NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Op elke werf dezelfde betrouwbare toestellen
Met de overname van Global Rent Boortmeerbeek breidt Huurland zijn bereik verder uit richting Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Op elke werf dezelfde betrouwbare toestellen

Verhuurpartner voor heel Vlaanderen

In een sector die zo seizoensgebonden is als groenaanleg en -onderhoud is het niet verrassend dat professionals voor tal van toestellen en machines een beroep doen op verhuurbedrijven. Het betekent namelijk dat er minder geïnvesteerd moet worden in hardware enerzijds en opslagruimte anderzijds. Heb je toevallig op twee werven exact hetzelfde toestel nodig? Dan is ook dat snel opgelost.

In het gamma van Huurland onder meer spinhoogwerkers van 20 meter hoog.

Wie kiest om te huren in plaats van te kopen, kiest in wezen voor flexibiliteit. De flexibiliteit om te allen tijde en op elke werf de juiste toestellen en machines ter beschikking te hebben, ongeacht het seizoen of de noden van andere lopende projecten, maar bijvoorbeeld ook om meteen te profiteren van de nieuwe toestellen, modellen of opties die op de markt gebracht worden.

Diezelfde flexibiliteit kan echter ook een keerzijde hebben. Want wie telkens een ander toestel van een andere fabrikant voorgeschoteld krijgt, moet zich ook elke keer opnieuw verdiepen in de werking en bediening. Om dat te vermijden is vooral de keuze van de juiste verhuurpartner essentieel.

Het nieuwe hoofdkantoor van Huurland wordt momenteel opgetrokken in de industriezone De Prijkels in Nazareth/Deinze.

Vertegenwoordigd in heel Vlaanderen

Tuinaannemers en groenprofessionals in Oost- en West-Vlaanderen konden al langer terecht in een van de tien filialen van Huurland, maar met de recente overname van Global Rent Boortmeerbeek breidt het familiebedrijf zijn bereik nu verder uit richting Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

“De synergie met Global Rent was overduidelijk”, zegt Sofie Ameloot. “Niet alleen deelden ze dezelfde familiale waarden en structuur, maar ook het aanbod overlapte in grote mate met het onze, zowel qua type toestellen als qua merken. Dat is een belangrijke troef, want het betekent dat iedereen – de oorspronkelijke klanten van Global Rent enerzijds en onze bestaande klanten anderzijds – vandaag op dezelfde gekende merken en toestellen kunnen blijven rekenen. Meer zelfs, in Boortmeerbeek zullen ze vanaf nu kunnen genieten van een groter aanbod en dus meer beschikbaarheid en flexibiliteit.”

De overname kadert perfect in de groeistrategie van Huurland, waaronder ook de bouw van een nieuw hoofdkantoor met opleidingscentrum en specialisatiefiliaal voor groot materiaal valt. “Onze ambitie is om een toonaangevend verhuurbedrijf te worden in heel Vlaanderen. In die zin dat ook tuinaannemers die sporadisch in een andere regio aan de slag moeten, altijd dezelfde betrouwbare toestellen, machines en service ter beschikking hebben.”

Ook voor hoogwerkeropleidingen kan je bij Huurland terecht.

Gerichte opleiding

Dat het nieuwe hoofdkantoor van Huurland, dat momenteel opgetrokken wordt in de industriezone De Prijkels in Nazareth/Deinze, voorzien zal zijn van een volwaardig opleidingscentrum, is overigens geen toeval. “Wie met een heftruck, verreiker of hoogwerker aan de slag wil, heeft een certificaat nodig. Vandaag bieden wij daarvoor al op vier locaties in België, in samenwerking met Syntra, de nodige dagopleidingen aan. Zij voorzien in zowel een praktische als theoretische basis en wie slaagt in het examen krijgt een attest voor vijf jaar.”

Met de bouw van het nieuwe centrum zal het bestaande opleidingsaanbod nog verder uitgebreid worden. “Voor onze klanten is dat opnieuw een voordeel. Wie bij ons de opleiding volgt, maakt in het praktische gedeelte namelijk van heel dichtbij kennis met net die hoogwerkers en verreikers die overal in ons gamma zitten. Dat gaat onder meer om kniktelescopen en spinhoogwerkers tot 26 meter en verreikers tot 4 ton en 18 meter.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details