NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe instapmodellen in het accusegment | MSA 60, 70

Nieuwe instapmodellen in het accusegment | MSA 60, 70

De kettingzagen STIHL MSA 60 C-B en MSA 70 C-B overtuigen door hun veelzijdigheid, gebruiksgemak en lichte gewicht

Voor occasioneel tuinonderhoud, het zagen van haardhout of eenvoudige klussen is een kettingzaag een onmisbare hulp. In dichtbevolkte woongebieden kies je echter best voor een stille accumachine om geen hinder te veroorzaken in de buurt. Daarom biedt STIHL, de Duitse fabrikant van tuinmachines, de accukettingzagen MSA 60 C-B en MSA 70 C-B aan die bovendien licht en gemakkelijk te bedienen zijn. De krachtige EC-motor is standaard uitgerust met een traploze toerentalregeling. In combinatie met een hoogwaardige zaaggarnituur garanderen ze zo een snelle werkvoortgang en een zuivere snede. De MSA 70 C-B biedt gebruikers 25% meer zaagvermogen dan de MSA 60 C-B. De nieuwe accukettingzagen overtuigen ook op het gebied van werkcomfort. Dankzij het compacte ontwerp en de rubberen handgreep liggen ze prettig in de hand. Met de kettingsnelspanner span je de ketting gemakkelijk en zonder gereedschap aan. Een ander praktisch detail is de transparante olietank, waardoor de gebruiker op elk moment zicht heeft op het olieniveau. De kettingzagen zijn uitgerust met een krachtige 36 V lithium-ion-accu van het STIHL AK systeem. Deze accu is compatibel met alle andere machines van dit systeem.

Technische kenmerken:

  • Krachtig en gebruiksvriendelijk

De nieuwe instapmodellen in het segment van de accukettingzagen, de STIHL MSA 60 C-B en de STIHL MSA 70 C-B, worden aangedreven door een elektronisch gestuurde, energiezuinige borstelloze elektromotor die zeer slijtvast is. Deze kettingzagen zijn ideaal voor occasioneel terreinonderhoud, het zagen van haardhout en eenvoudige klussen in dichtbevolkte woongebieden. De MSA 70 C-B biedt gebruikers 25% meer zaagvermogen dan de MSA 60 C-B. Beide machines starten met een druk op de knop. Ze maken indruk door hun snelle acceleratie en eenvoudige bediening. Ook de standaard voorziene traploos instelbare versnellingshendel draagt bij aan het gebruiksgemak. Bovendien zijn deze accukettingzagen zo stil dat je geen gehoorbescherming nodig hebt en je geen geluidshinder veroorzaakt voor de omgeving.

  • Efficiënt zagen en comfortabel werken

De twee nieuwe accukettingzagen zijn standaard uitgerust met de STIHL 1/4″ Picco Micro 3 (PM3) zaagketting. Dankzij de kettingsnelspanner span je de ketting gemakkelijk en zonder gereedschap aan. In combinatie met het STIHL Rollomatic E Mini zaagblad levert ze een zuivere en gladde snede, zowel bij het snoeien van bomen en struiken als bij het zagen van haardhout. De nieuwe machines overtuigen ook door hun gebruiksgemak: met hun compacte design en rubberen handgreep met Ergo-hendel zijn ze gemakkelijk vast te houden en zeer comfortabel in gebruik. Dankzij de transparante olietank heb je altijd zicht op het olieniveau.

  • Universele accu voor het hele systeem

Beide accukettingzagen worden aangedreven door een krachtige 36 V lithium-ion-accu van het STIHL AK systeem. Zowel de MSA 60 C-B als de MSA 70 C-B zijn compatibel met alle accu’s van dit systeem. Het systeem omvat niet alleen kettingzagen, maar ook machines voor de meest uiteenlopende taken rond het huis en in de tuin: grasmaaiers, verticuteermachines, heggenscharen (op steel), bladblazers, bladzuigers, kantenmaaiers en hoogsnoeiers. Het systeem omvat ook andere accu’s en diverse laders. Handig: de accu en lader zijn compatibel met meerdere machines! De accu AK 20 wordt aanbevolen voor de MSA 60 C-B. Deze biedt tot 40 minuten gebruik per lading. Voor de MSA 70 C-B heeft de accu AK 30 een gebruiksduur van 45 minuten.

De nieuwe accukettingzagen van het instapgamma STIHL MSA 60 C-B (foto links) en STIHL MSA 70 C-B (foto rechts) overtuigen door hun veelzijdigheid, bedieningsgemak en lichte gewicht.

De nieuwe STIHL accukettingzaag MSA 70 C-B is ideaal voor het zagen van haardhout op privéterrein. Ze start met een druk op de knop, versnelt snel en is erg stil. Zo stoor je je buren niet tijdens het werk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details