NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe Renson-site ‘ademt’ buitenleven
In november opent ‘NOA outdoor living’ zijn deuren.

Nieuwe Renson-site ‘ademt’ buitenleven

Uniek ‘NOA outdoor living’-inspiratiepark kers op de taart

In november opent op de gloednieuwe Renson ‘outdoor site’ in Kruisem/Nazareth onder de naam ‘NOA outdoor living’ een indrukwekkend inspiratiepark zijn deuren. Daarmee pakt Renson – samen met meer dan dertig andere merken in ‘high-end outdoor living’ – uit met twaalf realistische tuinen, verspreid over 30.000 m2. Die dompelen je onder in het summum van ‘buitenleven’. Daarmee is de laatste fase van de nieuwe Renson-site ingezet.

Op technisch vlak is deze nieuwe site er een die natuur ‘ademt’, letterlijk en figuurlijk. Want achter de indrukwekkende façade gaat een ‘zero energy impact’-project schuil, zelfvoorzienend in water- en energieverbruik, met de meest duurzame technieken voor gezond en comfortabel leven en werken: ‘Creating Healthy Spaces’ in de praktijk.

Bijzondere synergie tussen de meer dan dertig gespecialiseerde ‘outdoor living’-merken.

Zero energy impact

Het impressionante gebouw langs de E17 autosnelweg – een ontwerp van Binst Architects – is opgevat als een ‘tuinpaviljoen XXL’. De 380 meter lange gevel is bekleed met natuurlijke elementen, zoals groen en boomstammen. Van deze productiesite gaat overigens geen industrieel afvalwater naar riolen of oppervlaktewater. Maar liefst 95% van het afvalwater uit de lakstraat wordt via een verdamper gerecupereerd om ermee de profielen te spoelen na het voorbehandelingsproces. De energie voor die verdamper wordt mee opgewekt via de 6.700 zonnepanelen op het dak. 

Maar de verwaarloosbare ecologische voetafdruk heeft deze productiesite ook te danken aan het feit dat (ook al in de lakstraat) de restwarmte van de moffeloven hergebruikt wordt om het voorbehandelingswater voor te verwarmen. Zo wordt amper nog gas gebruikt om die baden op te warmen. Het intelligente ‘Aorta tussenbuffermagazijn’ zorgt op zijn beurt dan weer voor kleuroptimalisatie in de lakstraat. Minder kleurwissels betekent niet alleen een beter rendement, maar ook minder spoelingen én poederlak.

Op technisch vlak is deze nieuwe site er een die natuur ‘ademt’, letterlijk en figuurlijk.

Futureproof Renson-productiesite

In deze nieuwe outdoor productiesite worden voortaan alle Renson-buitenproducten voor wereldwijde export gemaakt. Van terrasoverkappingen, carports en alle bijbehorende accessoires zoals verlichting, schuifpanelen, plantenbakken, zitbanken en andere designtuinelementen: de nieuwe productiesite kan een capaciteit aan die drie keer groter is dan wat voorheen aan ‘outdoor living’ geproduceerd kon worden in Waregem. 

Uiteraard gaat er nog meer schuil achter de indrukwekkende gevel langs de autosnelweg. Naast de productie vind je er ook een Renson-testcentrum en trainingsfaciliteiten, allemaal van de hand van Embo Architecten. Binst Architects nam kantoren, NOA outdoor living experience center en ‘landmark’ voor zijn rekening.

“We onderscheiden ons met standaardisatie in maatwerk”, legt Dieter Heyman (general manager Renson Outdoor) uit. “Op basis van de wensen van de klant stuurt een Renson-verdeler van waar ook ter wereld met één muisklik de unieke configuratie van een terrasoverkapping door voor productie in deze fabriek. Die productie van maatwerk wordt hier van begin tot einde digitaal aangestuurd om die zo gestandaardiseerd mogelijk te laten verlopen. Enkel zo konden we deze investering in onze thuisregio doen. Tegelijk creëren we zo ook toegevoegde waarde voor de mensen die hier aan de slag gaan, want het is nu eenmaal niet gemakkelijk om medewerkers te vinden in deze regio.”

De bezoeker wordt ondergedompeld in het summum van ‘buitenleven’.

Buitenleven zit in de lift

Met NOA outdoor living werd nu ook de laatste fase van de nieuwe Renson-site opgeleverd. Want buitenleven is ‘in’, veel mensen willen wereldwijd ‘terug naar de natuur’ en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen steeds meer.   

Comfortabel buiten kunnen leven staat dan ook meer dan ooit op de agenda van velen en de nood aan extra productie- en belevingsruimte werd groot. Met de gloednieuwe outdoor site beantwoordt Renson perfect aan die noden in de markt. 

NOA outdoor living wil bezoekers dus in de eerste plaats inspireren en oriënteren. Dit is niet zomaar een verkooppunt of een klassieke showroom, wel een plek om op een ontspannen manier iedereen de kans te geven om de blik te verruimen en ideeën op te doen. Krijgen projecten hier concreet vorm? Dan kan de geïnteresseerde bezoeker contact opnemen met een van de meer dan dertig partners om de eigen ‘buitenleefruimte’ in de praktijk te helpen uitwerken.

NOA outdoor living wil bezoekers in de eerste plaats inspireren en oriënteren.

Ruim dertig high-end ‘outdoor living’-merken

Het unieke van NOA outdoor living zit in de bijzondere synergie tussen de meer dan dertig gespecialiseerde ‘outdoor living’-merken die er hun schouders onder zetten. Dit inspiratiepark heeft zijn naam dan ook niet gestolen.

In het indrukwekkende park – het werk van tuin- en landschapsarchitect Buro Groen en conceptbureau Maister – ontdek je buitenmeubilair van Extremis, Royal Botania en Coco Wolf, vloerbedekking van Schellevis, Duofuse en Vande Moortel, houten terrassen en omheiningen van Carpentier, akoestisch materiaal van Petac, tv-schermen van Caerus Vision, luidsprekers van Escape, verlichting van Bega en Kreon, elektronische oplossingen van Niko, buitendouches van Axor, sauna’s, bubbelbaden, spa’s en meer van Alpha Wellness, buitenkeukens van Cubic Outdoor Living, barbecues van Ofyr, matten en bezems van Rizz, tiny houses en modulaire leef- en werkruimtes van Amani Spaces, pakketbrievenbussen, poorten en laadpalen van eSafe, zonwering en buitenleefruimtes van Renson en Corradi, tapijten van Limited Edition, bomen en struiken van Van den Berk, binnenplanten van Nature at Work, green walls van Sioen, outdoor stoffen van Sunbrella, planten- en bloempotten van CosaPots, tuindecoratiehaarden van Planika en buitenspiegels van Deknudt Mirrors.  

Het impressionante gebouw – een ontwerp van Binst Architects – is opgevat als een ‘tuinpaviljoen XXL’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details