NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Opkomst accu valt niet meer te stuiten

Opkomst accu valt niet meer te stuiten

De tijd van luid ronkende, hevig trillende en rokende tuinmachines op diesel- en benzinemotoren loopt stilaan op zijn einde. Een nieuwe generatie accu-aangedreven tuinmachines verovert onstuitbaar de professionele en particuliere markt.

Pieter en Bieke van Van Vynckt tuinmachines uit Beernem anticipeerden reeds vroeg op de deze evolutie en stemden er een belangrijk deel van hun aanbod op af. Met betrouwbare machines uit het Accu Power gamma van Stihl dat onder meer heggenscharen, bosmaaiers, kettingzagen en grasmaaiers omvat.

Ecologie, ergonomie en economie

Pieter Van Vynckt: “Accumachines bieden een aantal onmiskenbare voordelen op vlak van economie, ergonomie en ecologie. Ze zijn geluidsarm, waardoor de overlast voor de omgeving beperkt blijft. De afwezigheid van uitstoot is een zegen voor het milieu. Ze zijn zeer economisch omdat er geen dure fossiele brandstoffen meer voor nodig zijn. Bovendien zijn ze licht en wendbaar, waardoor ze de gebruiker lichamelijk minder belasten en makkelijk inzetbaar zijn op moeilijke terreinen. Interessant is tevens dat de accu’s onderling uitwisselbaar zijn tussen verschillende toestellen. Het spreekt echter voor zich dat de volledige overschakeling op accu nog enige tijd in beslag zal nemen en daarom bieden we ook nog een uitgebreid gamma aan machines op diesel- en benzinemotoren aan.” Accumachines zijn tegenwoordig bijzonder efficiënt en bieden een grote autonomie dankzij de evolutie op vlak van Lithium-ion (Li-ion) batterijen. Deze zijn licht, compact en hebben een lange levensduur. Het opladen verloopt snel en zonder geheugeneffect, wat typisch was voor oudere generaties van batterijen. Dit laatste zorgt er immers voor dat hun capaciteit na verloop van tijd niet vermindert.

Benzine en diesel nog niet uitgerangeerd

Zwaardere machines zoals grote zitmaaiers, tuinbouwtractoren en professionele hakselaars hebben vooralsnog een groot vermogen nodig dat momenteel enkel door een diesel- of benzinemotor gegenereerd kan worden. In dit segment verdeelt Van Vynckt de uiterst krachtige zitmaaiers en tuinbouwtractoren van Iseki, Solis en Grillo. Omwille van hun kracht en betrouwbaarheid worden deze machines bijzonder op prijs gesteld in professionele groenmiddens.

Hakselaars voor de professional

Tuinaannemers, openbare groendiensten, boomverzorgers en land- of bosbouwbedrijven stellen efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Bij hun rooi- en onderhoudswerken hebben ze nood aan krachtige, performante hakselaars en versnipperaars, die moeiteloos dikke takken aankunnen. De professionele machines van Schliesing en GTM voldoen aan deze vereisten. Voor extreme omstandigheden heeft het Duitse Schliesing zelfs hakselaars ontwikkeld die stammen tot 30 cm diameter aankunnen. Met de professionele machines van GTM kunnen moeiteloos takken tot 12 cm diameter versnipperd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details