NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onkruidschroeier op flessenwagen
De RIPAGREEN kit staat garant voor veilige, efficiënte en comfortable onkruidbestrijding.

Onkruidschroeier op flessenwagen

Een paar jaar geleden presenteerde de Franse fabrikant Ripagreen een onkruidschroeier met een innovatieve thermische handlans op vlak van veiligheid, rendement en ergonomie. De RIPAGREEN® oplossing garandeert snelheid, comfort en rendement voor alle werkzaamheden in thermische onkruidbestrijding.

Ripagreen is een afdeling van Ripack, een onderneming die sinds meer dan veertig jaar marktleider is in de wereld van de gasgestookte heteluchtpistolen, en dit in diverse sectoren. Dankzij de gepatenteerde ‘koude-lans-technologie’ die achteraan zuurstof aanzuigt, zijn de vlammen zeer kort en gericht. Doordat de vlam geen contact maakt met de branderkop, is de opwarming van de kop gering. Op deze manier wordt het risico van verbranding door aanraking met de machine vermeden. De snelheid en het comfort worden mee mogelijk gemaakt door de ‘Click & Start’-ontsteking, de grote autonomie van zes uur per gasfles, en de ontspanner met dubbele veiligheid.

De flessenwagen is zeer compact en instelbaar op drie verschillende hoogtes.

Deelbare thermische lans

Dankzij het start-stopmechanisme, ingebouwd in de pistoolgreep, zorgt de pistoolgreep van de lans voor een onmiddellijke besparing in gasgebruik. Door de pistoolgreep in te knijpen worden zowel de gastoevoer als de ontsteking gestart. Zodra de gebruiker de greep lost, wordt de gastoevoer gestopt en dooft de brander meteen. 

Een piëzo-onsteker, die in de pistoolgreep gemonteerd zit, zorgt voor de ontsteking. Deze ontsteker is goed voor 40.000 à 50.000 clicks (opstartfases).

Gevoed door een gasfles gevuld met propaan, werkt de machine op een instelbare druk tussen 1,5 en 2,5 bar. Door de gebruikte techniek ontstaat een korte vlambasis, die een pulserende heteluchtstroom op gang brengt. Op deze manier wordt met de lans op een afstand van 30 à 60 centimeter van de bodem een temperatuur ontwikkeld van 250 a 450° C, en dit over een werkbreedte van circa 40 centimeter. Zelfs wanneer de lans als handbrander gebruikt wordt, blijft het werkcomfort optimaal. Dit is mede te danken aan het geringe gewicht – minder dan twee kilogram – en de verstelbare positie van het handvat. De branderkop en -buis zijn 360° draaibaar om zeer gericht te kunnen werken onder alle omstandigheden en in de smalste zones.

De thermische lans is opgebouwd uit drie delen. De lange lans, met een lengte van 161 centimeter, is handig wanneer de machine gebruikt wordt als handbrander of duwbrander. Door de lans in te korten naar 135 centimeter, heeft deze de ideale lengte om gecombineerd te worden met het ergonomisch draagharnas, wanneer u de lans met één hand bedient.

De ontspanner is beveiligd met een dubbele veiligheidsklep. Deze regelt en controleert het gasdebiet en sluit de gastoevoer automatisch af bij drukverschillen ten gevolge van onder meer een beschadigde gasslang of te weinig druk op de gasfles.

Compacte flessenwagen

De RIPAGREEN® flessenwagen biedt plaats aan rechtopstaande gasflessen van 13 kilogram propaan (of LPG) en aan de nodige veiligheidsuitrusting. Hij is zeer compact en neemt weinig plaats in beslag tijdens het transport van en naar de werkplek. De duwboom van de flessenwagen is instelbaar op drie verschillende hoogtes, en is op die manier comfortabel voor kleine en grotere bedieners. De duwboom kan ook omgekeerd worden, zodat de flessenwagen niet enkel geduwd, maar ook getrokken kan worden. 

De flessenwagen biedt plaats aan een gasfles, thermische lans, gasslang en eventuele brandblusser. Dankzij de beperkte breedte van 55 centimeter kan de machine zelfs in zeer smalle doorgangen passeren.

De ontspanner is beveiligd met een dubbele veiligheidsklep. (Beeld: Afb 2)

In hoeken

Door zijn specifieke vorm haakt de thermische lans op de duwboom en kan er ‘al duwend’ gewerkt worden. Bovendien kan de lans van links naar rechts verschoven worden om ook onkruid in hoeken en tegen muren over grote afstanden moeiteloos te behandelen.

Dankzij het stalen buizenframe is de robuuste flessenwagen erg licht. Met zijn gewicht van amper 12,5 kilogram kan deze machine makkelijk door iedereen verplaatst worden, zelfs compleet met gasfles en werkuitrusting. Een parkeerrem beveiligt de machine op hellingen.

Ergonomisch draagharnas

Het op de rug gedragen harnas is een oplossing voor terreinen die moeilijk begaanbaar zijn. Het draagharnas is ontwikkeld om een kleine gasfles (5 kilogram inhoud) te kunnen dragen. Op deze manier kan men werken zonder flessenwagen. Een beschermhoes voor de gasfles is meegeleverd. Door de thermische lans te gebruiken in combinatie met het draagharnas én de flessenwagen, wordt het mogelijk om sneller en efficiënter grotere oppervlakken te behandelen, aangezien de lans met één hand bediend kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details