NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producent gewapende afgeschuinde betonborduren brengt vervormbare versie op de markt
De vervormbare versie van de afgeschuinde betonborduur is verdeeld in secties van 20 centimeter, wat toelaat om eenvoudig mooie vormen te creëren.

Producent gewapende afgeschuinde betonborduren brengt vervormbare versie op de markt

Van Hessche Beton, producent van prefabbetonelementen voor de land- en tuinbouwsector en actief in binnen- en buitenland, bracht recent een vervormbare versie op de markt van zijn gewapende afgeschuinde betonborduur, een van de populaire producten in het gamma. “De vervormbare betonborduur gebruiken betekent een stevige besparing op werkuren. De borduur hoeft immers niet verzaagd te worden, maar kan gewoon manueel geplooid worden om de gewenste vorm te verkrijgen”, aldus Annelies Van Hessche, bestuurder bij Van Hessche Beton.

“Onze gewapende afgeschuinde betonborduren, waarin wij destijds een voorloper waren en die we in verschillende hoogtes maken, worden gebruikt om bepaalde zones in een gazon mooi af te werken. Ze vormen bijvoorbeeld de ideale afscheiding tussen gazon en bloemenborder”, vertelt Annelies Van Hessche. Ze vormt samen met Dries, Wouter en Brecht de derde generatie die, ondersteund door vaders Johan en Dirk Van Hessche, aan zet is in het in 1965 opgerichte familiebedrijf. “Door de overname van Beton Dobbelaere uit Tielt, zo’n drie jaar geleden, creëerden we meer mogelijkheden op het vlak van innovatie en kregen we er naast onze productiesite in Egem een tweede productiesite in Tielt bij. Een van de laatste innovaties is een vervormbare versie van de afgeschuinde betonborduur.”

De afgeschuinde betonborduren van Van Hessche Beton worden gebruikt om bepaalde zones in een gazon mooi af te werken. Ze vormen bijvoorbeeld de ideale afscheiding tussen gazon en bloemenborder.

Secties van 20 centimeter

De reden voor die innovatie: de betonborduur nog makkelijker hanteerbaar maken. Annelies Van Hessche: “Onze afgeschuinde betonborduur laat zich heel makkelijk manueel plaatsen omdat hij zo licht is, en de vervormbare versie – die net als de rechte borduren in ons gamma gewapend is met betonstaal – zorgt er nu voor dat de betonborduur niet langer verzaagd hoeft te worden om de gewenste vorm te verkrijgen: hij kan gewoon manueel worden geplooid. Dat werkt niet alleen properder, maar levert ook heel wat tijdwinst op. Concreet is de vervormbare versie van de gewapende afgeschuinde betonborduur verdeeld in secties van 20 centimeter, wat dus toelaat om eenvoudig mooie vormen te creëren.”

De betonborduren van Van Hessche Beton, die vorstbestendig zijn, zijn op termijn nog beperkt zichtbaar. “Handig voor robotmaaiers, die er zo in slagen ook de randen van het gazon mooi te maaien”, weet Van Hessche, die nog een andere recente innovatie meegeeft: “Naast borduren produceren wij een groot gamma en diverse afmetingen betonplaten, betonpalen, weidepalen en mini-keerwanden. Ook in dat gamma blijven wij innoveren. Zo hebben we recent nog een nieuwe lichte betonpaal ontwikkeld om liggers in acaciahout in te plaatsen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details