NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Pivabo gaat met Kersten voor kwaliteitslabel ‘Made in Germany’
Kersten K-line met vijf verschillende werktuigen.

Pivabo gaat met Kersten voor kwaliteitslabel ‘Made in Germany’

En als het nodig is, dan wordt een machine op maat gemaakt. Het Kortrijkse bedrijf is dan ook exclusief verdeler van enkele Europese topmerken, als het gaat over groen- en straatbeheer, van grondbewerking over blad- en afvalverwijdering tot maaien, snoeien en onkruidbestrijding. Pivabo gaat echter niet zomaar met elk merk in zee. De machines moeten duurzaam zijn, over een goede kwaliteit beschikken, én een onberispelijke service genieten.

Kersten UBS Alpin kan hellingen aan tot 45°.

Dat geldt dus zeker voor de machines van Kersten, een echte referentie in groentechniek. Deze toonaangevende Duitse fabrikant produceert een gamma machines geschikt voor het onderhoud van zowel groenvlaktes als (half)verhardingen. En zowat alle machines zijn ook echt ‘Made in Germany’, nog steeds het ultieme keurmerk! Pivabo kiest met Kersten ook bewust voor werktuigdragers in plaats van motoculteurs. Omdat die laatste de motor gebruikt als tegengewicht van het werktuig, waardoor deze achter de aandrijfas geplaatst wordt. Bij een werktuigdrager wordt de motor bovenop de aandrijfas gemonteerd.  Dit zorgt voor goede stabiliteit en maakt de machine véél comfortabeler in gebruik.

De handige bediening van de Comfort Drive.

Voor de échte professional

De multifunctionele werktuigdragers van Kersten zijn ontwikkeld voor de aanleg en het onderhoud van (openbaar) groen. De machines zijn beschikbaar in diverse motorisaties tussen 3,3 kW (4,4 Pk) en 16,9 kW (23 Pk). Kenmerkend is de hydraulische rij-aandrijving. Deze is op bijna alle modellen traploos regelbaar, waardoor het voor de gebruiker eenvoudig is om de snelheid aan te passen aan de aard van het uit te voeren werk. Er bestaan twee series: K-Line en UBS-Line.  

K-Line

De werktuigdragers van K-Line (tot 8,4 Pk) worden voornamelijk gebruikt in het onderhoud van private en publieke domeinen. Er zijn 18 verschillende werktuigen, van veegmachines over onkruidborstels of -branders tot maaibalken, zoutstrooiers en werktuigen voor kunstgrasreiniging. Keuze genoeg, dus.

Verstelbare wielas op UBS-line.

UBS-Line

De krachtigere serie UBS-Line begint vanaf 8,4 Pk en drijft alle werktuigen via de snelheidsonafhankelijke aftakas aan. In totaal beschikt de UBS-Line over 31 verschillende werktuigen. Dit zorgt ervoor dat de machines zowel in aanleg als in onderhoud het hele jaar door inzetbaar zijn.

Voor de aanleg van terreinen is bijvoorbeeld een overtopfrees of rotoreg perfect geschikt. Voor (half)verhardingen zijn een veegmachine, onkruidschoffel, onkruidbrander of onkruidborstel dan weer de ideale partners. In de winter beschik je over een sneeuwruimschild, strooier of sneeuwfrees.

De UBS wordt vaak uitgerust met een maaiwerktuig.  Er zijn diverse types maaibalken, mulchingmaaiers, trommelmaaiers of klepelmaaiers beschikbaar. Het hoge vermogen en de centrale plaatsing van de motor zorgen voor een efficiënt en comfortabel gebruik op hellingen tot 45°.

Bovendien zijn alle Kersten-werktuigdragers uit te rusten met een uitgebreid arsenaal wielen in gazon- of landbouwprofiel.  Ook dubbele wielen of metalen puntwielen behoren tot
de mogelijkheid.  

Kersten stelde in 2020 een nieuwe verschuifbare wielas voor de UBS-Line voor. Hiermee kan het zwaartepunt van de machine naar voor of achter geschoven worden. Bij werk in de grond – bijvoorbeeld met de overtopfrees – kan er dan extra bodemdruk gecreëerd worden. Zo blijft de machine in transportstand gemakkelijk hanteerbaar, dit in tegenstelling tot een motoculteur.

Elektrisch? Probleemloos én handig!

Ook de Comfort Drive (elektronische rijaandrijving) kent zijn gelijke niet. Twee elektrische knoppen voor vooruit of achteruit, een knop voor de keuze werksnelheid of transportsnelheid, een (nood)stop en een schuifregelaar voor het instellen van de rijsnelheid. Met één duim wordt de machine volledig bediend. Handig!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details