Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Zwembaden

Opleidingen tegelzetten en natuursteen

tegelzetten_0001
Bij tegelzetten en natuursteenbewerking is een goede vakkennis onontbeerlijk.

Tekst | Confederatie Bouw / Geert Van Cauwenberge

Beeld | Confederatie Bouw

7 september 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De bekleding van zwembaden en natte cellen vergt een goede technische kennis en specifieke vaardigheden van vakmensen die deze werken uitvoeren. Om deze kennis en skills goed te kunnen delen, bundelden de Cluster Complementaire Bedrijven (een onderdeel van de Nationale Confederatie Bouw) en de Belgische Innovatieve Tegelacademie (BITA) recent hun expertise op vlak van opleidingen.

In heel België bieden beide organisaties een vast opleidingsprogramma aan voor zowel kandidaat-tegelzetters als natuursteenbewerkers. Het doel? Van hen ervaren vakmensen maken. Voor dit programma worden docenten ingeschakeld die voeling met de praktijk én oog voor innovatie hebben. Het samengaan van theorie en praktijk levert een krachtige mix op van relevante en actuele vakinformatie. Een mooi voorbeeld hiervan is de opleiding ‘Zwembaden en natte cellen’.

Vanwege een permanente waterdruk, de impact van chemicaliën en wisselende weersomstandigheden, krijgen zwembaden en natte cellen het hard te verduren. Die veeleisende context zorgt ervoor dat uitvoerders van werken niets aan het toeval mogen overlaten.

Voor de oplevering van een duurzaam zwembad zijn een goede vakkennis én correcte toepassing van de basisprincipes uiterst belangrijk. Alleen zo kan men problemen tijdens en na de uitvoering van de werken voorkomen, en vermijden dat dure en tijdsintensieve oplossingen ingeschakeld moeten worden. 

Tijdens de opleiding ‘Zwembaden en natte cellen’ krijgen deelnemers een uitgebreid overzicht van alle factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van zwembadbekleding: controle en voorbereiding van de ondergrond, het aanbrengen van waterdichting en dichtingsbanden, en de correcte plaatsing van de juiste tegels. Via een praktijkgedeelte, bespreking van pathologie en vragenronde krijgen de deelnemers de kans om hun praktische kennis verder uit te diepen.  

Voor meer informatie: 

Cluster Complementaire Bedrijven 
Cel Opleidingen
Mevr. Kim Stroobants
kim.stroobants@confederatiebouw.be
www.fedecom.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details