Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Thema's & Events

Ontdek de 5 tuintrends van 2021

Foto-adv-Green-Pro

3 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan alles over de trends van het jaar. Maak bijvoorbeeld een uniek houten terras in een organische vorm in je tuin, of ga voor duurzaam en kies voor een groen dak. Genoeg trends om in 2021 mee aan de slag te gaan!

Meer weten over de trends van het komende tuinseizoen? Lees dan verder!

1. Houten terras in organische vorm

Bij een terras van houten vlonderplanken zien veel mensen een vierkante vorm voor zich. Natuurlijk is dat ook handig, maar voor je nieuwe vlonder kunt je het ook eens anders aanpakken. Houten terrassen in een organische vorm winnen steeds meer aan populariteit en zul je dit jaar in steeds meer tuinen aantreffen. Deze terrassen passen ook goed in een bosrijke omgeving, of als je graag een natuurlijke look and feel in je tuin wil creëren. 

2. Kies voor een groen dak

Met je eigen tuin kun je de natuur al veel helpen. Ook in 2021 kiezen steeds meer mensen voor een milieuvriendelijke tuin. Een goede manier om de natuur een handje te helpen is met een groen dak. Deze ecologisch verantwoorde keuze maakt het leven van bijen en vogels in de stad een stuk makkelijker. Bovendien heb je hier zelf ook veel voordeel van. Zo dient een groendak als buffer voor het regenwater, zorgt het voor betere warmtewering en geluidsisolatie, en haal je meer rendement uit je zonnepanelen.

3. Ontdek thermisch gemodificeerd hout

Het ging hard met het tuinhout vorig jaar. Dat zorgt ervoor dat populaire houtsoorten minder goed verkrijgbaar en duurder geworden zijn. Hierdoor is het aantrekkelijk om op zoek te gaan naar een alternatief. Thermisch gemodificeerd hout maakt echt zijn opmars in de tuinhoutwereld en is goed te gebruiken als vervanging voor houtsoorten als Lariks Douglas. Thermohout is terug te vinden in het hele assortiment tuinhout, van terrasplanken tot planchetten. Je vindt dus altijd thermohout dat geschikt is voor je tuinproject.

4. Thuiswerken in een tuinhuis

Het afgelopen jaar zijn we massaal thuis gaan werken en ook die trend zal zich nog even doorzetten. Nu blijkt vaak dat er in huis niet genoeg ruimte is om een geschikte werkplek te creëren. In de tuin is er echter nog ruimte genoeg. Veel van onze tuinhuizen zijn dan ook uitermate goed te gebruiken als thuiskantoor. Heerlijk, ook, om even niet in huis te zijn en je werk en privé meer gescheiden te houden. Bovendien is een blokhut altijd handig, bijvoorbeeld als opslag, ook als de omstandigheden weer veranderen.

5. Hergebruik en herschaven

Om een houten terras, gevel of schutting met een luxe-uitstraling te maken, gebruik je houten planken die geschikt zijn voor clips. Dat maakt het monteren niet alleen makkelijker, ook zijn de planken beter te demonteren en opnieuw te gebruiken. Dat past natuurlijk perfect in de trend om te kiezen voor duurzaamheid in de tuin. Je gebruikte tuinhout is dan namelijk eenvoudig om te schaven tot iets nieuws, zelfs nadat je het al jaren gebruikt hebt.

Bij online houthandel Gadero vind je alles om het hele jaar door van je tuin te genieten!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details