NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Primeur: krachtige en compacte houtversnipperaar op accu
De 1800 E-chipper met rotor-versnippersysteem werkt snel en efficiënt.

Primeur: krachtige en compacte houtversnipperaar op accu

Bomen snoeien en met gemak takken tot twaalf centimeter dik versnipperen in een zelfrijdende versnipperaar zonder verbrandingsmotor? “Geen enkel probleem”, zegt Diana de Keijzer, marketingmanager bij Belgarde: “Dat kan gewoon met onze nieuwe 1800 E-chipper. Die heeft een accu in plaats van een brandstoftank, is compact, maar heeft de kracht van een grote machine!”

Belgarde is een familiebedrijf met een eigen dealernetwerk. Het bedrijf produceert en ontwikkelt houtversnipperaars en andere tuin- en parkmachines van GTM Professional. Die machines worden over de hele wereld gedistribueerd en met veel plezier gebruikt door groenprofessionals. Met de productie van de eigen houtversnipperaars wil Belgarde mensen bewust maken van de waarde van groenafval. Houtsnippers zijn namelijk perfect te gebruiken als bodembedekker of bodemverbeteraar. In tegenstelling tot met het afvoeren van snoeiafval, bespaar je met versnipperen bovendien waardevolle ruimte en tijd.

Aan het brede assortiment van GTM Professional is nu een houtversnipperaar met accu toegevoegd.

Klaar voor de toekomst

Van maaien tot snoeien, GTM Professional heeft diverse machines voor een compleet onderhoud van tuin of park. Naast een uitgebreide lijn houtversnipperaars kun je onder meer terecht voor houtklievers, grasmaaiers, verticuteerders, enzovoort.

Aan het brede assortiment is nu een gloednieuwe houtversnipperaar toegevoegd: de 1800 E-chipper. Met deze houtversnipperaar laat Belgarde zien dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. “De nieuwe versnipperaar heeft een accu in plaats van een benzinemotor en die accu drijft zowel het versnippersysteem als de wielen aan. Bij een omgevingstemperatuur van circa twintig graden gaat de accu tot wel twee uur mee. Handig is dat het bij deze accu-versnipperaar mogelijk is om de accu bij te laden tijdens het snipperen, waardoor je de werktijd kunt verlengen.” Handig is ook dat, wanneer de accu voor het versnipperen zo goed als leeg is, er nog genoeg energie in zit om er tot circa 1600 meter mee te rijden. “Dat is ruim voldoende om de machine terug te rijden naar de camionette.“

De zelfrijdende versnipperaar is compact, zeer wendbaar en gemakkelijk te vervoeren.

Innovativiteit voor de hovenier

Deze versnipperaar behoort tot de 1800-serie en heeft een rotor-versnippersysteem. “Onze 1800 E-chipper is snel en efficiënt, maar dan zonder gevaarlijke benzinedampen, én eenvoudig te onderhouden.” Zijn compactheid en de wendbaarheid van het vierwielig onderstel maken de 1800 E-chipper uitermate geschikt voor de hovenier. “De versnipperaar is gemakkelijk mee te nemen naar een klus en kan met een hoge capaciteit dikke takken versnipperen. Ook op zachte ondergronden staat hij stabiel en de machine is tot in de puntjes netjes afgewerkt. Daarnaast wordt de 1800 E-chipper standaard geleverd met een uitvoer die 270 graden draaibaar is. Zo kan er gemakkelijk een aanhanger naast om de houtsnippers op te vangen.”

Vanwege zijn compactheid past de zelfrijdende versnipperaar gewoon door smalle tuinpoortjes. Over het rijden is goed nagedacht. Diana de Keijzer: ”Je regelt de rijsnelheid traploos en de machine heeft een automatische remfunctie op hellingen; wel zo veilig.”

De krachtige 1800 E-chipper verwerkt dikke takken tot een diameter van twaalf centimeter.

Veiligheid gaat boven alles

De 1800 E-chipper bestaat uit Europese elektrische componenten en is volledig geassembleerd in Nederland. Voordat deze machine op de markt kwam, zijn de nodige testen uitgevoerd. “We vinden veiligheid en functionaliteit ontzettend belangrijk. Al onze houtversnipperaars worden gekeurd door een onafhankelijk instituut. Wij zijn enorm trots op deze nieuwste innovatie op het gebied van hakselen, en nodigen hoveniers en boomverzorgers graag uit om onze primeur te testen!”, zegt Diana de Keijzer.

“We laten de machines altijd in het veld testen door echte gebruikers, dus het betreft hier geen laboratoriumtesten. We ontwerpen onze machines op basis van de feedback van groenprofessionals. Over deze accu-aangedreven versnipperaar ontvingen we veel enthousiaste reacties. Hoveniers vroegen zelfs of ze de machine al kunnen kopen!” Die vraag is snel beantwoord: de nieuwe 1800 E-chipper van GTM Professional is verkrijgbaar voor €21.900 excl. btw.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details