NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe invoerder voor bekende Nederlandse klepelmaaiers
Jumbo Frontline met VT zuigwagen.

Nieuwe invoerder voor bekende Nederlandse klepelmaaiers

In februari 2023 is de import in België van het gamma klepelmaaiers van de Nederlandse fabrikant Votex overgegaan naar Pivabo BV uit Kortrijk. Votex is onderdeel van Alamo Group The Netherlands, waaronder ook Herder en Conver vallen.  Aangezien Pivabo deze merken al verdeelt en ook het gamma bladblazers en -zuigers van Votex al jaren in het gamma heeft, was het logisch dat de import van de klepelmaaiers naar Pivabo ging.

Votex, dat vorig jaar zijn 100-jarig bestaan vierde, bouwt naast de blazers en zuigers een volledig gamma van klepelmaaiers die geschikt zijn voor gebruik in berm, sloot, land- en tuinbouw.  Naast de overbekende Jumbo, Jumbo Flex en Maximus zijklepelmaaiers, biedt Votex ook een serie vlakklepelmaaiers aan, waarvan de R-Max, Landmaster en de Roadmaster de bekendste types zijn.  

Maximus & R-Max.

Goed om weten is dat een aantal types ook modulair te verkrijgen zijn.  Dat betekent dat de maaikast van de desbetreffende klepelmaaier kan uitgerust worden met een transportband (om te vermijden dat maaisel in de sloot valt) of met een vijzelbak-unit, waardoor het maaisel ook kan opgezogen worden.

Minder bekend bij Votex zijn de serie fruit- en wijnbouwklepelmaaiers, die ideaal zijn voor het versnipperen van snoeihout tot 10 cm diameter.  Sommige modellen hebben een extreem lage bouw, waardoor ze gemakkelijk onder laaghangende takken kunnen werken.

Maximus.

Graag zetten we een aantal machines in de spotlights. 

De Jumbo Frontline modulair werkt frontaal zijdelings werkt en kan met een vijzelbak uitgerust worden; in samenwerking met een Votex zuigwagen is dit de ideale combinatie om op een compacte manier bermen te maaien en af te zuigen. 

Een andere heel mooie combinatie is de Votex R-Max in frontgetrokken uitvoering en de zijdelingse klepelmaaier type Maximus die achteraan opgehangen wordt. Dit is een ideale oplossing voor klanten die snel veel meters willen maken. Zowel de R-Max als de Maximus zijn héél robuust gebouwd en hebben een perfecte maaikwaliteit. Door de grote capaciteit, de brede inzetbaarheid en het minimaal onderhoud zijn het de ideale machines voor professionele gebruikers zoals loonbedrijven, gemeenten en andere overheden.

Roadflex.

Kan een klant niet kiezen tussen een vlakklepelmaaier of een zijklepelmaaier, dan is de Votex Roadflex de ideale oplossing, want dat is de machine die zowel achter de trekker als naast de trekker kan werken. De machine heeft een sideshift van 250 cm, waardoor ze volledig buiten de breedte van de tractor kan maaien. Door de korte opbouw blijft het zwaartepunt ervan dicht bij de achteras van de tractor. Een unieke eigenschap van de Roadflex is de driepuntsaansluiting met hydraulische botsbeveiliging. Bij het raken van obstakels zwenkt de machine naar achteren, waardoor schade aan de machine én het obstakel vermeden wordt.

De productie van de Votex klepelmaaiers gebeurt sinds begin 2022 in de Alamo productiefaciliteit in het Nederlandse Middelburg. Klanten die graag een bedrijfsbezoek zouden doen om de productie van zowel de Herder maaiarmen als het volledige Votex gamma te ontdekken, mogen vrijblijvend contact opnemen met Pivabo.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details