NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe klepelmaaier opzetstukken voor Bobcat graafmachines

Nieuwe klepelmaaier opzetstukken voor Bobcat graafmachines

Bobcat heeft nieuwe klepelmaaier opzetstukken geïntroduceerd voor de toonaangevende lijn compacte graafmachines van het bedrijf. De klepelmaaiers zijn ideaal voor het maaien en versnipperen van kreupelhout, takken, dik gras, struiken en kleine bomen langs greppels, wegen, heuvels, oevers, parken, hekken en voor het voorbereiden van nieuw land voor projectontwikkeling. Ze zijn vooral geschikt voor tuinaanleg, het gebruiksklaar maken van land, voor gemeentes, parken, nutsbedrijven, recreatievoorzieningen, bouw en voor de verhuur.

Een klepelmaaier is een schoolvoorbeeld van de veelzijdigheid van een compacte graafmachine, waarbij het grote bereik en de wendbaarheid van de drager worden gebruikt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, zoals op heuvels en langs oevers. De klepelmaaier bereikt plaatsen waar andere apparatuur niet kan komen, waardoor het toepassingsgebied van compacte graafmachines flink uitgebreid wordt.

Er zijn twee Bobcat klepelmaaier opzetstukken leverbaar, de 30FM en 40FM, met een werkbreedte van respectievelijk 762 en 1016 mm en een hydraulisch debiet van respectievelijk 46-74 en 53-85 l/min. Het 30FM model is ontwikkeld voor de Bobcat E32 en E35 compacte graafmachines, terwijl de 40FM klepelmaaier bedoeld is voor de Bobcat modellen E45, E50 en E55. Beide klepelmaaiers bieden een hoog uitgangsvermogen zodat ze takken en bomen met een diameter tot 10cm kunnen rooien.

klepelmaaier

Belangrijke kenmerken zijn de robuuste constructie waardoor de gebruiker de zwaarste situaties op ruw terrein aankan. Een omkeerbaar, als spiraal gemonteerd drievoudig mes zorgt voor soepel snijwerk om hard en zacht hout, gras, wijngaarden en kreupelhout aan te kunnen. Met hun compacte constructie kunnen de klepelmaaiers de bodemcontouren goed volgen en daardoor een schoon gebied achterlaten. De directe motoraandrijving zorgt voor de ideale balans tussen koppel en toerental voor optimale prestaties – zonder gebruik van riemen, kettingen of tandwielen – waardoor de machines maximaal beschikbaar zijn.

De klepels zijn omkeerbaar zodat in twee richtingen kan worden gesneden door de hydraulische slangen in de aandrijfmotor om te keren. Het systeem is van een veiligheidsklep voorzien om schade bij het omkeren van de draairichting te voorkomen. Een rubberen torsieschijf vangt de schokken tijdens het gebruik op, terwijl de zwaar uitgevoerde flenzen aan weerszijden van de rotor de aandrijving beschermen tegen stof en stukken hout.

klepelmaaier

Er is een afvoerleiding om te hoge tegendruk te vermijden, en een veiligheidsketting aan de zijkant houdt de stukken hout binnen de behuizing zodat ze niet in het rond vliegen. Een rem op de rotor zorgt ervoor dat de motor vanaf het hoogste toerental binnen maximaal zeven seconden stil staat als de hydrauliek van de klepelmaaier wordt uitgezet. Met de hef- en verankeringspunten is de klepelmaaier veilig te hanteren en te vervoeren.

De nieuwe klepelmaaiers voor graafmachines zijn een aanvulling op soortgelijke opzetstukken als de klepelmaaiers, maaiers en bosmaaiers voor de Bobcat compacte laders.

klepelmaaier

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details