebedrijf met een hart voor zijn klanten en een passie voor kwaliteit, is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de wereld van knikladers, wielladers en telescoopladers. In de afgelopen jaren lanceerde Schäffer al heel wat rendementsoptimaliserende innovaties en daar komen dit jaar nog twee nieuwe machines bij.

Schäffer knikwielladers hebben een onfeilbare reputatie als robuuste en onderhoudsarme machines die duizenden en duizenden uren betrouwbaar dienst doen. Zeker nu ondernemers in stijgende mate uitgedaagd worden door hogere kosten, is het van cruciaal belang dat hun machinepark betrouwbaar, economisch en duurzaam is. In dit jubileumjaar geeft Heusdens Schäffer de veertigste verjaardag een nog feestelijker randje door de presentatie van een tweetal nieuwe modellen in het gamma voor de bouw en industrie.

De elektrische 24e T heeft een hefhoogte van maar liefst 3,72 m.

Ruim 90% efficiëntie

Als eerste nieuweling zien we de 24e T. Het is de eerste elektrische telescopische wiellader voor de bouwsector en hij heeft een hefhoogte van maar liefst 3,72 m. De efficiëntie van de machine is meer dan 90%, wat ongeveer drie keer hoger is dan een diesellader. 

De tweede nieuweling van Schäffer is de 1422 SGT. Deze kniklader heeft een extreem compacte bouw (0,89 m breed) en krachtige hydrauliek, en met de grote keuze in aanbouwdelen is deze machine ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd.

Krachtige acceleratie en hoge duwkrachten

Schäffer versterkt het gamma gericht op de bouw en industrie met een telescoopversie van elektrische 24e-wiellader die het in 2018 introduceerde als de eerste wiellader aangedreven door een lithium-ionbatterij. De voordelen van een emissievrije lader zijn duidelijk: een stille en uitlaatgasvrije werking, vooral bij gebruik in gebouwen en in geluidsgevoelige situaties. De machine is uitgerust met twee elektromotoren: de 21 kW aandrijfmotor zorgt voor een krachtige acceleratie met zijn elektrische directe aandrijving, bereikt snel 20 km/u en zorgt voor hoge duwkrachten; de 9,7 kW motor voor de werkhydrauliek levert 42 l/min, en dat is ideaal voor snelle werkprocessen.

De 1422 SGT is een ideale multitasker. Hij is ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd.

Nieuwe generatie accu’s

Met de 24e T introduceert Schäffer een nieuwe generatie accu’s. Dankzij de forse capaciteit van 31,3 kWh zijn werktijden tot acht uur mogelijk, met name wanneer wordt gewerkt zonder hydraulisch veeleisende aanbouwdelen. In de Eco-modus wordt met verminderd vermogen gewerkt en dan kan de totale werkduur met maximaal 1,5 uur worden verlengd. De TCO (Total Cost of Ownership) wordt verder gunstig beïnvloed doordat er minder onderhoud nodig is.

Zeer compact en veelzijdig

De nieuwe 1422 SGT kniklader is meteen de meest compacte lader in de Schäffer line-up. SGT staat voor ‘Schäffer Genuine Tool Carrier’ en dat maakt de 1422 SGT een ideale multitasker. Met zijn extreem compacte bouw, krachtige hydrauliek en een grote keuze aan aanbouwdelen, is hij ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd. Met een bedrijfsgewicht van 1.250 kg en beperkte afmetingen, minder dan 2 m hoog en slechts 0,89 m breed, kan deze kniklader zonder problemen door smalle en lage deuropeningen rijden. Ook kan de krachtpatser gemakkelijk worden vervoerd op een aanhangwagen, zelfs met een gemonteerd aanbouwdeel.

De efficiëntie van de elektrische telescopische wiellader 24e T is meer dan 90%, wat ongeveer drie keer hoger is dan een diesellader.

Krachtige motor en hydrauliek

De 1422 SGT wordt aangedreven door een 16,2 kW/22 pk motor van Kubota, een Stage V motor zonder emissiebehandelingssysteem. Door de eenvoudig te bedienen hydrostatische aandrijving is de machine zeer wendbaar en dat is handig in krappe ruimtes. De standaard hydraulische pomp levert een oliestroom van 28l/min. De optionele Schäffer Multi-High-Flow (MHF) pomp levert 40l/min voor het bedienen van complexe aanbouwdelen zoals klepelmaaiers, veegmachines of sneeuwblazers. Met een topsnelheid van 16 km/u, 810 kg hefvermogen en een hefhoogte van 2,23 m levert de 1422 SGT stevige prestaties.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details