Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Producten

Nood aan een zwaargewicht?

Sommige toepassingen vergen kracht, andere vereisen vooral een uitgebreide reikwijdte, en soms is het in de eerste plaats flexibiliteit die vooropstaat.

WM_image_9080_Greifschaufel_6Y4A8240_action kopiëren
Zowel de 9080 als de 9580T zijn uitgerust met twee hef- en twee kiepcilinders.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | Weidemann

18 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het takenpakket van tuinaannemers en groendiensten is zodanig veelzijdig, dat het machinepark al gauw buitensporige proporties aanneemt. Met de zwaargewicht wiellader 9080 en telescoopwiellader 9580T biedt fabrikant Weidemann nochtans een oplossing die kracht, reikwijdte, flexibiliteit en veiligheid in één toestel combineert.

Vanop de bestuurderszetel worden oliedruk en debiet aan de hydraulische noden van het aanbouwwerktuig aangepast.

Kracht

De wiellader 9080 en telescoopwiellader 9580T spelen onmiskenbaar in de klasse der zwaargewichten. Met bedrijfsgewichten die gemakkelijk de 10 ton overtreffen en kieplasten tussen 4.000 en bijna 5.300 kilogram in het geval van de 9080 en tussen 5.000 en bijna 6.600 kilogram in het geval van de 9580T (circa 3.100 tot 3.600 kilogram met uitgeschoven telescooparm) – te danken aan twee hefcilinders en twee kiepcilinders -, zijn de machines in de eerste plaats gericht op zij die regelmatig grote lasten of volumes te verzetten hebben: gemeentebedrijven, loonwerkers en grote aannemersbedrijven. 

Verder kunnen de wielladers uitgerust worden met diverse aanhangerkoppelingsmogelijkheden tot 18 ton en zorgt de nieuwe traploze, hydrostatische aandrijving Power Drive 370 ervoor dat hogere trekkrachten en rijsnelheden bereikt worden dan voordien, optioneel tot veertig kilometer per uur. Zonder te schakelen, en zonder dat de trekkracht onderbroken wordt.

De wiellader 9080 is gericht op zij die regelmatig grote lasten of volumes te verzetten hebben.

Flexibiliteit

Net als kleinere wielladers bieden de Weidemann 9080 en 9580T met een uitgebreid assortiment aan aanbouwdelen de nodige flexibiliteit. De grootvolume bakken en palletvorken vormen slechts de basis. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook cirkel-, kanten- en klepelmaaiers, veegmachines en onkruidborstels, en sneeuwschuiven en zoutstrooiers via het hydraulische snelwisselsysteem eenvoudig op de machine gemonteerd worden. 

Vereist het aanbouwwerktuig in kwestie niet het volledige hydraulische vermogen van deze krachtpatsers? Dan kan je de oliedruk en het debiet rechtstreeks vanop de bestuurderszetel aan de behoeften en omstandigheden aanpassen. Ondanks hun brute kracht en robuuste karakter laten de wielladers zo toe om toch op een fijngevoelige en energiezuinige manier te werk te gaan.

Verreikend

Met aanbouwdelen zoals boomstamgrijpers en houtklemmen bieden de wielladers ook de nodige oplossingen voor boomverzorgers, maar opmerkelijk is vooral de mogelijkheid om een werkplatform aan de machine te koppelen. In het bijzonder in combinatie met de 9580T telescoopwiellader biedt dit extra mogelijkheden voor snoei- en andere werkzaamheden op hoogte.

Daarnaast toont de telescopische arm zich vooral nuttig voor het laden en lossen van hoge vrachtwagens of het stapelen van palletten, balen, enzovoort.

De telescopische arm van de 9580T toont zich erg nuttig bij het laden en lossen van hoge vrachtwagens.

Veiligheid

Wie werkt met zware lasten of krachtige aanbouwdelen, kan zich niet permitteren om nonchalant om te gaan met veiligheid. Noch het eigen comfort, noch de veiligheid van mensen en structuren in de omgeving mogen zomaar aan het lot overgelaten worden. Daarom schonk Weidemann ook ruim de aandacht aan de bestuurderscabine. Die is voorzien van voldoende beenruimte, een comfortabele, mee verende bestuurdersstoel, een duidelijk 7” display, overzichtelijk ingedeelde combi-instrumenten en een handige console met multifunctionele joystick met proportionele sturing. 

De volledig beglaasde cabine zorgt dan weer voor een uitstekend zicht op het aanbouwapparaat, het directe werkgebied en de gehele omgeving rondom de machine. Ongelukken worden zo voorkomen, terwijl de werkzaamheden precies en efficiënt kunnen verlopen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details