Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Plantor kiest voor dubbelwandige folieserre van Vermako

Kwekerij Plantor in Koolskamp heeft in Vermako een ideale partner gevonden voor haar serres. De keuze voor een dubbelwandige folieserre...

dsc_0394-kopieren

6 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Prima ventilatie en beter klimaat doorslaggevend

Kwekerij Plantor in Koolskamp heeft in Vermako een ideale partner gevonden voor haar serres. De keuze voor een dubbelwandige folieserre biedt alleen maar voordelen. 

In 1996 stampten Carl en Griet Vande Maele-Beernaert hun kwekerij Plantor uit de grond. Ze startten met het kweken van een assortiment sierheesters en schakelden geleidelijk over op de productie van vaste planten. Nu, 24 jaar later, kweekt het bedrijf een 200-tal soorten vaste planten, in tweeliterpotten. Het aanbod gaat van winterharde Geraniums, Heuchera’s en Vinca’s tot bijzondere bolgewassen. Vinger aan de pols, luisterend naar de markt en de klanten, wordt het assortiment jaar na jaar bijgestuurd. Planten van topkwaliteit met uniform label op de pot zorgen voor een zeer herkenbaar product.

Carl en Griet proberen steeds iets aan te bieden wat je nergens elders vindt en richten zich voor hun afzet vooral op de markt van de tuincentra in verschillende Europese landen: Engeland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk…
Vergelijken

De 9.60 dubbelwandige folieserre van Vermako bij Plantor.

 

Plantor beschikt over 1,7 hectare containervelden voor de buitenteelt en 0,9 hectare voor de overdekte teelt. Een paar jaar geleden werd voor de uitbreiding van de serres gekozen voor een 9.60 type folieserre met dubbele wand van Vermako. Dit type serre sloot goed aan bij de automatisatie.

Naast de folieserre van Vermako heeft Plantor ook een glazen serre; het kan beide dus goed vergelijken.  De folieserre van Vermako biedt Plantor heel wat voordelen, in vergelijking met de glazen serre: de uitstekende ventilatie zorgt voor stevige en harde planten, daarnaast zorgt het betere klimaat in de serre ervoor dat de planten ook vroeger in het voorjaar klaar zijn. Bij hagel is er in de folieserre geen schade aan het gewas, terwijl dit bij de serre in glas wel het geval is.
Een andere troef van de dubbelwandige folieserre van Vermako is het energiezuinige karakter: de stookkosten bedragen slechts een fractie van de stookkosten in de glazen serre, voor gelijke temperatuurvereisten. Op deze manier is de folieserre van Vermako niet enkel kosteneffectief,
maar ook duurzamer!

De serre met deels geopend dak, voor een optimale verluchting.

 

Plantor werkt al jarenlang met Vermako samen en heeft het bedrijf zien groeien en evolueren doorheen de jaren. Het technisch vernuft, de kwaliteit van de materialen, de strakke organisatie, de nabijheid en goede service zorgen ervoor dat Vermako voor Plantor een echte partner in de bedrijfsontwikkeling is geworden.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%