NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onzichtbaar, esthetisch en eenvoudig te installeren
Terras geïnstalleerd met het HAPAX Fixing Pro systeem. Een van de voordelen van het bevestigingssysteem is dat er, indien nodig, slechts één plank moet worden vervangen.

Onzichtbaar, esthetisch en eenvoudig te installeren

Het verstelbare en universele bevestigingssysteem voor houten terrassen

Discretie en kwaliteit gegarandeerd. Het gepatenteerde HAPAX FIXING PRO systeem is een hoogwaardig, onzichtbaar bevestigingssysteem voor houten terrasplanken van pgb-Europe. Het is nu al de referentie onder de bevestigingssystemen voor houten terrassen en wordt aanbevolen door gerenommeerde professionele installateurs. Het HAPAX FIXING PRO systeem heeft als voordelen dat het volledig onzichtbaar (en daardoor esthetisch) en zeer eenvoudig te plaatsen is. Dankzij een dikte van 13 mm is er een uitstekende ventilatie mogelijk tussen de planken en de draagbalken van het terras, zodat de levensduur van het terras wordt verlengd.

Het HAPAX FIXING PRO systeem beschikt over vier schroefgaten voor eenvoudige schroefbevestiging.

Het HAPAX FIXING PRO systeem in detail

Het HAPAX FIXING PRO bevestigingssysteem beschikt over vier schroefgaten om uw schroeven steeds vanuit een gemakkelijke positie te kunnen indraaien. Door het gebruik van het HAPAX FIXING PRO bevestigingssysteem in combinatie met de Hapax afstandshouders wordt er steeds een constante voegbreedte gegarandeerd. Dit heeft als voordeel dat de planken niet te dicht of te ver uit elkaar schuiven.

Dankzij de drie afzonderlijke zones is dit het enige volledig regelbare en universele bevestigingssysteem. Het bevestigingssysteem kan gebruikt worden voor planken met een breedte van 90 tot 200 mm en 19 tot 40 mm dik. Door gebruik te maken van dit systeem worden de terrasplanken van de balken gescheiden, zodat de oneffenheden van het houten terras tot een minimum herleid worden. Het wegnemen van deze oneffenheden zorgt voor een betere stabiliteit van het houten terras.

Een bijkomend voordeel van de scheiding tussen de planken is dat het voorkomt dat er stilstaand water op een houten terras blijft staan, en dat zorgt er dan weer voor dat het hout niet vroegtijdig rot. Daardoor vermindert ook het risico op vervorming van de terrasplanken en wordt de levensduur van het terras drastisch verlengd. Een volgend voordeel is dat dit bevestigingssysteem de mogelijkheid biedt om één defecte plank te vervangen zonder het hele terras te moeten demonteren.

Door het HAPAX FIXING PRO systeem te combineren met HAPAX afstandshouders is een constante tussenruimte tussen de planken altijd gegarandeerd.

Standaard worden de clips geleverd met bijpassende inox C2 schroeven. Deze inox soort is geschikt voor een niet-agressief milieu. In geval van plaatsing van het terras naast bijvoorbeeld een zwembad of aan de kust, dient er steeds gekozen te worden voor de variant met inox A4 schroeven. Er zitten telkens schroeven met twee lengtes in de verpakking: een voor de bevestiging op de draagbalken en een voor de bevestiging van de clips in de planken. 

Het HAPAX FIXING PRO bevestigingssysteem bewijst nogmaals zijn flexibiliteit doordat het gebruikt kan worden in combinatie met verschillende stabiele hardhoutsoorten zoals Ipé en Padoek. Het is aangeraden om steeds planken te gebruiken uit hout van klasse 4, zonder spinthout.

Het HAPAX FIXING PRO bevestigingssysteem kan geleverd worden in drie verschillende pakketten, zodat u steeds een oplossing voor handen heeft voor uw persoonlijk terrasproject. De verschillende opties kunt u gemakkelijk terugvinden op de website www.hapax-europe.com. Tevens vindt u op deze website de nodige software om vlot te berekenen hoeveel sets u dient aan te kopen.

Het HAPAX FIXING PRO bevestigingssysteem is verkrijgbaar in drie verschillende pakketten om te voldoen aan de behoeften van elk specifiek terrasproject.

Alternatief met zichtbare schroeven dat natuurlijke ventilatie verbetert

Ook wanneer de schroeven zichtbaar blijven, biedt pgb-Europe een ideaal bevestigingssysteem: de Hapax D-Pro. Een ventilatiepad zorgt ervoor dat een natuurlijke ventilatie ontstaat onder de planken en komt de stabiliteit van houten terrasplanken ten goede. Hapax D-Pro werd zodanig ontworpen, dat er geen water tussen de planken en de draagbalken komt. Daardoor gaat uw terras langer mee. Bij gebruik van een reguliere isolatieband, is er te veel contact tussen de houtelementen en is een goede luchtcirculatie bijna onmogelijk. Hapax D-Pro is dus een ideaal alternatief voor de isolatieband.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details