Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Nu ook lichte grasdal voor zwaar en intensief verkeer

Even stevig als beton maar eenvoudiger te plaatsen

MatGeco-1 kopiëren
Bestand tegen zware belasting.

Tekst François-Xavier Debaillie | Beeld MatGeco

12 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met meer dan dertig jaar ervaring in gras- en grindplaten, biedt MatGeco u, bovenop al zijn bestaande platen, de TrafiDal 50 grasplaat aan. Deze grasdal combineert de stevigheid van betonnen versies met de lichtheid van een synthetisch materiaal. De Trafidal 50 is veel gemakkelijker te hanteren dan de betonnen versies, waardoor het synthetische alternatief veel eenvoudiger is om met de hand te plaatsen. 

Synthetisch alternatief

De TrafiDal 50 grasplaat werd op de markt gebracht om een alternatief te bieden voor bestaande betonnen grasdallen. De plaatsing van deze lichtgewicht grasplaat is eenvoudiger en sneller dan die van een betonnen grasdal, en dit zonder hijsapparatuur. De plaatsing kan dus volledig met de hand gebeuren! 

TrafiDal 50 werd speciaal ontwikkeld voor zwaar en intensief verkeer. Ze kan lasten van meer dan 500 t/m² weerstaan en is duurzaam bestand tegen intensieve manoeuvres. De grondstof van de TrafiDal 50 is volledig afkomstig uit de recycling sector. De platen kunnen ook opnieuw gerecycleerd worden.

Vederlicht en modulair: snel en makkelijk met de hand te plaatsen.

Belang van de juiste plaat

Om duurzame berijdbare zones te verwezenlijken, moet men rekenen op sterke en betrouwbare platen die het gras of grind op lange termijn kunnen stabiliseren. Het gebruik van onaangepaste platen kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de levensduur van de uitgevoerde zone als de productiviteit van plaatsing.

In beide gevallen kan dat leiden tot belangrijke bijkomende kosten, waardoor het product met de laagste vierkantemeterprijs uiteindelijk niet noodzakelijk de goedkoopste oplossing biedt. 

Kwaliteit en niets anders

De kwaliteit van een gras- of grindplaat wordt onder meer bepaald door de kwaliteit van het gebruikte polyethyleen, maar ook de structuur en de specifieke verbindingen van de platen zijn bepalend voor de levensduur van het product en de uitgevoerde zone. Zo garanderen het concept, de honingraatstructuur en de geselecteerde grondstoffen van de Ritterdal al decennialang een betrouwbare ondergrond, en dat op zo’n vijf miljoen vierkante meter over heel Europa. Ook de UV- en vriesbestendigheid van het materiaal zijn belangrijke criteria. Zij zorgen ervoor dat de gras- en grindplaten hun eigenschappen in alle weersomstandigheden behouden.

Een blijvend mooi en duurzaam resultaat.

Voor elk project een oplossing

Bij de plaatsing spelen dan weer vooral de juiste maat, de ergonomie en het comfort een grote rol. Omdat geen enkel project hetzelfde is, bestaat er dan ook voor elke toepassing een specifieke oplossing.

Zo werkt u bij kleine ruimtes en niet rechtlijnige oppervlakken best met een klein formaat, zoals de originele Ritterdal voor gras of grind. Bij de aanleg van grote parkings of lange berijdbare paden, daarentegen, hebt u meer baat bij grote platen. De Ritterdal XXL grasplaat en de GravelGrid grindplaat laten in zo’n geval een snelle en eenvoudige plaatsing toe. In dit gamma komt de TrafiDal 50 ook als bijkomende alternatief. 

Bovendien hebben bijna alle gras- en grindplaten hun eigen markeerdoppen, het ideale accessoire om uw parkeerplaatsen of verschillende gangpaden af te bakenen zoals u het wenst.

Gespecialiseerde partner

MatGeco, de geotechnische divisie van de insulco groep, was meer dan dertig jaar geleden de allereerste die in België het concept van PE gras- en grindplaten introduceerde, en ondertussen bewijzen tal van uitgevoerde projecten de betrouwbaarheid van deze pionier. Dit, in combinatie met het gediversifieerd gamma aan platen met een tiental varianten in vorm en kleur, zorgt ervoor dat u met één enkele partner de kwaliteitsplaat zal vinden die aan de specifieke eisen van uw project voldoet. Bij MatGeco staat een ervaren team van specialisten u bij met waardevol advies.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%