NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Pols importeert nu ook Ransomes Jacobsen, E-Z-GO, Cushman en Infinicut<br>voor de BeLux
De Eclipse 360 kan, uitgerust met achter-rolborstels – de exclusieve Jacobsen Groomers® –, tot 50 greens maaien zonder te moeten bijladen.

Pols importeert nu ook Ransomes Jacobsen, E-Z-GO, Cushman en Infinicut
voor de BeLux

Pols, een onafhankelijk familiebedrijf uit Zuidland, is een betrouwbare, flexibele partner op het gebied van groentechniek, tractoren, recycling- en grondzuigtechniek. Het is een compacte organisatie met korte lijnen richting klanten en leveranciers. Klant en machine staan hier centraal, en dat houdt in: gedegen advies, verkoop, reparatie, modificatie of onderdelenvoorziening. Niet voor niets is het credo van Pols: ‘Uw Machine, Onze Zorg’.

Het familiebedrijf nam dit voorjaar, in samenspraak met de Firma Thomas uit Merchtem, de Belux van de merken E-Z-GO, Cushman en Ransomes Jacobsen voor zijn rekening. Vooral die laatste weet, met meer dan 180 jaar ervaring op de teller, als geen ander hoe het gras het beste gesneden of geknipt kan worden. Extra voordeel is dat de verhuis van de R&D en productie van de VS naar het VK ervoor zorgt dat alle machines van Ransomes Jacobsen op de lokale markt zijn getest én afgestemd. Het bedrijf onderhoudt bovendien ’s werelds meest prestigieuze grasvelden, waaronder de velden die gebruikt zullen worden tijdens het WK van 2022 in Qatar.

De ISO-certificatie van Ransomes Jacobsen toont aan dat Pols ernaar streeft om het machinepark zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Milieuvriendelijk machinepark

Eric Laenen, regioleider Belux bij Pols: “Het bedrijf is de enige fabrikant van grasmaaiers met een ‘ISO 14001’-certificering, de internationale norm voor milieubeheer. Die ISO-certificatie van Ransomes Jacobsen toont aan dat we ernaar streven om ons machinepark zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Daarom zetten we ook hard in op de elektrificatie van ons aanbod. Bij de elektrische greenmaaiers – ‘Eclipse’ van Jacobsen – bouwden we al in 2012 de eerste lithium/ion-accu-pakketten in, wat qua autonomie wel wat voordelen bood. Nu hebben wij ook een Ransomes 3-delige cirkelmaaier (3,3 m) elektrisch omgebouwd; iets wat echt nog niemand heeft. Omdat we een bijzondere invoerder zijn voor Ransomes Jacobsen gaan wij – met hun steun – die maaier hier op de markt zetten. Er komt bij Ransomes volgend jaar (2023) ook een elektrische front-cirkelmaaier (1,50 m) met een lithium-accu. Jacobsen zal tegelijkertijd de eerste volledig elektrische fairwaymaaier op de markt brengen, ook in 2023. En laten we dan zeker niet onze populaire elektrische greenmaaier, de Eclipse 360, vergeten. Deze machine kan, volledig uitgerust met achter-rolborstels – de exclusieve Jacobsen Groomers® –, tot 50 greens maaien zonder te moeten bijladen.”

De ISO-certificatie van Ransomes Jacobsen toont aan dat Pols ernaar streeft om het machinepark zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Infinicut: elektrisch neusje van de zalm

Eric Laenen: “Ook met Infinicut zetten we de elektrificatie van ons machinepark verder. Dit is echt het neusje van de zalm, als het gaat over het onderhoud van sportvelden. Ze zijn samen met de Simplex-maaiers (Jacobsen) de eerste maaiers ter wereld die via bluetooth connecteren met een smartphone. Daarmee kun je supermakkelijk én draadloos de instellingen, batterijcapaciteit… controleren.”

“Ze hebben ook batterijen die zeer lang meegaan. Het vermogen wordt geleverd door een lithium-energiebron. De batterijen zijn beschikbaar in verschillende versies: 1,4k kWh of 2,8k kWh. Voor de Jacobsen ‘Eclipse 360’ is dat 250Ah en voor de Simplex-maaiers spreken we over 50Ah, die eventueel zeer snel kunnen verwisseld worden. Multifunctioneel, handig in gebruik, weinig onderhoud én de kracht van een elektromotor. Dit allemaal exclusief te verkrijgen in de Benelux via Pols. Ook via onze webshop, waar alle klanten 24/7 onderdelen (van alle machines en merken die we verdelen) kunnen opzoeken, bekijken, bestellen en laten opsturen.”

Infinicut werkt met een volstrekt uniek universeel chassis en een zeer handig cassettesysteem: TMSystem.

Volstrekt uniek universeel chassis

Infinicut werkt met een volstrekt uniek universeel chassis en een zeer handig cassettesysteem: TMSystem. Zo wordt de maaier getransformeerd in een compleet grasmat-onderhoudssysteem en kan de professional ook verticuteren, beluchten, borstelen, reinigen… Dankzij het veelzijdig systeem is er geen noodzaak om individuele machines te kopen en kunnen met dezelfde machine alle soorten sportterreinen worden onderhouden. Dezelfde soort units kunnen ook nog eens gebruikt worden met de elektrische ‘Eclipse 360’-maaier van Jacobsen, waardoor het sportveld op een efficiënte, multi-inzetbare manier én met een breder maaibeeld kan onderhouden worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details